Suomen suurin matkablogiyhteisö

Viikonloppu Lontoossa, lähtöpäivä

Lentomme kohti Helsinkiä lähti aivan liian varhain sunnuntaina. Puolivakavissani pohdin hetken aikaa, että unohtaisin täydellisesti koko paluumatkan ja jatkaisin tuosta noin vaan elämääni Lontoossa.

Onneksi meillä oli ennen lentokentälle lähtöä aikaa vielä viimeisen kerran hullaantua Lontoosta, joten lähdimme seku vain kiertelemään kaupunkia. Meillä on muutenkin sunnuntaisin monesti tapana kävellä vailla sen kummempaa suunnitelmaa tai päämäärää Turun toreilla tai metsissä, joten perinteitä oli vaalittava.

Herättyämme lähdimme suoraan liikkeelle. Ohitimme Piccadilly Circuksen. Vuonna 1819 rakennettu Piccadilly Circus sijaitsee aivan West Endin ytimessä ja yhdistää Regent Street -kadun sekä Piccadillyn. Vaikka sirkukselta vilkas liikenne välillä vaikuttaa, nimi tarkoittaa ympyrää.

Vaikka Lontoon kadut mutkittelevat vähän miten sattuu ja Piccadilly Circuksessa pää menee vähän jokaisella ohituskierroksella pörröksi, on kaupunki todella looginen ja struktuuri. Pisteet Lontoo saa myös julkisen liikenteen toimivuudesta – viikonlopun aikana hyödynsimme jonkin verran bussi- ja metropuolta, ja homma toimii. Olisin halunnut kovasti testata poimittaislinjaa, mutta perinteisetkin liikkumistavat on järjestetty Lontoossa mainiosti.

Auringon valo oli pehmeä; joulukoristeet kimaltelivat kilpaa auringon kanssa. Taivas oli dramaattisen sininen, mutta vettä ei satanut. Oli todella leuto aamu, ja tuuli oli varsin maltillinen. Silti vähän kylmäsi ajatus siitä, että vastaan tuli juoksijoita shortseissa – ei nyt aivan niin kesäistä ollut.

Lontoossa yksi parhaimmista asioista on se, että jokainen kaupunginosa ja alue on keskenään erilainen. Ja toisaalta samojakin katuja kävellessä hoksaa jokaisella kerralla uusia, ihastuttavia yksityiskohtia. Lontoo tuntuu kaupungilta, johon ei voisi varmaankaan koskaan kyllästyä.

Voi Lontoo, voisin milloin tahansa erittäin mielelläni lähteä uudestaan tutkimaan kaupungin sopukoita. Lontoo on arkkitehtuurisesti kuin hurmaava karkkikauppa, ja Hyde Park talven ihmemaineen, Thames-joen ranta, kuhisevat kauppakadut, ystävälliset ihmiset, lumoavat kirkot, lukematon määrä toinen toistaan kiehtovampia museoita ja hehkuviini kotoisat pubit saavat Lontoon kohoamaan suosikkikaupunkieni listalla kirkkaasti kärkikastiin. Lontoo on ainutlaatuinen, ihana, yllättävän rento, romanttinen ja mielenkiintoinen sekametelisoppa. Ah, Maarit sydän Lontoo!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.