Suomen suurin matkablogiyhteisö

Info

Mikäli mielit pysyä Jessican matkassa,

ota avoin mieli osaksi käsimatkatavaroita ja hyppää kyytiin!

Kuka tämä Jessica oikein on? 

Jos hänen matkakumppaniltaan, eli aviomieheltään kysyy, niin kyseessä on oikea kiusanhenki mitä matkustamiseen tulee.

” Ei Jessica mitenkään pahalla tai ilkeällä tavalla kiusanhenki ole… mutta onhan toisinaan hengästyttävää, että Jessican matkalaukku on jo ovella odottamassa, ennen kuin olen saanut tavarat purettua edellisen matkan jäljiltä. Huolimatta siitä, että se saa minut hengästymään, niin huolimatta siitä rakastan kulkea tuon hieman levottoman vaimoni rinnalla. Tällä hetkellä meillä on olemassa yksi matka, mistä meillä ei ole vielä kompromissia olemassa. Se matka on roadtrip Etelä-Amerikassa: Chilestä Peruun ja mahdollisesti matkapäivien mahdollistaessa Bolivian kautta.”

Jessica, mistä sinun matkailuintosi alkoi?

Tämä kaikki hulluus alkoi vain joitain vuosia taaksepäin. Ei tarvitse mennä kuin vuoteen 2013, niin minua ei olisi saanut vapaaehtoisesti lentokoneeseen – ei edes puoliväkisin. Saimme vuonna 2013 kutsun häihin Australiaan, jolloin jouduin todella vaikean tilanteen eteen. Minun oli voitettava pelkoni tai vaihtoehtoisesti olisi pitänyt jättää väliin yksien elämäni tärkeimpien ihmisten häät. Siitä tämä sitten alkoi. Koko siihen astisen elämäni vaivannut lentopelko hävisi 28 tunnin matkustamisen aikana, sillä olin jo liian väsynyt pelkäämään. Rakastuin Australiaan, mutta ennen kaikkea rakastuin siihen kaukokaipuun tunteeseen, joka silloin syttyi.

Millaisia matkailijoita te olette?

Viiden vuoden aikana maita joissa olemme matkustaneet yhdessä on kertynyt yli 20. Vaikka emme ole maabongareita, niin mielellään matkailemme kohteisiin, joita emme ole vielä kokeneet. Jessican matkustaminen rajoittuu yhdessä matkustettuihin maihin, mutta Ollilla on takana yli 50 matkustettua maata. Tavallisesti matkakalenterissamme on suunnitelmia vuosittain 2-3 ulkomaanmatkan, sekä muutamien naapurimaavierailujen verran. Kotimaassa harrastamme erityisesti lähimatkailua ja olemme hurahtaneet kaikkeen ”paikallisuuteen”. Rakastamme matkoillamme helppoutta ja laatua, mutta samalla olemme hyvin tarkkoja budjetistamme. Tiukan hinta-laatuseurannan ansiosta me toisinaan myös hemmottelemme itseämme ja matkustamme ylellisyyden keskellä. Olemme ennen kaikkea aktiivi- ja automatkailijoita, mutta kokemuksia kertyy vuosittain myös viiden tähden löhölomista. 

Kenelle blogia tehdään?

Ennen kaikkea blogi on päiväkirja, jonka olemme halunneet jakaa myös muiden kaukokaipuuta tuntevien kanssa. Blogista saa vinkkejä matkailuun liittyen laidasta laitaan, lisäksi sieltä löytyy kohdetarinoita ja meidän näköisiämme matkaoppaita. Teen parhaani, että blogia lukevien matkailijoiden tulevat matkat olisivat mahdollisimman onnistuneita hyvien taustatietojen ja nimenomaan niiden ”vähäpätöisten” nippelitietojen ansiosta.

Oikein hyvää matkaa kanssamme maailman ääriin ja takaisin!

 

Otan ilolla vastaan myös juttuvinkkejä lukijoiden toiveiden mukaan.

Halauksin ja terveisin

Jessica ja

hänen matkakärpäsensä Olli

 

Sosiaalisten medioiden kautta pääset osallistumaan mukaan matkoillemme. Ota sivut seurantaan ja heittäydy unelmien vietäväksi:

Facebook: Jessican matkassa (Maailman ääriin ja takaisin)

Instagram: Jessican matkassa