Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuosi vaihtui Pietarsaaressa

Äkäslompolosta matka taittui välipäivinä Pietarsaarta kohti. Arwen Hundén, rohkea ja nokkela koiranpentumme, oli saanut tutustua toisen ihmisensä juuriin sekä ihastua tunturikylän hajuihin ja maisemiin, mutta nyt oli vuorossa siirtyminen merimiehen kotikonnuille.

Pietarsaari ei olisi voinut olla kauniimpi; kaupunki oli saanut kevyen lumikuorrutteen suojakseen, ja etenkin iltapäivisin auringon laskiessa maisema oli käsittämättömän kaunis. Muutaman päivän aikana taivaan sävyt vaihtelivat helmenharmaasta hohtavan siniseen ja laskevan auringon sävyttämiin pastelleihin. Pietarsaaressa on kaunista, etenkin mielestäni talvella. Tosin talvi-ihmisenä mielestäni mikä tahansa paikka on näteimmillään, kun lunta piisaa.

Pietarsaaressa aika sujahti nopeasti. Sääolosuhteet olivat juuri oivalliset ulkoiluun, joten Arwen sai kerrytettyä kirsuunsa roimasti uusia koirauutisia. Yhdellä metsäkävelyllä Arwen menetti yhden neljästä vaarallisesta aseestaan eli kulmahampaansa. Majapaikassamme tarjoiltiin herkkuruokaa, ja sain kunnian tutustua kuulemma varsin tärkeään perinteeseen eli På Spåret -ohjelmaan (joka oli todella mielenkiintoista seurattavaa).

Pedersören idyllinen kivikirkko näytti tunnelmalliselta auringon laskettua ja sinisten sävyjen hallitessa maailmaa. Yksi Pohjanmaan vanhimmista kirkoista on ihan täydellinen joulukirkko!

Vuoden vaihdos vähän jännitti etukäteen, sillä ilotulitus ja koira on vähän kinkkinen yhdistelmä. Varoitus, seuraavaksi onkin vuorossa kiukkuista jupinaa. Mielestäni ilotulitteiden sijaan voitaisiin jo keksiä vähemmän luonnon kannalta haitallisia keinoja juhlistaa uutta vuotta ole. Esimerkiksi koiran kanssa ulkoilun ajoittaminen on vähän hankalaa. Rakettien pauke alkaa jo kuudelta tai monesti aiemminkin, sillä jotkut aloittavat juhlinnan kovin varhain. Eläinten kannalta muutenkin ilotulitukset ovat mielestäni vähän höpö käytäntö puhumattakaan siitä, kuinka järjetön määrä roskaa luonnossa on yhden illan jälkeen.

Joka tapauksessa Arwenin mielestä Pietarsaari on kiva kaupunki, vaikka kummallinen pauke vähän hermostutti. Samoilla linjoilla olen minäkin, Pietarsaari on kaunis kaupunki täynnä historiaa. Etenkin joulun aikoihin ja lumen pehmentäessä maisemaa Pietarsaari on nätti kuin piparkakkukylä.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.