Malediivien mini-info 1/2

 

Poikaystävän vedellessä vieressä sikeitä kokosin pienen infopaketin heille, joita Malediivit matkakohteena kiinnostavat, mutta keillä ei ole varaa heittää viittä tonnia yhteen lomaan. Toisin sanoen paketin siitä, miten Malediiveilla voi vierailla yöpymättä resorttisaarilla. ?

 

 

 

Saaren valinta:

Tein aika paljon tutkimustyötä eri saarista ennen hotellin buukkausta. Malediivien hotellibisnes on ymmärtääkseni ollut pitkään resorttisaariin rajattua, ja vasta viime vuosina myös paikallisten asuttamat saaret ovat saaneet alkaa majoittamaan turisteja. Ja hyvä niin! Tämän seurauksena matkustus Malediiveille ei vaadi rajatonta matkabudjettia ?

Ensimmäinen asia joka kannattaa huomioida on saaren etäisyys Malén kansainväliseltä lentokentältä. Malediivien saariryhmähän on satoja kilometrejä pitkä, joten osa saarista vaatii tunnin/parin jatkolennon, joka ei muuten ole halpaa lystiä. Toinen tärkeä asia on saaren yleisilme; onko saari tarpeeksi vehreä? Jotkut hotellit saivat meidät innostumaan hyvällä hinta/laatusuhteella, kunnes huomasimme hotellin sijaitsevan kunnon ”teollisuussaarella” ? Googlen kuvahaku oli oiva apu vihreyden määrittelemisessä. Lopulta meillä oli muutama saarivaihtoehto, muun muassa Thoddoo, Thulushdoo, Ukulhas ja Mathiveri.

Vinkki viitosena esimerkiksi Malé ja Hulhumale kannattaa skipata suosiolla. Me otimme yhden yön Hulhumalella saapuessamme Malediiveille myöhään illalla; Saari ei totisesti ole paikka jossa haluat lomaasi viettää. Koko Hulhumale on roskavuorien täyttämä, näky on todella surullinen. Ennen/jälkeen lennon Hulhumale on kuitenkin hyvä yhden yön stoppi, sillä lentokentälle pääsee helposti esimerkiksi bussilla, joka on maailman helpoin löytää ja maksaa $1,5.

 

Liikkuminen:

Meille ainakin liikkuminen saarten välillä oli suuri kysymysmerkki ennen tänne tuloa. Resortithan (tietysti :D) lennättävät omat vieraansa lentokentältä omille saarilleen, mutta entäs muut?

Moni hotelli järjestää kuljetukset vierailleen (tai no, pakottaa vieraan ottamaan kuljetuspalvelun). Tähän liittyen tärkeä vinkki: Ota talteen hotellin puhelinnumero! Niin vanhanaikaista kuin se onkin ? Lentokentällä ei nimittäin ole yleistä wifiä; Info-pisteellä on puhelin, josta matkustajat tyypillisesti soittavat hotelliinsa mikäli kuljettajaa ei heti löydy. Näin mekin teimme kun emme olleet ihan varmoja mihin suuntaan olisi pitänyt lähteä. Ensimmäinen hotelliyömme oli Hulhumalella, eli maayhteyden päässä lentokentästä, joten matka taittui autolla.

Liikkuminen saarten välillä onkin vähän vaivalloisempaa. Osalle saarista menee julkinen lautta, jonka kustannus on muutamia dollareita. Huonona puolena lauttoja menee harvoin (siis tyyliin kolmesti VIIKOSSA), ja kuljetus on hidas. Tämän lisäksi lautta-aikatauluihin netissä ei voi luottaa! Meidän oli tarkoitus ottaa lautta tiistaina aamulla Malélta Ukulhasille, olin tarkastanut aikataulun useammasta eri lähteestä netissä. ONNEKSI viestiteltyäni hotellimme kanssa selvisi, että lautta-aikataulut ovatkin kaikessa hiljaisuudessa muuttuneet, eikä lauttoja mene tiistaisin ollenkaan. Kaiken kukkuraksi uusi informaatio löytyi vain Malediivien omalla kielellä, englanninkielisillä sivuilla komeili väärät aikataulut vaikka muutoksesta oli jo monta viikkoa ? Suosittelen siis varmistamaan hotellilta lautta-aikataulut muutama päivä ennen matkaa.

Toinen vaihtoehto liikkua meriteitse saarten välillä on pikavenekuljetukset. Nämä ovat vähän kalliimpia, mutta luotettavia ja järjestetään usein hotellin kautta. Meillä speed boat maksoi $50 per naama, eli aika paljon enemmän kuin julkinen lautta, mutta myös matkustusaika tippui 4,5 tunnista 1,5 tuntiin. Speed boatin aikataulut saa hotellilta, ja ainakin meidän tapauksessamme kyytiin sai hypätä joko Malén lauttaterminaalista tai sitten lentokentältä Hulhumalella.

