Turkoosia vettä ja savupiippuja

WP_000433

Tuosta vuoden 2012 Egyptin reissusta riittäisi vaikka miten paljon kuvia ja juttuja! Viikon päivät kuluivat pitkälti meidän hotellin (Grand Hotel****) asiakkaille tarkoitetulla rantsulla. Koska ranta oli ihan hotellin takapihalla, ei juuri vietetty aikaa hotellin uima-altaalla. DSCN1865DSCN1807

Varattiin matka Tjäreborgin kautta, jonka matkaoppaat hoitivat hommat tosi hyvin ja oltiin muutenkin tyytyväisiä Tjäreborgin monipuoliseen retkitarjotaan, etenkin ilmaiseen tutustumiskierrokseen. Moni asia olisi jäänyt näkemättä ja kokematta, jos oltaisi missattu tuo sightseen -kierros! Sieltä sai todella paljon infoa paikallisesta kulttuurista ja ihan käytännön ohjeita paikallisten kanssa kommunikoimiseen:D Lisäksi kerrottiin, missä kannattaa tai uskaltaa käydä, sillä Hurghadassakin oli jo jonkun verran levottomuuksia/jännitteitä tuohon aikaan. Meidät vietiin ensin bussilla ravintolaan, jossa saimme ilmaiseksi pienet drinksut tai teet. Lisäksi saatiin leikkiä vesipiipuilla. DSCN1626DSCN1639

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Jompikumpi meistä (tai molemmat, en muista miten se meni) sanoi vesipiippua vahingossa savupiipuksi pariinkin otteeseen, joten tää termi vakiintui sitten jostain syystä meidän sanastoon 😀 Meidän hyllystäkin löytyy tuolta ostettu pieni söpö musta savupiippu (: Saatiin infotilaisuudessa kuulla myös veneretkestä, mikä maksoi noin 30 euroa. Päätettiin sitten lähteä seilaamaan turkoosille vesille ja voin kertoa, että oli muuten joka kympin arvoinen päiväretki! Hintaan sisältyi lounas sekä mahdollisuus snorklaamiseen ja uimiseen. Itse keskityin auringonottoon ja delfiinien bongailuun. Snorklaaminen ei jostain syystä lämmennyt mulle, vaikka kuinka yritin olla yhteistyöhalunen. Sukelluslaseja sai olla koko ajan tyhjäämässä vedestä ja sukelsin jonkun pallokalan perässä aina liian syvälle sen snorkkeliputken kanssa, jolloin hapen kulku luonnollisesti loppui… Vasta uimisen jälkeen meille valaistiin
, että minkälaisten Punaisenmeren ötököitten seassa sitä oikeen lilluttiin.DSCN1882-001DSCN1878DSCN1918DSCN1903Haluttiin myös kokeilla leijumista yläilmoissa. Ite olin sydänkohtauksen partaalla, mutta Samilla oli vissiin ihan kivaa. 😀 Mä olin jo alussa ihan innosta piukeena as you can see.DSCN1947DSCN1955DSCN1869

 

Jos ei oltu rannalla, uimassa hain kanssa kilpaa tai leijumassa varjolla, niin yleensä meidät saattoi löytää kapungilta tappelemassa raivostuttavien kauppiaiden kanssa tai syömästä. Kissoillakin oli onnenpäivät, en voinu olla syöttämättä niitä…  Ja tietenkin piti maksaa viisinkertanen hinta pinkistä drinkistä Hurghadan Hard Rock Cafeessa! WP_000517WP_000554WP_001195WP_000515DSCN1983DSCN1977DSCN1667WP_000950-001

Joka aamuyö hotellin puutarhaan suihkutettiin tuollaista ötökkämyrkkyämitälie. Tää ei siis johtunut meidän shishan polttelusta. Kun nähtiin tuo ilmiö ekan kerran niin ihmeteltiin, että mikäs ydinräjähdys täällä on tapahtunu 😀 WP_001089-001

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

WP_001023-001WP_001075-001

Ei mulla muuta!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply