Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vuosi 2018 ja blogini ensi askeleet

Kiitollisuus! Se on päällimmäinen tunne, vuoden 2019 alkumetreillä. Menneeseen vuoteen on mahtunut paljon upeita kokemuksia, niin matkustellessa, kuin kotonakin. Elämäni on täynnä ihania ihmisiä, sekä onnekkaita sattumia. Jokainen kokemani hetki on ollut ainutlaatuinen ja jokaisesta hetkestä saan olla kiitollinen – olen etuoikeutettu.

Matkustamisen tiimoilta olen ennättänyt tekemään muutamia nostoja blogiini, mutta niin paljon upeita kokemuksia on jäänyt myös ikuistamatta. En kuitenkaan ole liian ankara itselleni, sillä blogini on vain vajaa puoli vuotta vanha ja ennen kaikkea kiva harrastus. Blogin markkinointi onkin tapahtunut lähinnä omien henkilökohtaisten sosiaalisten medioiden, sekä viidakkorumpujen kautta. Muutaman kokeilun olen tehnyt Facebook-markkinointia hyödyntäen, mutta puhutaan vain muutamien kymppien panostuksesta. Tästä huolimatta olen saanut oman mittapuuni mukaan huomattavasti paljon enemmän uniikkeja lukijoita, sekä sivun katseluja, kuin mistä osasin edes haaveilla. Kirjoittaminen alkoi ensisijaisesti päiväkirja-ajatuksella, haluten jakaa uniikkeja muistojamme myös perheelle ja ystäville. Tiesin monien läheisteni haluavan kuulla matkatarinoitamme, mutta listoillani oli kuitenkin myös heitä, joita jatkuva hehkutus matkoistani ei niin kiinnostanut. Tämän vuoksi blogin aloittaminen oli luonnollinen päätös, blogissa pystyn avaamaan matkojamme vielä syvällisemmin, kuin aiemmin, säästäen kuitenkin sitä osaa verkostostani spämmäyksiltäni, jotka eivät matkoistamme ole kiinnostuneet.

Blogini näki päivän valon heinäkuussa. Ensimmäinen kirjoitukseni oli pintaraapaisu tammikuiseen Omanin lomaamme. Oman oli paikka, jonne lähdimme hyvin ex tempore ja ilman suurempia suunnitelmia, ellei autovuokraa ja satunnaisia yöpymispaikkoja lasketa suunnitelmiksi. Päätös matkakohteesta syntyi monen sattuman summana. Mutta olen todella onnellinen noista sattumista, vaikkakin se aiheutti joidenkin haaveiden siirtymisen myöhemmälle. Vaihdoin työpaikkaa 2017 elokuussa, jonka myötä poltin pitkään edellisessä paikassa säästämäni lomat. Kyseiset lomat olivat tarkoitus käyttää 2018 alkuvuodesta Keski-Amerikan matkaan, jolloin pääkohde olisi ollut Costa Rica. Näiden useiden viikkojen lomien vastine oli viikon kestoisen irtioton mahdollisuus. Matkasuunnitelmien muuttuessa aloimme miettimään syys- lokakuussa tulevaa talvilomakohdettamme. Mieheni heitti enemmänkin vitsiksi tarkoitettuna kommenttina ajatuksen Omanista. Hän oli juuri matkustanut Euroopan sisäisellä lennolla työmatkaansa ja vieruskaverina oli mies, joka oli kertonut Golf-harrastuksestaan. Mies kertoi, että yksi hänen parhaimmista golf-lomistaan ikinä, oli ollut Omanissa. Hän oli kertonut upeista kalastusretkistä, hyvästä ruuasta, upeasta, vaikkakin karusta luonnosta, ystävällisistä ihmisistä, sekä tietysti paikallisista golf-mahdollisuuksista.

