Suomen suurin matkablogiyhteisö

So we went to Hungary…

Viime vuoden marraskuussa pyörähdettiin Budapestissa, ihan vaan koska bongattiin ylihalvat menopaluu -lennot Ryanairilta (yhteensä n. 30 euroa). Sitten vielä Momondo.fi -sivustonryökäle löysi meille hyvään hintaan neljän tähden hotellin neljälle yölle. Ja sitten vaan extempore menoks 😀 Näin voi joskus käydä, kun noita tarjouksia alkaa tylsistyksissään tutkimaan… Mutta anyway hotelli eli Expo Congress Hotel**** tuli maksamaan meiltä yhteensä noin 90 euroa. Mun mielestä tuo 120 euroa on ihan hyvä hinta kahdelle ihmiselle lennoista ja neljästä yöstä noinkin tasokkaassa hotellissa! CudpyichoOn se kumma paikka kun ikinä mikään hotelli ei ole täysin täydellinen, aina joutuu jostain kriteeristä tinkimään… 😀 Tällä reissulla kaikki muu oli pööfekt paitsi sijainti, ja tuli kyllä huomattua kirjaimellisesti kantapään kautta tuon sijainnin merkitys jalkapohjiin ilmestyneiden rakkojen myötä. Käveltiin monia kymmeniä kilometrejä päivässä, eikä muuten ollut pahemmin lenkkikenkiä messissä. Katottiin kyllä Google Mapsista, että matkaa keskustaan on noin 5km, mutta ajateltiin tän olevan ok, koska aivan hotellin lähettyvillä on metroasema. No se oli suljettu, että semmonen kätevä ja helppo metromatka se! Olishan sitä voinut taksillakin suhata edestakasin, mutta meidän hotelli oli just niin syrjässä, että sinne olisi pitänyt aina erikseen soittaa taksi ja blaablaa ei sit jaksettu. Alla olevassa kuvassa Sami havainnollistaa kävelemistä ja huom. kukatkin kukkii vielä marraskuussa 😀Created with Nokia Smart Cam Loput kilometrit karttui siinä kaupungilla kävellessä Budan ja Pestin väliä edestakasin.. Maisemat oli hienoja ja kaikki oli uutta ja mielenkiintoista, joten ei tuota kävelyn määrää ees huomannut ennenkun vasta hotellilla, kun sai vihdoin jalat oikastua. Kuvan siltaa pitkin pääsi Pestistä Budan puolelle. En nyt jaksa alkaa valottaa tuota Budan ja Pestin historiaa sen enempää, mutta ovat siis aikoinaan olleet toisistaan erilliset kaupungit. WP_20131110_033Näistäkin kuvista osa puhelimella otettuja, laatu on sitten myös sen sorttista…. Hotellihuone oli todella tasokas, moderni kylpyhuone, mukava sänky ja tyynyt. Kivasti sisustettu ja rauhallinen huone, johon ei melu kuulunut. Aamiaisestakaan ei löytynyt mitään valittamisen aihetta. Antaisin itsekin hotellille neljä tähteä. Siis aivan täydellinen, jos vaan olisi sijainnut lähempänä keskustaa! WP_20131109_011Neljän päivän aikana päästiin vähän raapaisemaan pintaa tuosta kaupungista, mutta ei keretty kunnon tutkimusretkelle Budan puolelle. Tästä voimme päätellä, että majoituimme Pestin puolella. Budapestin parhaita puolia olivat kauniit rakennukset, todella halpa hinta-taso muuhun Eurooppaan nähden, paikalliset ravintolat sekä ruoka, monipuoliset shoppailumahdollisuudet, persoonalliset baarit, lämmin punaviinijuoma ja Budan keskiaikainen meininki. Voi vaan kuvitella tuon kaupungin hohdon joulun aikaan, joulutorit ja kaikki..! Saatiin pikkumaistiaiset joulusta, kun eksyttiin joulupukin kauppaan 😀 Oli niin eksoottisia ja cooleja tonttuja, että yksi tuollainen lähti mukaankin, tuossa se istuskelee meidän kirjahyllyllä. Taisi olla koko matkan kallein ostos… FyåxåuckXtxoyvuKahviloita oli myös moneen lähtöön ja niissä tulikin istuskeltua ja lepuuteltua kipeitä jalkoja… Sami haahuilee mun kakun perään 😀 GicåjäjxWP_20131110_083Unkari on täydellinen tutkimusretkikohde oikeastaan mihin vuodenaikaan tahansa. Marraskuu oli sinänsä tylsä aika lähteä, että talven kylmyys oli tulossa (vaikkakin päivällä lämpöasteita oli noin 15), joten ei voinut nauttia kesäisestä säästä, mutta vielä ei ollut ihan aika fiilistellä jouluakaan. Seuraava Budapestin matka onkin jo kovasti suunnitteilla ja tulevaisuudessa häämöttävän reissun ainoa kriteeri onkin hotellin sijainti niin ydinkeskustassa kuin mahdollista! Alla olevan kuvan raitiovaunu/juna/mikälie muistutti vähän vuoristorataa tuon mäen takia. Ei uskallettu kyytiin. WP_20131110_082WP_20131110_038WP_20131110_093Ruoka ja juoma oli todella halpaa, mutta mun mielestä noi mun vaniliajätskipallot olit aika säälittävät 😀 Piti maistaa jotain paikallista perinnejälkiruokaa, maistui kyllä vähän joulutortulle. Paikalliset ymmärsivät sentään hyvän punaviinin päälle! WP_007463Pitäis olla aina joku kolmaspyörä matkassa mukana, joka ottais meistä yhteiskuvat 😀 Peilikuvilla mennään toistaiseksi… WP_007357WP_007520GucuvjMun on aina pakko häiritä noita vartijasotilaita, tiedä mistän moinen johtuu. Tapa sai alkunsa mistäs muualtakaan kuin Lontoosta 😀

IgigjxkcKuvittelin mahduttavani tän reissun yhteen postaukseen, mutta näitä kuvia olikin vaihteeksi enemmän kun muistin… Palaillaan tähän aiheeseen siis Hungary part II -postauksessa! Lisää juttua tästä reissusta aikasemmassa Häämatkaongelmia -postauksessa.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply