Montenegro

 

Matkan hienoin paikka omasta mielestäni oli ehdottomasti Montenegro! Todellinen yllättäjä. Mietimme pitkään jaksammeko ajaa Zadarista asti niin kauas etelään, mutta onneksi ajoimme, koska Montenegro oli ehdottomasti käymisen arvoinen paikka :)

Rajaa lähestyessä kannattaa muuten muistaa, että Montenegro ei ole EU-maa. Itseltäni meni kaksi kuukautta taistella puhelinyhtiötäni vastaan, sillä luuri yhdisti netin Montenegron puolelle jo reilusti ennen kuin saavuimme kyseisen maan maaperälle, josta seurauksena kesäkuun osalta nelinkertainen puhelinlasku. ”Huoleton nettisurffailu kaikkialla Euroopassa”, joopa joo. Voitin riidan, mutta helpommalla pääsee jos vaan laittaa sen netin pois päältä :D

 

 

 

Montenegron rantaviiva muodostaa merenlahden, jonka ympäri kiersimme autolla. Maisemat olivat aivan mielettömät: vuoristoa, pikkukyliä, rantoja ja turkoosia merta! Teimme ensimmäisen stopin Perastissa (punainen tähti) ja toisen Kotorissa (sininen tähti), molemmat olivat kyllä käymisen arvoisia.

Peraist (kuvat yllä) oli pienempi kuin Kotor, mutta oikein nätti ja hyvin säilynyt rantakylä. Kävimme syömässä lounaan laiturille rakennetulla terassilla, oli kyllä kokemus nauttia ruoasta sillä näkymällä :) Muutoin kiertelimme hetken aikaa kaupungissa, mutta en kyllä varaisi aikaa tuntia enempää, niin pieni paikka on.

 

 

Kotor olikin sitten selkeästi Peraistia isompi, ja muuten UNESCO:n maailmanperintökohde. Vanhakaupunki oli kyllä upea, vähän saman tyylinen kuin Dubrovnikissa. Myös Kotoriin on eksynyt melkein harmillisen paljon turisteja, onneksi oltiin kuitenkin liikkeellä ennen suurinta sesonkia! Kotorissa olisi ollut mahdollista kiivetä muureja pitkin rinnettä ylös, mutta tällä kertaa jätettiin kerrankin kiipeilyt välistä :D Muistaakseni tuona päivänä oli kuuma kuin saunassa, joten ehkä siinä syy porrastreenin skippaamiselle.. yleensä ollaan kuitenkin näiden mahdollisten vaivalloisten lomien kannalla haha.

 

 

 

 

Montenegro kyllä yllätti allekirjoittaneen ihan täysin! Tuo paikka täytyy kyllä kokea paikanpäällä, kuvat eivät tee yhtään oikeutta kaikille niille väreille ja jylhille vuoristoille..

 

 

Vielä muutama asia autolla liikkuville:

Ensinnäkin, lahden ympäriajoa suunnitteleville tiedoksi, että lahden pääsee ylittämään auton kanssa lautalla. Ei siis tarvetta ajaa samaa reittiä takaisin, mikäli suuntana Kotorin jälkeen on Kroatia! Olimme riemuissamme, kun ostimme lauttaliput Dubrovnikiin, ”pääsemmekö todella meriteitse Kroatiaan ajamisen sijaan!”. No ei päästy, laivamatka kesti alle 10 minuuttia ja tiputti meidät vain vastarannalle, vaikka kuinka väittivät lippuluukulla että lautta menee Dubrovnikiin :D

Toisekseen, semi tärkeä ajamisen kannalta huomioitava asia on, että lahtea ympäröivä tie on paikoitellen ihan hullun kapea, ja vastaantulijat oman elämänsä rallikuskeja. Onneksi meillä oli todella pieni auto, joten mahduimme jotenkin kaikista tilanteista ilman vaurioita, vaikka vähän hirvittikin välillä..

Kolmannekseen, jos ajat tutkaan ylinopeutta ja montenegrolainen poliisi pysäyttää sinut, kerro olevasi matkalla Kroatiaan. Poissa silmistä, poissa mielestä, poissa Montenegrosta :D #truestory

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Viikonloppukokki torstai, tammikuu 4, 2018 at 10:54

  Mistä lautta Kotorinlahden yli lähtee? Muistatko paljonko se kustansi?

  • Reply johannan lauantai, tammikuu 6, 2018 at 20:36

   Moikka, lautta kulkee Lepetane-Kamenari välillä :) Mulla on sellainen muistikuva että ylitys maksoi about 4 euroa (auto+2hlö)

 • Reply jossus torstai, huhtikuu 12, 2018 at 06:25

  Ihana Montenegro! Rakastuin maahan ja varsinkin Herceq Noviin.

  • Reply johannan torstai, huhtikuu 12, 2018 at 09:11

   Oli kyllä niin nätti, että tekisi mieli mennä piakkoin uudestaan ja olla vähän pidemmän aikaa! ?

  Leave a Reply