Rehdisti on pakko myöntää, että Oman kohteena oli sellainen, etten ollut koskaan edes miettinyt sitä lomiamme suunniteltaessa. Mitä enemmän me kuitenkin otimme maasta selvää, sen enemmän se alkoi kiinnostamaan meitä. Kauhuskenaariot vanhoillisesta muslimivaltiosta eivät olleet todellakaan niin pahoja, mitä olin mielessäni maalaillut. Toki on pakko myöntää, että mikäli kohteeseen ei matkusta ajatuksella ”maassa maan tavalla”, voi joutua järkyttymään. Pelkästään jo sen vuoksi, että joissain paikallisten suosimissa ravintoloissa, naisen kanssa liikkuvat turistit ja paikalliset perheet ohjataan takaovesta erilliseen tilaan, kuin mitä ravintolasta kadulle näkyy. Itse lähdin matkaan sillä ajatuksella, että heidän kulttuurinsa on erilainen, kuin meillä. Pukeuduin koko matkan ajan nilkkoihin asti yltäviin mekkoihin, sekä erilaisiin huiveihin ja irtohihoihin. Istuin kuitenkin ratin takana ja asioin kaupoissa ja ravintoloissa, kuten missä tahansa muuallakin. Ja en tehnyt itsestäni sen kummemmin numeroa, mikäli kassaneiti tai -herra halusi palvella miestäni, jos olimme palvelutilanteessa yhdessä paikalla. Mahdollisesti sen vuoksi saimme todella hyvää ja ystävällistä palvelua joka paikassa. Reilu viikon kestoisen irtiottomme, me päätimme Dubaihin ja aktiiviseen kaupunkilomailuun, joka oli aikamoista vaihtelua Omanin vuoristomaisemille.

Näkymä Wadi Nakhar -kanjoniin. Kanjoni on yli tuhat metriä syvä ja henkeä salpaavan kaunis karuudestaan huolimatta.

Kevätkauden matkailut muilta osin keskittyivät lähinnä Tallink Siljan palveluita hyödyntäen, matkaten sekä Tallinnaan, että päiväristeilylle Tukholmaan. Olemme olleet aina aktiivisia Tallink Silja-asiakkaita. Ja syy siihen on varmaan osittain se, että meillä molemmilla on työhistorioidemme kautta sellainen kotiseuturakkaus Viroon, jonka vuoksi me vierailemme maassa useita kertoja vuodessa. Useimmat noista keväisistä reissuista teimme kaksin, mutta yhdelle päiväretkelle saimme myös vanhempani mukaan. Tukholman risteilyn toteutimme Tallink Siljan etupisteillä, joita kertyy aika lailla aina vuoden aikana. Matkaa taitoimme pääsääntöisesti Commodore-sviitissä ja ylellisissä puitteissa laivan keulassa sijaitsevassa Private Loungessa. Risteily, kaikkine ylellisine puitteineen, oli samalla meidän 2-vuotishääpäivämatkamme.

Kesäkuussa vuorostaan matkustin poikkeuksellisesti ilman miestäni, sillä lähdin viikon lomalle sisarusteni kanssa. Teimme elämämme ensimmäisen pitkän vaelluksen Kuusamossa Karhunkierroksella. Kokemuksena se oli ainutlaatuinen ja upea ja siihen liittyen tulen varmasti kirjoittamaan vielä paljon lisää, sillä upeita kuvia on vielä kasapäin julkaisematta siltä reissulta.

Heinäkuussa oli vuorossa vuotuinen syntymäpäiväreissu mieheni juhlapäivän kunniaksi. Minulla on ollut vuosittain tapana muistaa mieheni syntymäpäivää järjestämällä joku kiva matka joko kotimaassa tai ulkomailla. Ajatuksena kuitenkin se, että teen matkasuunnittelun salassa mieheltäni, vaikka muutoin suunnittelemme kaikki matkamme yhdessä. Tällä kertaa synttärimatkamme heinäkuun puolivälissä suuntasi Müncheniin, johon allekirjoittanut rakastui aivan sydänjuuriaan myöden. Sieltä jatkoimme junalla Garmisch-Partenkircheniin, josta vuokra-autolla edelleen pidemmälle Alpeille muutamaksi päiväksi. Loppuloman ajaksi me palasimme takaisin Müncheniin juhlistamaan varsinaista syntymäpäivää. Matkaideamme syntyi, kuten kaikki muutkin matkamme, tunteesta. Katselimme elokuvan nimeltä Ludvig II ja vaikka hän oli hallitsijana aivan uskomattoman huono ja kansa näki nälkää hänen takiaan, niin siitä huolimatta tunsin jonkinlaista myötätuntoa tuota miestä kohtaan. Ludvig II tuli ennen kaikkea tunnetuksi suureellisista ja valtakunnan konkurssiin ajaneista linnahankkeistaan. Näiden asioiden varaan rakentui matkan tavoite ja pohja suunnittelulle.

