Viisi Päivää ja Viisi Lempparia Lontoossa

 

Nyt kun olen itse kotiutunut Helsinkiin, muutti poikaystäväni hiljattain vuorostaan Lontooseen. Pian otamme hienosti läpsystä vaihdon: Mies on UK:ssa kesäkuuhun asti kun taas minä muutan takaisin saarelle heinäkuussa :D Hienosti menee. Anyway, sain tilaisuuden lähteä työpaikan (rahoilla :D) tapahtumaan Lontooseen, joten pakkasin kimpsut ja lensin viikonvaihteessa Britteihin viideksi päiväksi poikaystävän luo :)

On kyllä leppoisaa lomailla vanhassa (ja tulevassa) asuinkaupungissa, ei ole painetta käydä bongaamassa Big Beniä tai shoppailemassa Sohossa. Omat suosikit kaupungissa ovat muodostuneet pikkuhiljaa ja ajattelinkin laittaa nyt jakoon viisi suosikkiani Lontoosta:

 

Lemppari aamiainen: Cafe Rouge. Näitä löytyy useampiakin Lontoossa – itse olen vieraillut St. Katharine Docksin, St. Paul’sin ja Canary Wharfin ravintoloissa, ja kaikki ovat olleet miljööltään erinomaisia! Kesällä kaikissa kolmessa on myös ulkoterassi, osassa veden äärellä, joka on selkeä plussa. Aamiaissettiin (klo 12 asti) kuuluu vapaavalintainen lämmin juoma, tuorepuristettu mehu sekä vapaavalintainen aamiaisruoka, hintaa tällä on £9.95. Ruoka on erinomaista, varsinkin kuvassa näkyvä Granola Brûlée, joka sisältää mm. tuoreita mansikoita, mustikoita ja ananasta karamelisoidun kerroksen alla, nom.

 

 

Lemppari shoppailu-paikka: TK Maxx. Olkaa hyvä, paras Lontoon ”insider” vinkki minkä voin antaa. TK Maxx tarjoaa nimittäin oikeasti halpoja merkkivaatteita ja -kenkiä, kunhan on valmis vähän penkomaan :) Tuotteet on lajiteltu kokojen mukaan, ja usein tiettyä vaatetta on vain yksi kappale koko kaupassa. Esimerkiksi Ralph Laurenin, Dieselin ja DKNY:n vaatteita löytyy aika paljon, mutta olen myös löytänyt yksittäisiä kappaleita mm. Tiger of Swedenin, Lacosten, Juicy Couturen sekä Samsoen, Calvin Kleinin, Kurt Geigerin jne. jne. vaatteita; valikoima on siis todella random :D Tällä kertaa mukaani tarttui Tk Maxx’sta Lacosten villakangastakki. Siis miettikää mikä tuuri, sovitin kyseistä takkia Madridissa vuonna 2016 – ja jätin sen kauppaan koska hintaa oli joku vajaa 500 euroa. Nyt löysin saman takin oikeassa koossa, ainoana kappaleena Lontoosta hintaan £130 #materialismionnellisuus

Tk Maxxilla on Lontoossa muutamakin toimipiste, mutta isoin ja paras omasta mielestäni on Tottenham Court Roadin metroaseman viereinen, eli ihan Oxford Streetin kauppakadun päässä oleva liike.

 

Lemppari maksutapa: Lähimaksukortti. Haha, tämä on ehkä vähän random, mutta Lontoossa on aivan hirveän kätevää maksaa julkisen liikenteen matkoja: Täppäät vain lähimaksukorttisi lukijaan ja menet sisään. Kaukana ovat HSL:n uudet  lukijat tästä nerokkuudesta :D Lähimaksukortit toimivat siis samaan tapaan kuin Oyster cardit, joten turistina en hankkisi Oysteria enää ollenkaan. Katsoin juuri Gatwickin lentokentällä 50 metriä pitkää turistien jonoa lippuautomaateille, kun sisään junaan pääsee suoraankin täppäämällä vain sitä pankkikorttia lukijaan…

Maksukortti kerää päivän matkat yhteen ja veloittaa päivän jälkeen kortilta oikean summan; Huomioitava asia on, että Lontoon liikenteessä on ns. päivittäinen katto käytössä, jonka täytyttyä maksukortilta ei veloiteta enää lisää. Matkustaessani Zonejen 1-2 välillä päiväkohtainen katto oli muistaakseni £6.70, joten kolmannen matkan jälkeen (yksi matka about £2.50) katto on täynnä ja metrolla voi suhata ”ilmaiseksi” niin paljon kuin sielu sietää :) Katon suuruus riippuu käytettävistä Zoneista – joissakin tapauksissa katto voi olla pienempi kuin Oysteriin ladattu 1-day-pass, joten kannattaa miettiä omaa metron käyttöään ja tarkistaa hinnat TFL:n sivuilta!

Vanhemmillani ei ole kummallakaan lähimaksukorttia, joten heidän vieraillessaan Lontoossa viime kesänä tuli minun kokeiltua myös suomalaisia ja ruotsalaisia korttejani; Britti-korttini lisäksi lähimaksu onnistui myös suomalaisella MasterCardilla sekä ruotsalaisella (Nordean) Visa Electronilla.

 

Lemppari herkku: Ben’s Cookies. Aivan täydellisen paksuja ja pehmeitä keksejä! Näistä kekseistä puhuin myös viime vuonna työhaastattelussani, en käsitä vieläkään miten tulin tästä huolimatta valituksi :D Bond Streetin metroaseman vieressä on ainakin yksi myyntipiste, ja Bondin ja Oxford Streetin välissä toinen. Arvatkaa ostinko lennolle näitä?

 

Lemppari kosmetiikkakauppa: Boozt. Tänne kannattaa mennä katsomaan tarjoukset, ne on ihan huikeita! Mulla hajosi matkan aikana puuteri, joten kävin Booztissa hakemassa uuden. Tutkailin Lancomen osastoa ja myyjä kertoi minulle, että ostaessani kaksi Lancomen tuotetta saisin kaupan päälle neljä pienempää tuotetta. Siis neljä! Lopulta päätin pihistää ja ostin puuterin MaxFactorilta. Heidän tarjouksensa ”Osta £15 edestä MaxFactorin tuotteita, saat £30 arvoisen lahjan kaupan päälle” ei ollut sekään huono tarjous ei! Kävelin kaupasta siis ulos hyvinkin tyytyväisenä puuterin sekä täysikokoisten ripsivärin, aurinkopuuterin ja huulipunan kanssa :D

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Katariina torstai, maaliskuu 1, 2018 at 16:10

    Tämän postauksen vinkit menivät suoraan korvan taakse ensi kuun Lontoon-reissua ajatellen! Taidanpa muutenkin jäädä seurailemaan blogiasi, sillä olen itsekin joskus salaa haaveillut investointipankissa (ja nimenomaan Lontoon Cityssä!) työskentelystä. :)

    • Reply johannan torstai, maaliskuu 1, 2018 at 22:16

      Se on kyllä niin oma maailmansa etten voi kun suositella kokeilemaan ;) Kiva!

    Leave a Reply