Hurghadan plussia ja miinuksia

Egyptistä ja etenkin Hurgadasta tuntuu olevan monenlaista mielipidettä laidasta laitaan. Jotkut ei muualla halua lomaillakkaan ja toiset ei suosittelis paikkaa edes pahimmalle viholliselle (tai ehkä just sille)… Tässä pientä yhteenvetoa meidän kokemukseen perustuen!526760_3791649078249_127443893_n

Plussat 

 • Varma aurinko. Etenkin sesonkiaikana aurinkovoiteen kanssa saa olla tarkkana, sillä ihon palamista ei välttämättä heti tunne. Me oltiin Hurghadassa marraskuun puolivälissä ja aurinko porotti suurimman osan ajasta pilvettömältä taivaalta. Jos hakee lomalta ainoastaan rusketusraitoja ja rentoutumista rannalla, niin kimpsut ja kampsut vaan kasaan ja Hurghadaan biitsille. Talvikuukausina päivät on kyllä lämpimät, mutta tuuli on kovempi. Loman viimeisinä iltoina (marraskuun loppu) jouduttiin alistua huppareille ja pitkille housuille.
 • Tasokkaat hotellit ja niiden hyvä hinta-laatu -suhde. En lähtis suosittelemaan määrittelemätöntä hotellimajoitusta, jos vähääkään kiinnostaa millaseen murjuun joutuu, vaikka jokerimatkasta ei omaa kokemusta olekaan. Oltiin enemmän kuin tyytyväisiä meidän hotelliin (Grand Hotel****). Viikon lomapaketti hotelleineen ja lentoineen kustansi noin 500 euroa per henkilö. Aamiainen oli tosi kattava ja etenkin hotellin piha-alue oli upea, samoin melkein hotellin takapihalla sijaitseva ranta. Huonesiivooja kävi joka päivä eli todella usein. 
  WP_001313DSCN1671WP_005700DSCN2026
 • Sukellus- ja snorkausmahdollisuudet. Punaisenmeren värikkäät korallit ja kalat, joita on helppo bongata kirkkaassa vedessä. Veneiden ympärillä hyppii myös delfiineitä, joita voi morjenstaa. Meidän päivän mittainen veneretki maksoi noin 30 euroa. Jos sukeltelu ei innosta, voi viettää rennon auringonottopäivän merellä, ainakin vaihtelua allas- ja rantamaisemaan. DSCN1883DSCN1919
 • Suhteellisen lyhyt lento. Eligä noin viitisen tuntia.
 • Halpaa ruokaa ja turistikrääsää. Periaatteena vaan se, että tyhmä ei oo se, joka pyytää vaan se, joka maksaa 😀 Jos osaa tinkiä niin saa tuliaiset halvalla. Hurghadassa voi ostaa myös kultaa halvemmalla kuin Suomessa, kunhan tinkii vaan kylmänviileesti 70% pyydetystä hinnasta pois. Ravintoloissa ei tarvinnut tinkiä, mutta tippi oli usein sisällytetty laskuun. Lentokentän bazaarialueelta saa halvalla ja helposti viime hetken paniikkituliaiset!
 • Vesipiiput. Niitä oli joka ravintolassa ja baarissa ja mikäs siinä piiputellessa. WP_000966
 • Eksoottisuus ja kulttuurierot. Moni varmaan nauraa tolle mun ”eksoottiselle”, mutta tarkotan tällä sitä, että on ainakin erilaiset maisemat aavikkoineen ja beduiineineen. Kulttuurieroistakin voi repiä enemmänkin paskoja puolia, mutta matkailuhan vaan avartaa ja tulipahan tuokin koettua 😀 Ei me ainakaan tuota reissua kaduta, mutta ei kyllä uuttakaan reissua tehtäis tuonne. Hehe olipa taas positiivinen plussapuoli..
 • Retket. Luxor, Kairo, veneretket… Hurghadalla ei juurikaan ole kulttuuria tai muita elämyksiä, veneretkiä lukuunottamatta, tarjolla.
 •  New Marina. Siisti satama-alue, jossa meren rannalla useita ravintoloita. Täällä sijaistee myös parhaimmat ja isoimmat discotecat. DSCN1764WP_000524-001DSCN1934Miinukset
 • Viisumi. Tuonne Pohjois-Afrikan ihmemaahan tarvitsee viisumin (n. 15 euroa)
 • Levottomuudet Kairossa. Hurghadaan on kuitenkin suht turvallista mennä, ainakin tällä hetkellä matkat sinne lisääntyvät koko ajan.