Neuschwansteinin linna kuvattuna Kuningatar Marien sillalta.

Elokuussa teimme yhden syvimmälle tunteisiini menneen lomamatkan koskaan. Lähdimme elokuisena lauantaiaamuna Super-Mummojeni kanssa Tallinnaan ja tulimme takaisin vasta maanantai-iltana. Retki oli upea, sisältäen paljon naurua, vähän jopa kyyneleitä ja ennen kaikkea uskomattomia muistoja. Itsekin näin Tallinnan ihan uudessa valossa ja en missään nimessä huonossa sellaisessa.

Syksy meni rakentaen ja remontoiden ja samalla teemalla jatketaan pitkälle ensi vuoteen. Huolimatta tästä rakentamisesta me ennätimme silti tekemään pari pientä pyrähdystä myös loppuvuodesta. Lokakuussa vietimme yhden ihanan pitkän viikonlopun Espanjan auringon alla, mieheni ollessa töissä ja minä nauttien. Tästä matkasta on vielä parhaimmat tunnelmat kertomatta, mutta niidenkin aika tulee vielä! Lisäksi otimme pienen irtioton joulukuun alussa Müncheniin ja joulumarkkinoille. Vuoden viimeinen loma oli remontista johtuvaa, sillä halusimme rakennuspurua pakoon ja lähdimme vastaanottamaan valkoista joulua Rukatunturin kauniisiin maisemiin.

 

Näiden muistojen jälkeen onkin hyvä kääntää katse kohti vuoden 2019 lomia. Lomat ovat pääsääntöisesti vielä suunnittelematta, joten tammikuun Matkamessut ovat mitä parhain paikka lähteä hakemaan uusia unelmia ja uusia kohteita tulevalle vuodelle.

Osastot, jotka olen erityisesti jo spotannut ohjelmaani;

 • Asikkala, osasto 6s8; olen julkaisemassa ”lähes kotikunnastani” talviteemaista juttusarjaa tammi-helmikuussa, joten osastoa ei voi sivuttaa!
 • Dubai Business events, osasto 1b19; olen kiinnostunut työni puolesta vuoden 2020 maailmannäyttelystä ja siksi tämä osasto herätti mielenkiintoni.
 • Hotel & Spa Resort Järvisydän, osastot 6g2 ja 6g30; olemme pari kertaa yrittäneet saada huonetta lyhyellä varausajalla himottuun ja haluttuun Järvisydämeen, mutta paikka on aina ollut loppuunmyyty! Joten ehdottomasti haluan tavata tällaisen paikan edustuksen omin silmin ja antaa tunnustuksen onnistumisesta!
 • Italian state tourist board – ENIT, osasto 6a80; koska sydämessäni sykkii rakkaus Italiaa kohtaan. Muistatko sen unelman, jonka jo lapsena muodostaa omien mielikuvien varaan, joka on syntynyt lehdistä, TV:stä ja ties mistä muista ärsykkeistä? Minulle tuo kyseinen unelma on Italia. Olen aina rakastanut italiaisia kenkiä, laukkuja sekä muita asusteita. Auto, jolla ajan, on italiainen. Unelmieni lomakohde on Italia ja siitä huolimatta maa on minulle niin vieras ja kaukainen.
 • Rantapallo, osasto 7k129; olen niin tuore bloggari, etten ole vielä koskaan päässyt tapaamaan meidän muita bloggareita tai Rantapallon ihanan auttavia ihmisiä ”apua antavan sähköpostin takaa”, joten nyt käytän tilaisuuteni hyödykseni!
 • Seychelles Tourism Board, osasto 7m159; palaan muistoissani joka kerta uudestaan ja uudestaan elämäni parhaaseen lomaan, kun kohtaan messuilla ja tapahtumissa seychelliläisiä matkailualan ammattilaisia.

