Suomen suurin matkablogiyhteisö

Hiihtomahdollisuudet Asikkalassa

Parin päivän ajan plussa-asteisiin nousseet lämpötilat aiheuttivat jo sydämentykytyksiä talvilajien harrastajalle Asikkalassa. Alkoi näyttämään siltä, että pääseeköhän kohta enää edes hiihtämään! Mutta huoleni oli onneksi turha. Hiihtolomasesongille ladut ovat mitä parhaimmillaan. Asikkala, joka palkittiin vuonna 2018 Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi, tarjoaakin latumahdollisuuksia kaikentasoisille hiihtäjille.

Me itse hiihdämme useimmiten järven jäällä, joko tehdyillä laduilla Vääksyn Kalmarinrannassa tai hankikantoisilla omalta laiturilta. Mutta huomioiden tänä talvena jäiden tilanteen, niin olemme joutuneet tyytymään muihin vaihtoehtoihin. Mutta niitä vaihtoehtoja löytyy Asikkalasta ja paljon. Joten harrastaminen ei käy yksitoikkoiseksi, kun on runsaasti mahdollisuuksia joista valita. Tämän päivän hiihtolenkit taittui Kanava Golfin hiihtoladuille, jotka on tehty lumen peitossa oleville viheriöille. Kanava Golfin kahvila ei ole näin talviaikaan normaalisti auki, mutta lämpimät kaakaot ja laskiaispullat voi käydä nauttimassa kotiin lähteissä Viipurilaisen kotileipomossa, joka sijaitsee valtatie 24:n toisella puolella.

Yllätyksemme oli kuitenkin tänään suuri, kun hiihtolenkiltä palatessamme muuan herrasmies tuli huutelemaan peräämme ja pyysi poikkeamaan grillimakkaralle ja kahville. Kanava Golf oli järjestänyt hiihtolomien aloituksen kunniaksi tarjoilut aktiivisille lomalaisille. Positiivista pöhinää ja pärinää riitti clubilla, kun eri ikäiset harrastajat olivat nauttimassa lämpimiä tarjoiluja upean aurinkoisessa säässä.

Asikkalan ajankohtaiseen latutilanteeseen voi tutustua kunnan nettisivuilla. Tänä viikonloppuna ladut löytyvät ainakin Vesivehmaalta, Kanava Golfilta, sekä legendaariselta Aurinkovuorelta. Lisäksi kesäasukkaille ja kesäturisteille tutulle kanavanpuistoon on tehty 2 kilometrin mittainen latu perinteisen tyylin hiihtäjille. Suora lainaus (15.2.2019) tilanteesta on;

  • Aurinkovuorella on hiihtokunnossa 2 km, 3 km ja 7 km perintein ja vapaa tyyli. Urheilukentällä on mahdollista hiihtää perinteisellä/luistelu tyylillä  400 metrin lenkkiä.
  • Kanavapuistoon on ajettu noin 2 km lenkki ja hiihtäminen on mahdollista perinteisellä tyylillä.
  • Vesivehmaan Jenkkapirtillä valolatu 1 km sekä 4 km ja 6,5 km ladut laavulle kunnossa sekä perinteisellä että vapaalla tyylillä.
  • Golfkentällä ladut 2,2 km ja 4,6 km. Hiihtämään pääsee sekä perinteisellä, että vapaalla tyylillä.  Lähtö golfin parkkipaikalta.

Hiihtolomalaisten kannattaa ottaa siis sukset mukaan maalle tullessaan. Asikkalasta ei matkalaisen harmiksi löydy suksivuokraukseen mahdollisuutta. Mikäli kuitenkin sukset uupuvat, niin lomailuun Päijät-Hämeessä voi yhdistää yhden rinnepäivän Messilän laskettelukeskuksessa ja lähteissään vuokrata sieltä suksisettiä loman ajaksi (saatavuuden salliessa).

Juttu on osa alkuvuonna julkaistavaa juttusarjaa, jonka bloggaaja halusi rakentaa rakkaudesta Asikkalaan.

Vastauksen siihen, miksi oma rakkauskuntani on nostamisen arvoinen, löydät täältä: 3 urbaania legendaa; miksi en matkusta kotimaassa?.

Mikä kotimaan kohde on sinun mielestäsi liian tuntematon ja ansaitsisi tulla löydetyksi?

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply