Suomen suurin matkablogiyhteisö

Huh, hellettä

Kesäkuun alussa Turkuun saapui lämpöjakso, joka ei tuntunut koskaan päättyvän. Metsässä tarpoessa mättäät rutisivat jalkojen alla, ja pikku puroissa ei veden lempeää solinaa juuri kuulunut. Mutta sitten tuli viimein arviolta kahta kivikautta vastaavan ajanjakson jälkeen sadetta ja vilvoittava tuuli. Turussa jopa ukkosti!

Koska sekä minä että koira pidämme viileämmistä keleistä, tuli vähemmän paahteisina päivinä vietettyä paljon aikaa ulkosalla – oikeastaan kaiken ajan, jonka arjelta saa hupaisampiin asioihin hukattua. Lempeä kesäsade ei haitannut, vaan se oli oikein tervetullut vieras kuuman ajanjakson päätteeksi. Tykkäsin niin kovin sateen ropinasta, sateisen metsän tuoksuista ja vilpoisesta ilmasta.

Huomatkaa imperfektimuoto verbistä ’tykätä’.

Täydellisiä ulkoilukelejä ei näet jatkunut ihan mahdottoman pitkään, sillä kaikki hyvä vissiin todella päättyy aikanaan, ja helteet tulivat Turkuun vielä kesäkuun alun näytöstä julmempina. Kirjoitushetkellä lapinjuntti on hyvää vauhtia tavoittamassa absoluuttisen sulamispisteensä – haaveilen muuttavani pakastelaatikkoon. En vaan yhtään ole helleihminen.

Paahteisessa jaksossa on kuitenkin kaksi hyvää juttua: lumoavan kauniit aamut ja illat. Anivarhain aamusella, kun vielä aamukaste kimaltelee ruohikoissa ja ilma höyrystyy usvaiseksi, kesäiset metsät näyttävät melkeinpä kuin unimaailmasta napatuilta.

Eritoten kaunista on, jos hellepäivää edeltää sateinen yö. Tästä tykkää koirakin, jolla on aivan uusi hajumaailma kirsunsa edessä.

En malta olla hehkuttamatta kesäiltojakaan, vaikka riittävän monta oodia olen jo tainnut tuottaa. Kesäillat vaan ovat täynnä taikaa! Parasta on hiippailla koiran kanssa lähimaastoissa, joista löytyy vieläkin uusia polkuja tutkittaviksi. Tai ei niiden välttämättä entuudestaan talsimattomia tarvitse olla, vaan kesän rehevyys saa tututkin polut näyttämään raikkailta.

Vaikka varmaankin järkytän kesäihmisten maailmaa toteamalla kaipaavani jo syksyä tai ainakin vähän maltillisempia lämpötiloja, on todettava, että näin keskikesän kuvioissakin puolensa. Selviytymiskikkani hellepäiviin on nauttia aamujen ja iltojen kauneudesta.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.