Tämä! Voiko tähän olla rakastumatta?

 

Näiden edellä mainittujen osastojen lisäksi tulen piipahtamaan myös kymmenillä ja vielä kymmenillä muilla osastoilla ja toivon löytäväni paljon uusia ja mahdollisesti yllättäviäkin ajatuksia tuleviin matkoihin. Näillä näkymin olen messuilemassa bloggaajapassi kaulassa vähintäänkin sunnuntaina 20.1., joten vinkkaa ihmeessä, mikäli olet paikalla, niin turistaan hulluista matkahaaveista kasvotustenkin!

 

Kommentoimalla tämän blogitekstin kommenttikenttään, että mikä on sinun haaveidesi matkakohde ja miksi, niin voit voittaa liput Matkamessuille sinulle ja ystävällesi. Matkamessut järjestetään Helsingin messukeskuksessa 18.-20.1.2019. Kommentointiaikaa on 12.1. asti. Arvonta suoritetaan sunnuntaina 13.1. ja voittajan nimi julkaistaan samassa yhteydessä, kun kirjoitan yhteenvetoa näistä vastauksina tulleista unelmakohteista! Liput voittajalle toimitetaan sähköpostilla.

Liput arvontaan, sekä bloggaajapassin tarjoaa Messukeskus.

 

Ps. huomasithan, että korostetut tekstit ovat linkkejä kyseisten kokonaisuuksien blogikirjoituksiin ja verkkosivuille. Lukemisen ihanaa iloa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

100 Comments

 • Reply kaija-sisko ahomaa maanantai, joulukuu 31, 2018 at 20:14

  oma ehdotukseni on Jerseys saari. Pieni kompakti saari helposti ”otettavissa” haltuun. Helppo kulkea todella miellyttävä paikka.

 • Reply Kirsi-Marja Virtanen tiistai, tammikuu 1, 2019 at 17:48

  Paljon on matkakohteita joihin tahtoisin mutta Islantiin olisi eniten hinku.

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:49

   Islanti olisi upea, todella upea luontokohde. Erityisesti valassafarit ja roadtrip kiinnostaisi. Islanti on hyvin esillä messuilla, jos saavut paikalle, niin suosittelen hakemaan lisää vinkkejä matkasuunniteluun!

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Lilli torstai, tammikuu 3, 2019 at 11:37

  Rappioromanttinen Berliini olisi ihanaa kokea <3

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:48

   Berliiniin saa yllättävänkin edullisia viikonloppupaketteja, mm. TOP10 Matkatarjousten kautta. Kyseinen toimija on myös messuilla, mutta en tiedä millaisilla tuotteilla. Käy kurkkaamassa, mikäli eksyt paikalle!

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Draamalaama torstai, tammikuu 3, 2019 at 15:03

  Uusi Seelanti olisi ihana. Näin joskus teininä kirjasta kuvan sen eksoottisesta luonnosta ja ihastuin. Joskus sinne siis…

 • Reply Jaana S torstai, tammikuu 3, 2019 at 15:35

  Australia 💙

 • Reply SannaF torstai, tammikuu 3, 2019 at 16:36

  Haavekohteita on niiin paljon, mutta tällä hetkellä on hinku takaisin Irlantiin ja siellä saarta kiertelemään roadtripillä. Toinen pitkäaikainen haave on vastaava reissu Iso-Britannian puolella. Lento Skotlantiin ja siellä ympäriinsä ja lopulta nokka kohti etelää ja siellä sopivasti siksakkia.