 

 

 

Ukulhasin saari:

Ukulhas tunnetaan muun muassa siitä, että saari on Malediivien ykkönen ympäristöasioissa, ja hyvän hotellin löydyttyä juuri Ukulhasilta päätimme suunnata sinne.

Emmekä pettyneet, Ukulhas on täydellisessä tasapainossa paikallisen elämän ja turismin suhteen. Ranta on ihan 5/5, vitivalkoista hiekkaa ja turkoosia merta. Ihmisiä rannalla on aika vähän, ihan murto-osa mitä esimerkiksi eurooppalaisilla rannoilla hengaa kesäpäivinä. Saaren keskiosassa on pääkatu, jolla on ruoka- ja muita pieniä kauppoja sekä muutama ravintola.

Pieni miinus Ukulhasille siitä ettei mistään tahdo löytyä ”oikeaa” ruokakauppaa; en tosiaan tiedä mistä paikalliset hankkivat sapuskansa. Lisäksi saari on hyvin pieni, muistaakseni 2 neliökilometrin kokoinen, eli hirveästi ei tarvi seikkailla ennen kuin koko saari on nähty :D

 

Hotellin valinta:

Malediiveilta oli yllättävän hankalaa löytää majoitus joka olisi ”oikea hotelli”, mutta ei liikkuisi resorttien hinnoissa. Tarjolla on monia 2-4 huonetta tarjoavia guesthouse-ratkaisuja, mutta sopuhintaisia hotelleja on vähän. Oma valintamme oli Paguro Beach Inn, voin suositella! Paguro oli täysin uusi hotelli; kuulimme itseasiassa tänään että olimme ko. hotellin ensimmäiset asiakkaat :D Löytyi selitys sillekin miksi työntekijät vaikuttavat koko ajan vähän hermostuneilta haha. Hyvä hotelli kuitenkin, uskoisin samantyyppisten keskihintaisten hotellien yleistyvän lähivuosina Malediiveilla.

Yksi tärkeä asia, joka tänne suuntaavien on hyvä tarkistaa on lentokenttäkuljetuksen hinta. Kiva hotelli ”hyvällä” hinta/laatusuhteella voikin olla aika tyyris, kun huomaat pakollisen kuljetuspalvelun maksavan $350 per naama ? Parhaassa tapauksessa kuljetus maksoi satoja dollareita per naama per suunta.

Naurettiin muuten miehen kanssa kun hotellin ”palveluissa” oli listattuna vessapaperi. Kävi ilmi, että Malediiveilla vessapaperia ei todellakaan ole aina tarjolla, vaan he käyttävät käsisuihkua paperin sijaan :D Onneksi meidän hotelli tarjosi tämän luksuspalvelun hah!

 

 

Poikaystävä meinaakin näköjään ottaa vähän pidemmätkin torkut, joten tekstistä tuli aika pitkä. Jätän siis suosiolla puolet seuraavaan osaan ??

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Jusu lauantai, tammikuu 27, 2018 at 20:14

  Malediiveilla täytyy joskus käydä, upean näköistä! :)

  • Reply johannan torstai, helmikuu 1, 2018 at 09:03

   Vahva suositus, jos iskee tarve täydelliselle lepolomalle!

 • Reply Essi tiistai, helmikuu 13, 2018 at 14:46

  Olen maaliskuussa lähdössä Ukulhakselle ja vielä samaiseen hotelliin. Ihana kuulla, että hotelli oli mieluisa! Vähän meinaan jännitti varata, kun en mistään oikeen löytänyt arvosteluja. En ole koskaan käynyt Malediiveillä ja muutama asia vielä askarruttaa.. Oliko turistit rannalla bikineissä/uimapuvuissa? Voikohan saarella kulkea ihan normaalissa hellemekossa, joka ulottuu polviin? Söittekö hotellin ravintolassa ja mitä tykkäsitte, jos söitte? Kävittekö millään hotellin järjestämällä retkellä? Tuhannet kiitokset jo etukäteen! Jään odottelemaan kirjoituksen seuraavaa osaa! :)

  • Reply johannan torstai, maaliskuu 1, 2018 at 01:56

   Pahoittelut viivästyneestä vastauksesta, mutta täältä tulee:
   Tuohon pukeutumiskysymykseen vastasinkin jo kakkososassa, eli bikinit rannalla on ok ja oman kokemuksen mukaan hellemekot myös :) Hotellin ravintolassa emme syöneet aamiaista lukuunottamatta, emmekä myöskään osallistuneet hotellin retkille – matkakumppanille iski ruokamyrkytys, joten emme viitsineet matkata kauhean kauas hotellilta :(
   Ihanaa lomaa!

 • Reply Pliadisfoto perjantai, toukokuu 11, 2018 at 12:48

  Kaip idomu!

 • Leave a Reply