Suomen suurin matkablogiyhteisö

Eka postaus & Mallorca!

Päätettiin poikaystävän kanssa perustaa tää blogi, johon voidaan keräillä kuvia ja tarinoita talteen matkojen varrelta. Ollaan itse saatu paljon apuja ja vinkkejä muiden matkailujutuista ja innostuttiin sitten itsekin kokeilemaan bloggailua!  Blogin sisältö tulee olemaan matkailupainotteista (yllätys sinänsä): budjettimatkailua, matkakohteiden esittelyä, paljon kuvia ja erilaisia vinkkejä ynnä muuta parikymppisten matkailufriikkien epämääräistä hölötystä (:

Räpsy Turkin Antalyasta viime vuodelta (:

Se siitä pakollisesta alkuhöpötyksestä, nyt asiaan 😀 Kotiuduttiin tuossa pari päivää sitten Mallorcalta. Odotukset sään suhteen oli vissiin liian korkealla, koska 4/7 sadepäivää viikossa (joista loputkin päivät oli pilvisiä) järkytti kyllä aikalailla! Tiedostettiin kyllä, että syyskuun loppu on lomasesongin loppupuolella ja että saarilla on usein epävakaat säät, mutta ei nyt kuitenkaan tollasia ”monsuunisateita” osattu odottaa, sillä vielä viikko ennen meidän reissua ei ollut sateesta tietoakaan ja lämpötila lähenteli kolmeakymppiä ainakin säätiedotteiden mukaan.. Lämpötilat heitteli kuitenkin siinä 25-28 celsiuksen paikkeilla koko reissun ajan, mikä nyt ehkä vähän helpotti not. Sanonpa vaan, että älä varaa kovin montaa kuukautta etukäteen matkaa Mallorcalle, jos auringonpalvonta yhtään kiinnostaa (nimim. me varattiin 3kk etukäteen ja huhhuh sitä säätiedotteiden kyttäämistä ja panikoimista).

Tältä taivas näytti puolet ajasta :):)

Palman katuja ja sateenvarjoja :D

Palman katuja ja sateenvarjoja 😀

 

Alotin jo heti ensimmäisen postauksen kauheen masennuksen vallassa, ehkä nyt vähän positiivissävytteisempää tekstiä! Eli varattiin pakettimatka Finnamatkojen kautta, matkalle tuli kokonaishintaa 460 euroa/hlö (sis. lennot ja hotellin, ei siis niinkään budjettimatka kyseessä). Meidän hotelli (Sol Lunamar***) sijaitsee Palmanovassa, 20km päässä pääkaupungista Palmasta. Se oli ihan bueno kolmen tähden hotelliksi, vaikka yksi tosi iso miinus oli aamupalabuffetin puuttuminen. Hotellissa oli kyllä ravintola, mutta käytiin ennemmin tutkimassa alueen muiden ravintoloiden tarjontaa. Hotelli sijaitsi lähellä meren rantaa ja rantakadun ravintoloita sekä baareja, joissa tarjoiltiin brittiläistä aamupalaa koko päivän ajan 3-5 euron hintaan ja ruokapaikkoja löytyi moneen makuun. Hotellihuone oli perustasoa – mitä nyt yleensä voi kolmen tähden hotellilta odottaa. Hintataso Palmanovassa oli hieman alhaisempi kuin Suomessa: kaljan sai parilla eurolla ja kebaban 4-5 eurolla, kolmen ruokalajin illallallisesta maksoin 12 euroa. Turistirysien ulkopuolella hinnat oli luonnollisestikin alhaisemmat. Palmassa oli sitten taas kalliimpaa kuin Palmanovassa. Palmanovasta pääsi Palmaan kätevästi bussilla vähän päälle kolmella eurolla, ja käytiinkin siellä pariin otteeseen ihmettelemässä suurkaupungin meininkiä. Jos Mallorcalle eksyy, suosittelen käymään siellä (kaupunki herää henkiin illan hämärtyessä siestan jälkeen).

Onneks välillä sai nauttia myös auringosta! perinteistä varvaskuvaa 😀

Hotellia ja uima-allasta yöaikaan (:

Vuokrattiin auto päiväksi Europcarilta, joka tekee yhteistyötä Finnmatkojen kanssa. Vuokraus maksoi 80 euroa sisältäen vakuutuksen. Auto piti lisäksi tankata reissun päätteeksi. Urhoollinen Fiat Punto vei meidät nätisti vuorten läpi saaren päästä päähän (Palmanova-Valldemossa-Sollér-Pollenca-Alcudia-Inca-Palma-Palmanova). Saari on vain noin 100km päästä päähän, joten suosittelen auton/pyörän/jonkunmenopelin vuokraamista tai retkeä sisämaahan ja saaren pohjoisosiin, sillä saaren maaseutu ja vuoristo sekä pikkukylät ovat ehdottomasti näkemisen arvoiset!

Tän sain ikuistettua Valldemossassa :’)

 

Vuorilla näkymät oli upeat! Tosin oli vaan noin 14 astetta lämmintä, minkä ois tosiaan voinu huomioida tota päivän outfittiä valitessa..

Tuli myös harrastettua jonkun sortin vuorikiipeilyä ja silleen. Ps. tuo turkoosi vesi !!

Vielä on vähän hakusessa nää systeemit, pitää fiksailla ulkoasua yms. kunhan keretään perehtyä tarkemmin tähän hommaan 😀 Musta tuntuu, että mä tuun olemaan enemmän sisällöntuottaja ja mies hoitaa tuon teknisen puolen….Mutta eiköhän tässä ollu ihan tarpeeks juttua näin alkuun, Mallorcasta ja sen eri kaupungeista vielä lisää tulossa (:

 

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply