Suomen suurin matkablogiyhteisö

Destinationer

Det vänder

Sist jag skrev ett inlägg var det måndagen efter min älskade Tähtis död. Jag var så glad att jag inte somnade under natten utan höll mig vaken trots min väldiga trötthet. Så att jag kunde finnas där och se till att hon höll sig så varm som möjligt, stötta henne när hon blev svag och se till att jag och hennes marsvinskompisar fanns där när hon somnade in. Jag var också glad att jag lagt tiden och pengarna på operationen, för att avliva utan att ge henne en chans hade jag inte kunnat leva med.
Samt att jag hade två marsvin kvar att leva för.

Men det var det enda jag kunde glädjas åt. Kan ni förstå frustrationen att en tand tar död på den ni älskar? Att se den ni älskar sluta äta och veta att om hon bara svalde så skulle det finnas hopp och nog gå att lösa. Men hon försöker inte ens svälja. Allt ni matar med ser ni rinna ut ur munnen och slutligen ser ni krafterna försvinna.
Att förlora ett marsvin när det inte är av ålderdom är den värsta känslan jag kan uppleva. Det är givetvis smärtsamt när marsvinen somnat in p.g.a ålder också. Men då slipper jag åtminstone gå runt med frågan: Kunde jag gjort mer? Borde jag åkt med henne till närmsta öppna djursjukhus 2,5 timme bort? Kunde det skett mirakel och dom på något sätt fått henne att svälja? Jag kan ju tyvärr inte få veta vad marsvinet vill och tror är bäst utan beslutet ligger helt på mig.

Jag stannade hemma från jobbet den måndagen och grät. Det gick nog inte en halvtimme vaken tid utan att mina tårar rann. Och inte blev det bättre av att allt verkade påminna om henne. Sängen hon somnade in på, i frysen låg påsen med pulvret jag försökte stödmata med, när jag skulle googla dök alla mina desperata sökningar upp, på köksbordet låg en paprika som hon hade älskat att äta…

Men hålet i bröstkorgen har blivit till “bara” en klump sorg. Nu befinner jag mig i Georgiens huvudstad Tbilisi och tanken är att bloggen ska börja fyllas med Georgien-inlägg och mera positivitet.

Jag ger er en liten smygtitt på hur denna molniga dag sett ut.

Previous Post Next Post

19 Comments

 • Reply Anna i Portugal Sunday, November 27, 2022 at 20:27

  Sorg gör så ont! Hoppas Georgien ger dig lite perspektiv och glädje.

 • Reply Mamma C Sunday, November 27, 2022 at 20:35

  Sorg är smärtsamt och gör mycket ont.
  Fina bilder från Georgien och Tbilisi.
  Ha en ny bra vecka.
  Carin

 • Reply znogge Sunday, November 27, 2022 at 20:36

  Det är väldigt tufft att förlora ett husdjur och sorg tar tid.
  Hoppas du får bra dagar i Georgien och Tbilisi. Där har Husse varit för många år sedan.

 • Reply Susjos Sunday, November 27, 2022 at 21:40

  Jag beklagar din förlust, alltid så sorgligt när ens husdjur dör. Kommer aldrig att glömma när jag valde att ta hem en veterinär för att avliva vår sjuka katt, som skulle ha fyllt 18 år bara några veckor senare, jag fick ha henne i famnen… det var nog ett av det värsta jag varit med om, hon var ju som en familjemedlem i alla år!
  Fina foton från Georgien!

  • Reply Netti Starby Monday, November 28, 2022 at 05:38

   Det är verkligen jobbigt att förlora ett husdjur och så fint avslut det blev. Kramis <3

  • Reply jossu Saturday, December 3, 2022 at 19:35

   Vad hemskt, men samtidigt fint att hon fick somna in hemma i din famn. Om ens djur ändå fick leva för evigt.

 • Reply bmlarsreseblogg Sunday, November 27, 2022 at 21:45

  Nog är det tufft och sorgligt att förlora ett husdjur, som är en familjemedlem, men ändå skönt att du var hemma när det hände och inte på resande fot. Nu hoppas jag du får fina dagar i Georgien, som verkar vara ett riktigt spännande land.

 • Reply JoY Sunday, November 27, 2022 at 23:10

  Förstår precis vad du går igenom, då vi mist två katter. Nu får du försöka njuta av din resa och med din blogg sprider du glädje till oss andra. Kram

 • Reply Denise Sunday, November 27, 2022 at 23:33

  Jag beklagar verkligen. Förstår att det gör ont. Skickar massa kramar till dig ❤

 • Reply Amanda (Swedish Passport) Monday, November 28, 2022 at 07:11

  Jag beklagar verkligen. KRAM! <3

 • Reply Lena i Wales och Spanien Wednesday, November 30, 2022 at 09:31

  Trevligt med ett smakprov från Georgien. Ser fram emot mer.
  Ha det bra!

 • Reply johanna Wednesday, November 30, 2022 at 21:30

  Förstår att det känns extremt frustrerande och sorgligt, särskilt när det hela började med en liten tand <3

 • Reply Alice Thursday, December 1, 2022 at 11:47

  Många kramar till dig, roligt att du kommit iväg på en resa ändå! <3

 • Reply Thereselinneaaa Thursday, December 1, 2022 at 13:33

  Beklagar verkligen! Så hemskt att förlora en familjemedlem. Håller med om att det är otroligt jobbigt när de dör på grund av annat än åldern. Man känner sig så maktlös…
  Så fint av dig att låta hennes marsvinskompisar vara där in i det sista <3

 • Reply Ellen Friday, December 2, 2022 at 17:05

  Så skönt att det åtminstone börjar lätta lite. Spännande med Georgien-inlägg!

 • Reply Ditte Saturday, December 3, 2022 at 22:52

  Så sorgligt men du gjorde allt du kunde. Och visst är sorgen stor och saknaden likaså..Minns ju att du ville resa till Gergien och är där när du skriver detta inlägg.
  Helt fantastiskt, Jag är så imponerad och gläds över de resor du gör och att du bara ser möjligheter i att resa, Och att du gör det för din del på på egen hand. (Har också förr rest mycket på egen hand och kan känna igen mig)
  Funderade på hur du bokade Georgien med resa och hotell. Var det helt på egen hand eller via en resebyrå.
  Ska nu läsa nästa inlägg ochc kanske får jag då veta.

  • Reply jossu Sunday, December 4, 2022 at 16:38

   Tack snälla Ditte för dina fina ord. Jag brukar använda mig av Tickets hemsida och boka både flyg och hotell, och så blev det även denna gång.

 • Reply Äventyret framtiden Thursday, December 8, 2022 at 20:02

  Vilken fin blogg du har! Jag ska läsa detta en gång till. Vill samtidigt ge en tröstekram i sorgen du har!

  • Reply jossu Thursday, December 8, 2022 at 20:08

   Tack snälla för dina fina ord och kramen. Varmt välkommen hit!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.