Suomen suurin matkablogiyhteisö

Juhannus Lissabonissa

Joskus unelmat todella toteutuvat.

Minulla on ollut kohtuullisen omituinen pakkomielle Portugaliin 1990-luvun loppuvuosista lähtien. Syytän tästä jalkapalloa – joitain arvokisoja seurataessani totesin, että Luis Figo on maailman paras jalkapalloilija ja portugalin kieli kuulostaa hienolta. Innostuin rohmuamaan Kolarin kunnankirjaston tietokirjoja oppiakseni lisää myös Portugalista maana ja salakavalasti ihastuin jännittävältä vaikuttavaan maahan. Portugalista muodostui mielessäni paikka, jossa sitten joskus aikuisena haluaisin päästä käymään.

Olen edelleen sitä mieltä, että Figo on legenda ja Portugali on varsin kiinnostava maa. Jos yhteen valtioon on ripsoteltu enemmän historiaa, kulttuuria, rikasta luontoa ja kaihoisan kaunista musiikkia kuin ihmismieli ymmärtää (plus Luis Figo), on maassa päästävä käymään.

Vasta nyt, vuosikymmenten (apua) fanittamisen jälkeen, on suuntana Portugali ja tarkemmin sanottuna Lissabon. Ai vitsit, sanat eivät riitä kertomaan, kuinka onnellinen olen juuri nyt! Ja mikä parasta, mukanani on maailman paras matkaseuralainen, jonka kanssa voin jakaa hetket kaupungissa, jonka kapeista kaduista, muinaisista rakennuksista ja fadon täyteisistä hetkistä olen unelmoinut niin pitkään.

Me vietämme juhannuksen Lissabonissa!

Täällä on yksi emäntä ihan into piukassa ja käsi kurottaa kohti pastel de nataa. Palataaan siis asiaan, kunhan olen saanut järkeni edes joissain määrin takaisin vouhotukselta. Hyvää juhannusta!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.