Singapore: MacRitchie

 

Yhtenä Singapore-päivänä otimme bussin MacRitchien luonnonpuistoon tapaamaan paikallisia eläinystäviä; MacRitchiessä tapaa nimittäin takuuvarmasti apinoita! Ei sellaisia riiviöapinoita kuten Gibraltarilla tai Hong Kongissa, vaan oikeita, luonnonvaraisia apinoita! En tiedä miksi kirjoitin ”oikeita”, ihan kuin ne riiviöapinat olisi vähemmän oikeita apinoita kuin Singaporen apinat :D

 

 

Kyseisellä luonnonsuojelualueella on riippusilta, TreeTop Walk, jota kohti lähdimme patikoimaan. Teimme saman virheen kuin Hong Kongissa Lantau Peakin kanssa, ja otimme bussin taas aivan liian kauas ? Patikoimme metsässä pienen ikuisuuden, vaikka jollain toisella bussilla olisi päässyt mukavan, noin 1–2km sillalta olevan reitin alkuun. Tulipahan taas urheiltua kuten meidän lomilla on näköjään tapana. Plussana näimme kyllä matkan varrella apinoita chillailassa puissa sekä parikymmentä senttiä pitkiä liskoja kipittämässä meitä karkuun, piti pitää vaan korvat auki ja kuunnella missä rapisee milloinkin.

 

 

Tuo riippusilta oli oikeasti aika kiva kokemus, kun vihdoin pääsimme perille ? Vinkkinä muuten, että riippusillan lähistöllä on metsänvartijoiden maja, jossa saa täytettyä juomapullot, käytyä vessassa jne. Takaisin päin otimme perinteisesti taas ”oikoreitin”, eli haahuiltiin jossain autoteiden reunoilla etsien päätietä ja bussipysäkkiä, eh. Päästiin kokemaan myös ensimmäinen trooppinen sateemme, joka toisaalta oli ihan kiva virkistys kaiken sen patikoinnin jälkeen. Lopulta kun pääsimme bussiin jalat kiittivät mutta vierustoverit eivät, musta tuntuu että haistiin vaan ihan hemmetin pahalle kaiken sen helteessä patikoinnin jälkeen ?

 

 

 

Kaiken kaikkiaan patikointi sademetsässä oli aika kiva etappi, suosittelen! Kunhan vaan matkaa bussilla sinne vähän lähemmäksi TreeTop Walkia niin kaikki menee vähän jouhevammin ?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply