Suomen suurin matkablogiyhteisö

Luolavuoren metsissä

Ei viikonloppua ilman ulkoiluhousujen ulkoilutusta. Lauantaille sattui vähän harmaampi ilmanala, muttei se haitannut. Auringonvalo on parasta, mutta niin ovat myös aavemaisen mustarunkoiset männyt, sadepäivän usva metsän keskellä, pisaroiden koristamat kuusenoksat ja ihanan raikas ilma. Ulkoilusää on joka sää, kunhan vaan laittaa päälleen oikeat ja säähän sopivat kamppeet.

Tällä kertaa porukkamme ei suunnannut merta eemmäs kalaan, vaan pysyttelimme ihan lähimaastoissa. Luolavuoren mettät ovat sopivan kävelymatkan päässä, joten sinne siis lähdimme – merimies, spanieli ja mie.

Luolavuoren mettässä oli nättiä. Alueella risteää melkeinpä loputtomasti kapeita polkuja sekä sinisin juoksijasymbolein merkattuja Paavonpolkuja. Lisäksi metsää halkoo kuntopolku. Koska lunta oli vielä maassa, emme menneet talsimaan kuntopolulle päin, jos vaikka hiihtäjiä vielä olisi liikkeellä. Metsässä ei sen sijaan ollut pahemmin väkeä, vaan saimme olla rauhassa. Mäntyjen keskellä oli rauhallista ja seesteistä.

Metsämaisemaa hallitsevat korkeat havupuut, ikiaikaiset sammalpeitteiset siirtolohkareet ja mättäät, joiden alapuolella käy todennäköisesti mukava pikkunisäkkäiden kuhina. Tuhansia vuosia sitten metsän sijaan näkymänä oli muinaismeri kivikkoisine rantoineen, ja tästä jälkenä on yhä valtava määrä erikokoisia siirtolohkareita.

Eläimiä ei pahemmin näkynyt, mutta yhdellä pennulla oli tavattoman hauskaa. Kävelyretkeemme mahtui käpyjen jahtaamista, siirtolohkareiden päälle loikkimista, oksien noutamista ja tietenkin muutama hepuli, sillä melkein seitsemän kuukauden ikäisen walesinspringerspanielin kanssa ei tapahdu lenkkiä ilman juoksukohtauksia tai lintujen jahtaamisyrityksiä noin kolmen minuutin välein. Pennun kanssa liikkuessa maailma tarjoaa jatkuvasti ihmeellisyyksiä, joita tutkitaan yhdessä.

Oli todella rentouttavaa päästä hetkeksi nauttimaan metsämaisemasta historiallisesti merkittävässä paikassa ja ennen kaikkea hyvässä seurassa. Mettä on ihmiselle paras paikka, eikä parempaa voimanlähdettä oikein ole.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.