Suomen suurin matkablogiyhteisö

Morjensta päivää, syksy!

Ai että, nyt saa tuulettaa – syksy on täällä!

Syksyssä on parasta kaikki. Pehmeän usvaisina syntyvät aamut kasvavat kultaisiksi illoiksi. Metsät täyttyvät sienistä ja värikkäistä lehdistä. Sadekelien jälkeen värit ovat kirkkaat.

Jokainen vuodenaika on arvokas luonnon kiertokululle, mutta syksyssä on oma erityinen taikansa. Syksy on kaihoisa mutta kaunis vuodenaika. Mielestäni syksy ei ole vain välivuodenaika kesän ja talven välillä, vaan se on rikas, yltäkylläinen, runsas ja kaunis. Jos joku on erehtynyt lukemaan blogitekstejäni, ei varmaankaan ole jäänyt epäselväksi, että olen syksyintoilija, mutta kun syksy on kiva!

Tänä vuonna elo-syyskuun vaihde on ollut Turun suunnalla koleahko mutta todella nätti. Luontoäiti loihtii aanunkajot taianomaisen kauniiksi, joten olemme Arwenin kanssa ihmetelleet kuulaita aamuja. Hengitys on vähän jo höyrynnyt, lehdillä on ollut aamukastetta.

Ja tietenkin vastapainoksi olemme ihastelleet upeita iltoja. Aamuissa on taikaa, mutteivät syysillat jää vaatimattomiksi.

Olen viime viikkoina rämpinyt lähimetsissä ja kuvannut sieniä. Jossain kohtaa ihmettelin, miksi housuni olivat polvien kohdalta mutaiset. Noh, miksiköhän.

Arwen on myös sitä mieltä, että syksy on kiva juttu. Viime vuonna tutkimme pienen perunapennun kanssa kaikkea ihmeellistä, kuten tippuvia lehtiä, tuulenpuuskia, lepattavia lahkeita ja käpyjä, ja vuoden ikäisellä hepsankeikalla on yhä söpösti pennun intoa havaita maailman omituisuuksia.

Vuodenaikojen vaihtelu on ainutlaatuisen hieno asia, ja toivottavasti luonnon kiertokulku pysyy tulevaisuudessakin yhtä rikkaana.

Tässä kohtaa kuitenkin totean, että syksy, tervetuloa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.