 • Reply Kai torstai, tammikuu 3, 2019 at 19:59

  Irlanti!

 • Reply Taika torstai, tammikuu 3, 2019 at 20:45

  Tällä hetkellä haaveena matka entisille ”kotikonnuille” Egyptin Luxoriin muistelemaan mahtavia aikoja siellä ja tapaamaan vanhoja tuttuja vuosien poissaolon jälkeen. Aina ei tarvitse matkustaa kauas päästäkseen ”kotiin” ❤

 • Reply Elina torstai, tammikuu 3, 2019 at 21:09

  Miehen kanssa haaveilen reissusta Toscanan auringon alle! Ei olla kumpikaan koskaan käyty Italiassa, ja se olisi myös meidän yhteinen eka reissu 🙂

 • Reply Nina perjantai, tammikuu 4, 2019 at 06:12

  Haaveilen Kanadasta, mutta niin kaukana ja kallista, että ei vielä hetkeen ajankohtainen pienten lasten kanssa 🙂

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:41

   Kanada ja Huippuvuoret on myös meidän listalla, sekä kaupunkina Vancouver! Toivottavasti matkasi joskus onnistuu, mutta matkaa valmistellessa ja odotellessa; onnea arvonnan voitosta! Toivottavasti Matkamessut auttavat suurimpaan matkakuumeeseen. Lähestyin sinua myös sähköpostilla. 🙂

 • Reply Heidi perjantai, tammikuu 4, 2019 at 12:24

  Arabiemiraatit

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:40

   Me olimme vuosi sitten Omanissa ja paluumatkalla kotiin vietimme pitkän viikonlopun Dubaissa. Huikea ja omaa luokkaa oleva kaupunki. Nyt olen miettinyt kohdetta uudestaan vuonna 2020, kun Dubaissa pidetään maailmannäyttely. Mikäli matka onnistuu, niin silloin voisi varata aikaa kaupungin ulkopuolellekin.

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Niina perjantai, tammikuu 4, 2019 at 12:36

  Olisi mukava päästä näin yli vuoden tauon jälkeen pidemmälle reissulle esim. Balille, tai Thaimaahan. 🙂
  Työt vaan hieman haittaavat harrastuksia.

 • Reply Nelma perjantai, tammikuu 4, 2019 at 14:04

  Japani:)

 • Reply Jouni perjantai, tammikuu 4, 2019 at 14:28

  Junamatka Etelä-Euroopassa

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:35

   Siinä on seikkailua kerrakseen! Euroopassa toki on hyvät junayhteydet ja siellä on helppoa ja halpaa liikkua junalla, kunhan ei ahnehdi matkatavaroita liikaa! Tuo olisi upea reissu, kun olisi tarpeeksi matkapäiviä, ettei tarvitsisi kiirehtiä. Toivottavasti lomahaave vielä toteutuu! 🙂

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Jari Väänänen perjantai, tammikuu 4, 2019 at 16:19

  Ranskan Riviera, Nice.

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:34

   Nizza on ihana! Olimme muutama vuosi sitten Ranskan Rivieralla. Vuokrasimme auton ja matkustimme Meri-Alpeille muutamaksi päiväsi ja muutaman päivän nautimme kaupungissa, viikko oli ikimuistoinen ja kokemisen arvoinen. Matkustimme syyskuun puolivälissä, jolloin eurooppalaisten lomasesonki oli jo loppunut. Hinnat olivat edulliset ja hotellihuoneita hyvin saatavilla. Säät hellivät ja joka päivä lähes 25 lämmintä. Toivottavasti matka toteutuu vielä!

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Laura perjantai, tammikuu 4, 2019 at 19:48

  Italian järvet. Keväällä kaksin miehen kanssa.. Oispa romanttista

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:30

   Suomesta menee paljon lentoja Pohjois-Italiaan ja ihan edullisestikin. Ne seudut ovat upeita, vaikkakin itsellä mielikuva on lähinnä pintaraapaisu. Itsekin haaveilen Italiasta, mutta se on jäänyt todella vieraaksi. Haaveenamme on lomien niin salliessa, lähteä vuoden päästä kesällä autolla tutustumaan maahan. Katsotaan kkuinka suunnitelmamme käy 🙂

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Anu perjantai, tammikuu 4, 2019 at 20:21

  Safari Botswanassa.

