Suomen suurin matkablogiyhteisö

Destinationer

Inte helt perfekt

Först av allt vill jag säga-ha inte så höga förväntningar på mig och min resa. Med tanke på min trötthet och därmed behov av att återhämta mig samt värmen blev det inte mycket gjort.
Apropå förväntningar. Dom flesta som bokar en resa till Karibien ser framför sig hur dom spenderar härliga dagar på stranden. Men det är inte alltid verkligheten motsvarar förväntningarna.
Sjögräs verkar tidvis vara ett problem inte bara här på Playa Bavaro utan även i Mexico och andra delar av Karibien.

Själv tyckte jag det var en häftig sak att få uppleva, allt behöver väl inte alltid vara så “perfekt”?

Vad gör du då om du står där och inte vill kliva över flera kilo sjögräs innan du når vattnet fullt med ännu mera av den varan? Jo du får gå till hotellpoolen, eller med tur lyckas hitta en del av stranden med mindre sjögräs.
Vill du ta en promenad längs stranden och alla hotellen som står uppradade, räkna med påträngande försäljare samt killar som går runt med papegojor och apor i hopp om att du ska vilja betala för att fotas med dom.

Men det finns faktiskt en lösning till. Och den kommer i nästa inlägg.

Previous Post Next Post

17 Comments

 • Reply Paula Friday, September 9, 2022 at 01:10

  Haha, turismens baksidor! Påträngande försäljare tål jag inte, oavsett var de dyker upp, i Spanien, Sverige eller Afrika! Men, en viss förståelse får man ha för att de försöker tjäna sitt levebröd. Det såg inte så mysigt ut med sjögräset förstås, kan man inte kratta bort det med hjälp av billig arbetskraft, t.ex de som försöker kränga tossiga varor?

  • Reply jossu Friday, September 9, 2022 at 18:50

   Jag såg män gå med krattor på vissa ställen på stranden,samt maskiner. Antar att hotellen betalar för att få bort det värsta från sin del av stranden.

 • Reply Denise Friday, September 9, 2022 at 02:54

  Behöver absolut inte vara perfekt. Vackra bilder 😊

 • Reply Anna i Portugal Friday, September 9, 2022 at 14:08

  Vad roligt att läsa ett inlägg som beskriver annat än den vita stranden, turkosa havet och de vajande palmerna 🙂 Hoppas du fått återhämtning!

 • Reply Ditte Friday, September 9, 2022 at 15:27

  Nu var det återhämtning du skulle ägna dig åt och hoppas det blev en del av det.
  Du brukar ju annars verkligen ta dig runt och ta oss med på dina utflykter så jag är glad bara av att följa med hit. Var ju här på Dominikanska i slutet av 80-talet och då var det ju ingen turistö alls. Men sjögräset hade vi inte och inte ett spår av turismens nackdelar som nog dykt upp här också.
  Känner mest igen mig i sista bilden.
  Och att resa är ju att uppleva och det på olika sätt.

  • Reply jossu Friday, September 9, 2022 at 18:44

   Tänkte allt på din resa och vilken skillnad det är idag. Hur Punta Cana utvecklats till en typisk turistort med massa hotell, restauranger och försäljare.

 • Reply bmlarsreseblogg Friday, September 9, 2022 at 16:25

  Huvudsaken var väl att du fick återhämtning och vila, man behöver inte uppleva hela tiden (även om det är lättare sagt än gjort). Jag är ingen fan av påträngande försäljare men har en viss förståelse för att det är deras sätt att få ihop en slant till sitt uppehälle.

  • Reply jossu Friday, September 9, 2022 at 18:41

   Jag har förståelse för försäljare men inte för deras tjat. Ignorerar någon deras tre första “Hello” vad är oddsen att det fjärde ska leda till kontakt och köp av varan/tjänsten? Själv brukar jag medvetet dra mig till ställen som inte har så ivriga försäljare utan låter kunden komma till dom.

 • Reply Ajli Saturday, September 10, 2022 at 08:49

  Är sjögräset farligt eller bara bökigt och lite otäckt? Vi har ibland mycket sjögräs i stugan som bara är att klafsa igenom, det är inte farligt, men det märks att badgäster som bara besöker vår strand ogärna gör det utan väntar på att någon ska skotta, haha 😉

  Hoppas att du har fått återhämta dig <3

  • Reply jossu Saturday, September 10, 2022 at 20:23

   Vad jag läste kan det ge irritation om man har väldigt känslig hy. Inte sjögräset i sig utan dom små djur som lever i det. Jag fick inga problem av att bada.

 • Reply Lena i Wales och Spanien Saturday, September 10, 2022 at 10:29

  Trevligt med fina bilder, som inte måste var perfekta. Kan finnas känsla i dem i alla fall.
  Skönt att du tar igen dig.
  Trevlig helg!

 • Reply Malin Saturday, September 10, 2022 at 15:59

  Håller verkligen med, allt måste inte vara perfekt och det är så ofta som det inte är så ❤️

 • Reply johanna Saturday, September 10, 2022 at 23:28

  Hoppas verkligen du fått den återhämtning du behövde<3

 • Reply Louise Sunday, September 11, 2022 at 20:25

  Låter iallafall inte fel med återhämtningt! <3

 • Reply JoY Tuesday, September 13, 2022 at 07:17

  Återhämtningen var viktigast och hoppas du känner dig bättre. Intressant med så mycket sjögräs, vart kommer det ifrån, någon som vet? Ser ändå härligt ut med strand o hav.

  • Reply jossu Tuesday, September 13, 2022 at 17:54

   Det speluleras i att det skulle bero på klimatförändringar och ökningen av vattnets temperatur. Läste även någonstans att det minskade antalet orkaner skulle ha med saken att göra. Det kommer från Atlantens håll och då Punta Canas kust ligger mot just Atlanten är det ett av områdena som påverkas mycket.

 • Reply Veiken Friday, September 23, 2022 at 15:17

  Inget är perfekt även om man i sina drömmar önskar att det skulle vara så. Vi var i Dominikanska Republiken för nästan 20 år sedan och då var det inte så många turister. Såg ingen försäljare på stranden alls vad jag minns!
  Roligt att se bilder från nu!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.