Suomen suurin matkablogiyhteisö

Isolla kirkolla

Me kävimme isolla kirkolla eli vanhassa kalastajakylässä eli tietysti Helsingissä.

Koska meillä on merimiehen kanssa varsin ainutlaatuinen konsepti matkustamisen suhteen, viikonloppu muodostui kävelykilometreistä, museoista, ähkystä ja yhdestä keikasta. Kuinka ennenkuulumatonta, kukaanhan ei ole koskaan aiemmin tehnyt samaa.

Mutta kaikki tapahtui luonnollisesti kuorrutettuna laskiaispullan kermalla. Jos voisin itse valita, mistä jälkipolvet muistaisivat minut, olisi se ehdottomasti kyvystäni syödä kolesteroliarvoja nostattava määrä laskiaispullaa helmikuussa.

Helsingissä oli mielivaltaisen tuulista, ja aggressiiviset vesipisarat tuntuivat aloittaneen sodan ihmiskuntaa vastaan, mutta reissu oli silti kiva. Parasta antia oli luonnollisesti ruotsalaisen Royal Republicin loistava, energinen keikka Tavastialla – Royal Republic on varsinainen hyvän mielen bändi, jonka keikat eivät taida epäonnistua viihdyttämisen saralla koskaan.

Luontoelämyksiäkin koimme. Töölönlahtea vartioivat ylväät joutsenet. Vastaan tuli myös paljon koiria.

Eläimistä puheen ollen tapasin ehkä omahyväisimmän näköisen poron koskaan. En tosin osaa sanoa, voiko täytetty eläin kokea itsetyytyväisyyden tunteita tai tunteita ylipäätään, mutta mainitsemani poro näytti todella itseriittoiselta. Katsokaa nyt vaikka, tässä on kuvamääritelmä sanalle ”smug”.

Talvilomien aikakaudella museot olivat täynnä ihmisiä, ja sama päti myös Helsingin kenties vehreimpään alueeseen eli Talvipuutarhaan. Opin, että Helsingissä itse asiassa sijaitsee trooppinen vyöhyke.

Häijyistä vesihiukkasista huolimatta Helsingissä oli kiva käydä. Välillä pieni irtiotto tutuista kulmista tekee hyvää, sillä pienenkin reissun jälkeen koti tuntuu entistä lämpimämmältä paikalta.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.