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:28

   Botswanan safari olisi varmasti upea. Me emme ole vielä koskaan olleet safareilla ja valitsimme ensimmäiseksi safariksemme tälle vuodelle Etelä-Afrikan. Olen kuullut pelkkää hyvää safareista ja erilaisia vaihtoehtoja on myös erittäin hyvin messuilla esillä. Toivottavasti haaveesi vielä jonain päivänä toteutuu!

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply JaanaJ perjantai, tammikuu 4, 2019 at 21:36

  Takaisin Uuteen-Seelantiin jonka Eteläsaarella olin vuonna 2017.

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:27

   Uusi-Seelanti on meidänkin bucket listillä. Toki me emme ole koskaan aiemmin käyneet siellä. Olimme vuosia sitten Australiassa ja huomattuamme, että selvisimme ihan ehjin nahoin ja lähes täysissä ruumiin ja sielun voimissa niistä lentomatkoista, niin päätimme että myös Uusi-Seelanti olisi koettava joskus. Toivottavasti haaveesi vielä toteutuu!

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Jenni Kuokkanen perjantai, tammikuu 4, 2019 at 22:41

  Belgian Brugge!

 • Reply Päivi Maunula lauantai, tammikuu 5, 2019 at 06:58

  Tiibet

 • Reply Mira lauantai, tammikuu 5, 2019 at 11:37

  Huvipuistojen ystävänä Floridan Orlando on aivan unelmakohde. Kerran on siellä jo tullut käytyä, mutta takaisin olisi mahtavaa päästä.

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:20

   Hui. Huvipuistot ja vuoristoradat ovat liian extremeä itselle 🙂 Linnanmäelläkin yli puolet laitteista kokematta. Yhdysvallat ovat vahvasti esillä messuilla, joten käy ihmeessä hakemassa matkavinkkejä messuosastoilta, mikäli pääset messuille.

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Marja lauantai, tammikuu 5, 2019 at 11:44

  Tänä vuonna vuorossa olisi Islanti

 • Reply Matti Myllyniemi lauantai, tammikuu 5, 2019 at 16:05

  OK T&J mukana ollaan ja rappioromantiikka matkalle Thaimaaseen vielä joskus lähdetään

 • Reply Arle lauantai, tammikuu 5, 2019 at 23:32

  Olen haaveillut pitkään just tuosta Neuschwansteinin linnasta. Se vaikuttaa niin upealta! Ja Uusi-Seelanti on myös haikailun kohteena.

 • Reply Riikka sunnuntai, tammikuu 6, 2019 at 11:15

  Ne USA:n osavaltiot, joissa en ole vielä käynyt on haaveena.

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:11

   Upea haave! Itselläni Yhdysvallat ovat vielä koknaisuudessaan kaukainen haave! On niin monta pitkän loman kohdetta listalla, jotka haluaisi kokea, että ei ole raaskinut vielä yhdysvaltoihin lähteä. 🙂 Olen kuullut pelkkää hyvää ja joskus olisi upea lähteä roadtripille eri osavaltioita kokemaan.

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Mirja sunnuntai, tammikuu 6, 2019 at 16:39

  Norjan vuonoristeily on ollut unelmissani jo vuosia………

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:09

   Oi se on myös oma haaveeni joskus. Myös matkamessuilla on paikalla ja jopa esiintymislavalla esillä Hurtigruten cruises, joka tekee noita risteilyjä! Toivottavasti unelmasi vielä joskus toteutuu. Mutta suosittelen vahvasti tutustumaan varustamon tarjontaan, heillä on joka lähtöön ja eri hintaluokissa hurjasti erilaisia kokonaisuuksia tarjolla!