 • Tippi- ja kaupustelumeininki. Koko ajan on joku hello my friend -tyyppi käsi ojossa valmiina auttamaan, myymään jotain tai vaan huvikseen häiritsemään. Rauhassa ei tosiaan saa olla edes aurinkotuolissa, kadulla kiertelystä puhumattakaan. Museon sotilas kysyy, että haluatko ottaa hänestä kuvan ja mikäs siinä, otat kuvan ja sitten tää urhoollinen nähtävyyssotilas pyytääkin rahaa palvelusta vastaan. Missään (ravintoloita lukuunottamatta) ei ole valmiita hintoja esillä, shoppailija on täysin kauppiaan ahneuden armoilla jopa ruokamarketissa. Älä vaan ota kuvaa mistään kamelista, joku beduiini hyppää vielä palmusta ja ottaa rahat parempaan talteen sillä verukkeella, että hänen kamelikaverinsa joutui kuvaan (Alla oleva kameli ninjan ottein ikkunan kautta kuvattu). Tinkiminen jokapaikassa on raivostuttavaa, varsinkin jos helle on saanut jo valmiiksi huonolle tuulelle. Taksit kusettaa minkä kerkeää – jos sovitte hinnaksi 15 egyptin puntaa, on summa maksuhetkellä muuttunut 50 punnaksi, koska niinhän sä ihan selvästi sanoit. Tälläsessä tilanteessa neuvoisin vaan epämääräistä huutamista suomeksi ja puoliksi englanniksi, niin kuski myöntyy hintaan. Tai sitten voi matkia meitä ja hypätä auton pysähdyttyä risteykseen autosta pihalle ja jättää maksaminen kokonaan. WP_001232
 • Hygienia ja vatsataudit. Elikkäs ripuli on tosi yleistä, me tosin vältyttiin siltä 😀 Kannattaa desinfioida käsiä ja olla syömättä kaikenmaailman äyriäisiä ja pikkelssejä.
 • Miesten flirttailu. Suomessahan flirttailuksi lasketaan se kun mies sanoo ”hei”, mutta tuolla noi miehet on oikeesti raivostuttavan tuttavallisia ja jopa päällekäyviä. Big no no, jos meinaa likkaporukalla lähteä. Tai no mikäs siinä, jos tykkää!
 • Aitous puuttuu. Koko kaupunki on rakennettu ainoastaan turisteja varten ja välillä tuntui, että paikallisetkin ovat tulleet kaupunkiin vain onnenonkijoina ja viemään turisteilta rahat. Paikallista kulttuuria ei korosteta, meininki on vähän kuin jossain teemapuistossa. Paikallinen hyvä ruokakin oli vähän kiven alla. Mitään hienoja maisemia on turha lähtä täältä etsimään.
 • Autoilu tööttäilyineen. Ja muutenkin hurjat liikennesäännöt! Taksit ajelee ympäriinsä ja etsii turisteja kyytiin, mikä oli välillä ahdistavaa kun kadulla kulkiessa perässä eivät roikkuneet vain kauppiaat vaan myös tööttäilevät taksit… Tää selittyy sillä, että bensa tuolla on naurettavan halpaa. DSCN1849
 • Pitkät etäisyydet. Koko kaupunki on keskittynyt meren rannoille, joten rantaviivaa pitkin tuli kyllä käveltyä edes takaisin monia kilometrejä..
 • Ötökät. Hotellin alue oli hyvin myrkytetty, mutta jostain syystä vasta viimeisenä yönä jouduin kauheen hyökkäyksen uhriksi ja naamasta ja vartalosta sai ettiä valkosia kohtia, punasia paukamia oli niin paljon… Ehkä saivat meistä jo tarpeekseen 😀
 • Valuutta. Meni aikaa, että oppi tuntemaan tän valuutan ja käyttämään sitä järkevästi. Pankkiautomaatteja uskalsi käyttää, mutta niistä meni palvelumaksu. Hotellilla ei kannata vaihtaa euroja Egyptin valuuttaan, et luultavasti saa oikeaa summaa, ellet ole tarkkana ja intä vastaan. WP_001111WP_000911Vikan kuvan päällimmäisin tarkotus on Samin perse, mutta tää on myös ainoa kuva, jossa näkee hotellinhuonetta tuosta suunnasta 😀 Ollaanpas oltu pieniä tuolloin kolme vuotta sitten! Mutta anyway lisää tästä aiheesta: https://www.rantapallo.fi/journeydiary/2014/10/02/turkoosia-vetta-ja-savupiippuja/ ja https://www.rantapallo.fi/journeydiary/2014/10/01/mika-kulttuurishokki/ !

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Emilia / Sunday Bay tiistai, 7 lokakuun, 2014 at 20:16

  Mäkin kirjoittelin tässä hetki sitten hurghadasta! Tosi kattava postaus, samat pointit myös omassa mielessä, ei kaduta, mutta ei välttämättä uudestaan 🙂

  • Reply journeydiary tiistai, 7 lokakuun, 2014 at 23:18

   Pitääpä käydä kattoo sunkin postaus, että onko tuttuja maisemia ja samanlaisia fiiliksiä :)! Vähän kyllä harmittaa se kun pyramidit sun muut muut jäi näkemättä, kun ei mitään retkiä muihin kaupunkeihin tehty..

 • Reply Sami maanantai, 2 huhtikuun, 2018 at 13:17

  Egypti on mahtava erillainen maa ja tällä asenteella ja kokemuksilla kannattaa vaan matkustaa sinne turvalliseen Turkin Alaniaan 🙂

 • Leave a Reply