Terveisiä Singaporesta!

 

Kuten edellinen postaus osoitti, viime viikko oli vähintäänkin haasteellinen :D Ajatuksia päässä oli miljoona ja tehtävälista kilometrin mittainen, oli reissuasiaa, kouluasioita ja muutto Ruotsista Suomeen. Nyt olemme kuitenkin hengailleet Singaporessa jo viisi päivää ja olo alkaa olla aika rentoutunut!

Palataan kuitenkin vielä tuohon muuttoasiaan (tän blogin ykkösaihe), siis herran jumala meni taas tiukille. Kuten epäilinkin, muutto suoritettiin kamalassa kiireessä sekä pienoisessa darrassa ? Kamaa oli taas enemmän kuin laki sallii, aka kolme isoa matkalaukullista, kaksi pientä sekä yksi fillari. Niin paljon, vaikka lahjoitimme/myimme tavaraa paljonkin erinäisissä FB-ryhmissä (”vaihdetaan vaaterekki vessapaperirullaan”) :D Parastahan tässä oli se, että S joutui mennä pyörän kanssa autokannelle, joka tarkoitti sitä että mun piti yksin saada laukut  terminaalin läpi laivaan. Onneksi Suomen päässä saimme lainaan rullakon johon lastata tavarat, jolloin postuminen laivasta Helsingin päässä helpottui kummasti!

 

 

Muutaman Suomi-päivän jälkeen lähdimme kohti Singaporea Qatar Airwaysin lennoilla. Täytyy myöntää että ensimmäisellä lennolla ihmettelin yhtiön hehkutusta; missä kaikki ilmaiset unimaskit, hammasharjat ja lentosukat? Toisella lennolla Dohasta Singaporeen ymmärsin jo paljon paremmin: Kone oli aika luksus ja sisälsi muun muassa kaikki edellämainitut asiat, palvelu oli hyvä, ruoka hyvää, First-asiakkailla oli leffoista tuttu oma pyöreä baaritiski koneen keskellä ja kaikki toimi kuten pitikin :)

Pientä noottia laittaisin QA:lle kuitenkin kahdesta asiasta. Ensinnäkin, mikä painoraja käsimatkatavaroille on 7kg? Henkilökunta check-in -tiskeillä sovelsi mittaa kuitenkin eri tavoin, toinen punnitsi pelkät matkalaukut ja toinen vaati käsilaukutkin vaa’alle. Itsehän seurailtiin jonosta kenelle kannattaa mennä, ignoorattiin sen tiukemman tiskityöntekijän ”Seuraava!” -huudot ja asetuttiin vähemmän tiukan työntekijän kohdille ? Toinen nootti koskee varustetasoa, nimittäin QAn koneissa ei tarjota vesipulloja matkustajille. Esimerkiksi SASsin lennolla Hong Kongiin viime tammikuussa kaikki saivat pullot + vettä kierreltiin jakamassa tasaisin väliajoin, mutta QA:lla tätä ei ollut. Joten omat pullot mukaan!

 

 

Viiden päivän kokemuksella voin sanoa, että Singapore on kyllä mieletön: tasaiset 30 astetta lämmintä, siisti, moderni sekä ihanan väljä esimerkiksi juuri Hong Kongiin verrattuna. Huomenna lennämmekin jo Malesiaan, josta jatkamme maanantaina Malediiveille. Palataan!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply