Suomen suurin matkablogiyhteisö

Aurinkoisena sunnuntaina

Talossamme on teini. Murkkuikäinen, uhmakas karvapeppu, joka tekee tasan tarkkaan, mitä lystää, ja menee sinne, minne hajumaailmat kuljettavat. Neiti Arwen Hundén, ikää seitsemän kuukautta ja vähän päälle, on karistanut pentu-uhman kintereiltään ja saavuttanut seuraavan vaiheen, ihanan murkkuiän.

Karvareuhkan hormonit vaikuttivat yhteen sunnuntaikävelyymme siinä mielessä, että sunnuntaille kaavaillut retket vaihtuivat lähimettässä hiippailemiseen. Tuttujen polkujen varsilla on mukava seurata vuodenaikojen vaihtelua – kevättä on ilmassa.

Kevät keikkuen tulevi, sanotaan, eikä luontoäidin touhu ole vanhasta toteamuksesta poikkeava. Viime viikkoina ilmanala on ollut kovin ailahtelevainen; auringonpaistetta on seurannut sohjolumen tuokio, ja lauhempia päiviä on nakertanut pakkasjakso. Vähitellen talvi alkaa kuitenkin vetäytyä ja on kevään aika. Lintujen serenadit ovat jo alkaneet täyttää ilmatilaa, ja pajunkissat ovat paikoitellen ryöpsähtäneet melkoisiksi palluroiksi.

Lunta on Turussa vielä siellä täällä jäljellä, mutta pian on taas sinivuokkojen ja kirsikkapuiden aika. Rakastan talvea, eikä minusta sen tarvitsisi päättyä aivan vielä, mutta kevään saapuminen on aina yhtä kaivattu ilmiö. Kun ensimmäistä kertaa viiltävä merituuli tuo mukanaan leudon vivahteen ja auringonvalo lämmittää takapuolta, energiavarastot täyttyvät.

Arwen keskittyi tutkimaan paikallisuutisia ja muiden tassuttelijoiden kuulumisia siinä missä ihmiset tankkasivat valoa sieluihinsa ja raikasta ilmaa sieraimiinsa.

Kuten olen saattanut todeta jo ainakin miljoona kertaa, Turussa on onneksi vielä jonkin verran mielenkiintoisia metsäalueita helposti tavoitettavissa. Enemmänkin voisi olla metsälohkoja ja suojeltuja alueita olla, mutta toistaiseksi rauhaan jätetyt metsiköt ovat mielenkiintoisia; valtavat siirtolohkareet lepäävät muhkeilla varpusmatoilla, ja tuuheat kuuset ja paksurunkoiset männyt kehystävät maisemaa. Mäkisessä maastossa kelpaa talsia.

Mikäs sen parempaa kuin lähteä mettään sunnuntaina.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.