Singapore: Marina Bay + Gardens by the Bay

 

Singaporen reissusta on vierähtänyt jo pari kuukautta, mutta en ole ehtinyt kirjoitella siitä mitään. Ajattelin laittaa ainakin kuvat jakoon muutamassa osassa, niitä on nimittäin paljon!

Kaiken kaikkiaan Singapore oli todella samanlainen kuin viime vuonna vierailemamme Hong Kong. Näitä kahta tuli vertailtua pakostakin oikeastaan, niin samantyyppiset mutta toisaalta erityyppiset kohteet kyseessä. Yhteenvetona sanoisin että jos menisin esimerkiksi työkomennukselle pidemmäksi aikaa olisi valintani Singapore, mutta lomamatkalle suosittelisin enemmän Hong Kongia :) Singaporesta tykkäsin kaiken kaikkiaan todella paljon, paikka oli niin ihanan toimiva ja siisti, ilman vastavirtaan vyöryviä aasialaisten ihmismassoja :D Hong Kongissa taas on enemmän nähtävää ja tehtävää, jonka lisäksi kulttuuri tulee mielestäni paremmin HK:ssa esille.

 

 

 

Singaporen sää on kyllä erikoinen, joka päivä +30 astetta tammikuussakin, ja joka päivä yksi kaatosade. Ainakin meidän reissumme ajan sää oli pilvinen suurimman osan ajasta, mutta se ei toki estänyt suomalaisen ihon kärventymistä :D Petolliset pilvet..

Kävimme ensimmäisinä päivinä steppailemassa Marina Bayn ympäristössä ja Gardens by the Bay -puistossa. Marina Bay on kyllä upea, rahalaitokset kohoavat ylväästi toisella puoella, kun taas toisella puolella näkyy perinteisempää singaporelaista arkkitehtuuria.

Yksi päänähtävyyksistä, super puut, oli omasta mielestäni ”ihan kivat”, ei herättäneet mitään sen suurempia tunteita jos totta puhutaan :D Ylhäällä puissa emme käyneet, ajattelimme ihailevamme näkymää sitten mielummin ”vähän” korkeammalta Marina bay Sands -hotellin katolta. Gardens itsessään on todella kaunis paikka, täynnä erilaisia puutarhoja :) Kävimme myös toisessa Gardensin kahdesta kasvihuoneesta, omasta mielestäni se oli rahan arvoinen (oliskohan ollut 14e?) mutta S ei oikein arvostanut haha.

 

 

 

 

Pieni juttu vielä hotelleista, nimittäin Singaporessa on muuten todella paljon hotellihuoneita, joissa ei ole ikkunaa laisinkaan. Me maksoimme sitten vähän enemmän että saamme ikkunan, ja kuinkas kävikään, huoneen ikkuna oli sinistä lasia. Se siitä luonnonvalosta sitten :D Kannattaa siis tosiaan tarkistaa ikkuna-asia mikäli mielii saada valoa huoneeseen.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply