Destinationer

Elite Park Avenue Hotel, Göteborg

Före och efter min resa till New York bodde jag på hotell i Göteborg. Jag brukar oftast flyga från Landvetter då det blir väldigt smidigt för mig. Jag kan välja att hoppa på tåget från jobbet och åka direkt till Göteborg, och i och med att jag redan har en giltig biljett för en del av resan så betalar jag endast 72 kronor.
Går planet väldigt tidigt på morgonen brukar jag sova på något av hotellen vid flygplatsen, men denna gången var det något senare avgång och alltså perfekt tillfälle att prova på ett av hotellen i centrala Göteborg.

Jag valde Elite Park Avenue, ett 4-stjärnigt hotell med ypperligt läge både för den som vill upptäcka Göteborg och för den som likt mig ska vidare till flygplatsen. Det ligger på Avenyn så det är nära till det mesta som Göteborg har att erbjuda.
För den som inte vill äta på någon av avenyns alla restauranger har hotellet två restauranger. Eller, om man likt mig varit vaken sedan 4.15 och vill ha något i magen innan läggdags utan att behöva vänta, finns Coop bara ett par minuter ifrån.

Som sagt hade jag vaknat tidigt och längtade efter en kort tv-kväll och sedan en god natts sömn. Så jag drog inte nytta av allt hotellet hade att erbjuda- som gym och relaxavdelning med två bastun och en liten pool.
Men desto mer drog jag nytta av badkaret i mitt badrum. Jag hade inte badat badkar sedan mitt badrum renoverades för flera år sedan och dom ersatte mitt kar med en dusch. Så skönt det var att krypa ner i det varma vattnet, och så avslappnad jag blev, vilket gjorde det ännu lättare att somna.

Morgonen efter väntade en god frukostbuffè innan jag tog mina saker, checkade ut och gick till hållplatsen Berzeliigatan där Flygbussarna stannar. En promenad som tog knappt 5 minuter. Som sagt, ypperligt läge.

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Netti Starby Friday, March 24, 2023 at 11:10

  Åh vilket härligt hotell du övernattade på och så fint. Kramis <3

 • Reply znogge Friday, March 24, 2023 at 20:06

  Vilken behaglig och fin övernattning det blev. Ska men resa dagen efter är det skönt att koppla av och unna sig en god natts sömn.

  Önskar en god kväll!

 • Reply bmlarsreseblogg Friday, March 24, 2023 at 21:18

  Visst är det skönt att vara på plats (eller nästan på plats) speciellt om man ska flyga tidigt. Det kan hända mycket på vägen till flygplatsen så vi har också sovit över på Landvetter eller i Härryda ett par gånger innan vi flugit.

 • Reply Anna i Portugal Saturday, March 25, 2023 at 08:12

  Jasså, det har degraderats till 4-stjärnigt? Det var det enda 5-stjärniga hotellet som fanns i Göteborg när jag började arbeta på hotell i början av 80-talet. Skönt att vara utvilad innan flygturen till NY.

  • Reply jossu Tuesday, March 28, 2023 at 17:15

   Det verkar så. Det står 4 stjärnor på deras hemsida. På en sida minns jag att jag såg 4,5 stjärnor, så det verkar som att dom ändå är och nosar på det 5-stjärniga.

 • Reply Annie Saturday, March 25, 2023 at 10:28

  Vilket fint hotell. Låter helt underbart! Kollade på New york-bilderna nedan med, såå drömmigt 🙂
  Blir lite avis faktiskt. Skulle verkligen vilja åka dit nån gång 🙂

 • Reply Mamma C Saturday, March 25, 2023 at 10:45

  Vilken toppenbra övernattning innan du skulle med flyget.
  Carin

 • Reply Pauline Saturday, March 25, 2023 at 15:42

  vad fint! så mysigt med hotell 🙂

 • Reply Ditte Monday, March 27, 2023 at 23:15

  En god idé att bo här. Jag också övernattat på detta hotell och var väldigt nöjd med allt. (Var här på semester) Så bra med ditt tågkort och att med det för en billig peng ta dig till Göteborg. Och att bo på hotell gör ju att resan börjar redan där.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.