Destinationer

Underbara försommar

Om mindre än en vecka lämnar jag det här för ett tag. Det är nog första gången jag känner lite ånger över en resa, för Mariestad med omnejd har verkligen visat sig från sin bästa sida dom senaste veckorna.
Jag har tittat på havet av vitsippor, som nu har blommat ut. Jag har istället fått njuta av den ljuva doften av syrener.
Jag har tagit kvällspromenader till hamnen. På kvällen när ljuset är sådär magiskt och jag ser Domkyrkan trona över hamnen och Gamla Stans trähus, ja då finns det ingen annan plats i världen jag hellre skulle vilja vara på.
Jag har ätit glasstrutar från det lokala företaget Klings Glass.
Mina marsvin har fått komma ut och njuta av friheten och gräset, och här hemma har dom sedan lagt sig direkt. Trötta av alla intryck antagligen.
Mornarna är ljusa, vilket har gjort att jag på väg till jobbet genom tågfönstret kunnat se gäss, rådjur, hjortar och t.o.m fyra älgar i grupp. Väl framme har jag beundrat hur vackert Göta Kanal är på morgonen när diset ligger över vattenytan. Och en morgon kom båten Juno, visst ser den nästan ut att åka på land?

Efter min resa till Turkiet är planen att stanna hemma och njuta av sommar-Sverige. Och sedan hoppas jag på ett par härliga utlandsresor i höst respektive vinter. Jag har ett helt gäng resmål som lockar mig, i olika världsdelar. Så jag har ingen aning om vart jag kommer hamna.

Previous Post Next Post

15 Comments

 • Reply Mamma C Monday, June 5, 2023 at 19:16

  Låter som en härlig och fin försommar du har haft.
  Jo, det såg verkligen ut som båten åkte på land.
  Carin

 • Reply bmlarsreseblogg Monday, June 5, 2023 at 20:34

  Den här årstiden är Sverige så vackert att det nästan gör ont. Ibland vill man nästan hejda tiden ett tag. Visst behövs det regn och väta men det borde väl kunna komma nattetid. Vi kom till Prag idag och här hotar de tyvärr med heldagsregn de dagarna vi ska vara här så våra långa fotopromenader och drömda luncher på uteserveringar ser ut att regna bort….
  Klings glass är finfina grejer och nu får du ha det riktigt bra i Turkiet!

  • Reply jossu Monday, June 5, 2023 at 20:37

   Vad tråkigt att vädergudarna inte är på er sida. Men Prag är å andra sidan så vackert att jag är säker på att det blir en fantastisk resa oavsett väder. Jag ser fram emot att se era bilder därifrån.

 • Reply Äventyret Framtiden Monday, June 5, 2023 at 21:58

  Här får vi regn just nu så det räcker för många länder…men själva sitter vi torrt.
  Ljuvliga foton, tack för dem!

  Ha det så bra du bara kan ha det i Turkiet!

  • Reply Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv Tuesday, June 6, 2023 at 11:22

   Åh så härligt det Där låter. Jag njuter så av denna årstid och syns sä väl på djuren att de precis som vi njuter.

 • Reply Alice Tuesday, June 6, 2023 at 09:11

  Det låter härligt, Sverige är verkligen vackert på våren och sommaren! <3

 • Reply Anna i Portugal Tuesday, June 6, 2023 at 09:17

  Ja det är fint i dina omgivningar, bilderna är underbara i ljuset av kvällssolen.

 • Reply www.nouw.com/johannna Tuesday, June 6, 2023 at 11:55

  Så fina bilder, sverige kan verkligen vara så vackert och härligt den här tiden på året<3

 • Reply Netti Starby Tuesday, June 6, 2023 at 12:22

  Vad härligt att du njuter av svenska sommaren och vad roligt att du har några reseplaner. Kramis <3

 • Reply Denise Tuesday, June 6, 2023 at 19:22

  Så vackra bilder. Ja Sveriges sommar är vacker

 • Reply JoY Tuesday, June 6, 2023 at 22:10

  Fina bilder. Försommaren när den är som bäst med ljuset på kvällar och mornar. Och de skira ljusgröna grönskan som ganska snabbt övergår i kraftigare gröna färger.
  Önskar dig fin resa.

 • Reply Ann Wednesday, June 7, 2023 at 11:04

  Asså vet du, det är första gången på fleeeera år som en Sverige sommar lockar mig, jag brukar alltid känna att jag typ måste iväg men som det ser ut nu så blir det nog en lugn semester. Som det ser ut nu 😀

 • Reply znogge Wednesday, June 7, 2023 at 19:00

  Just nu är det alldeles fantastiskt fint i naturen tycker jag så man får passa på att njuta. Sedan är en utlandsresa aldrig fel den heller så det blir säkert bra det med.

 • Reply Lisa Thursday, June 8, 2023 at 16:06

  Vilka underbara bilder. 🙂
  Jag trodde också att båten var på land haha
  Kram

 • Reply Susjos Thursday, June 8, 2023 at 23:36

  Vilka fina bilder du visar oss, och visst är Sverige som vackrast nu i försommartid!
  Ha en fin sommar!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.