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply ismo tolvanen sunnuntai, tammikuu 6, 2019 at 20:14

  Matkasta bratislavaan kaverin kanssa 🙂

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:06

   Mieheni on käynyt usein Bratislavassa työasioissa ja hän on ainakin kehunut sen maasta taivaisiin, erityisesti ruuan ja ihmisten ystävällisyyden. Toivottavasti reissu kaverin kanssa onnistuisi joku päivä!

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Jantta sunnuntai, tammikuu 6, 2019 at 20:31

  Mun haaveissa on Barcelona, Gaudin talojen ja arkkitehtuurin vuoksi pitkälti

 • Reply Antti maanantai, tammikuu 7, 2019 at 00:00

  zakynthos, tänä syksynä…

 • Reply tarja ouertani maanantai, tammikuu 7, 2019 at 10:21

  Ateena

 • Reply Suvi T maanantai, tammikuu 7, 2019 at 13:59

  Meksiko! Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta ja monipuoliselta kohteelta, joka täytyy joskus nähdä.

 • Reply Seppoj maanantai, tammikuu 7, 2019 at 21:06

  Islanti: luonto, luonto, luonto.

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 16:02

   Moni vastasi kuten sinä ja en ihmettele. Kiitos teidän vastauksienne, olen kalastallut edullisia lentoja viikonlopun ajan ensi syksyä silmällä pitäen pitkälle viikonlopulle. Useat tuttuni ovat käyneet maassa ja ovat kertoneet sen upeasta luonnosta, riippumatta vuodenajasta. Helsingistäkin menee suoria lentoja alle neljään tuntiin Reykjavikiin, joten ei se hullumpi kohde olisi vaikka pitkälle viikonlopulle!

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Hemppa maanantai, tammikuu 7, 2019 at 21:25

  Hawai’ille tahtoisin joskus päästä

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 15:59

   Hawaii olisi upea kohde! Ainakin kuvien perusteella, mutta kaikesta päätellen muutaman kerran jo nostamani Seychellit on ainutlaatuisempi. 🙂 Ollessammehäämatkalla mieheni kanssa, tapasimme rantapummeja resorttimme lähellä olevalla rannalla ja yksi nuorista miehistä kertoi muuttaneensa Hawai’ilta rennon elämän ja paahtavan auringon perässä Seychelleille. Suomalaisina tämä hieman jaksoi meitä ihmetyttää 🙂

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Elina tiistai, tammikuu 8, 2019 at 00:05

  Laivalla New Yorkiin. Istuisin tuntikaupalla Central Parkissa.

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 15:54

   Yllättäen mieleeni tulee yksi lempielokuvistani ja siihen liittyen tulikin mieleeni, että huomasitko viime vuonna uutisen, jossa kerrottiin, että Titanicin kopio aloittaa liikennöinnin alkuperäisellä reitillään vuonna 2022? Se voisi olla upea kokemus!

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Kiisa tiistai, tammikuu 8, 2019 at 15:59

  Kanaria, koska aurinko

 • Reply Laura tiistai, tammikuu 8, 2019 at 18:43

  Haaveilen lomasta jollakin pienellä saarella kuten malediiveilla.
  Olen yleensä aktiivilomailija, siksi kohteen pitääkin olla niin pieni että aika tulisi käytettyä lähinnä auringossa lepäämiseen. Myös all inclusive olisi mielenkiintoista kokeilla.

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 15:50

   Suosittelen kokeilemaan all inclusive-lomaa! Olemme aina olleet henkeen ja vereen aktiivilomailijoita ja 100 %:sesti tee se itse-matkoilla. Häämatkamme osalta teimme poikkeuksen ja se on edelleen elämäni paras loma. Meillä kohteena oli Seychellit, joka on ihan potentiaalinen kilpailija Malediiveille. Blogissanikin on kirjoituksia Seychelleihin liittyen, jos kiinnostaa. Ja lisää juttuja on varmasti vielä tulossa.

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Jatta tiistai, tammikuu 8, 2019 at 21:48

  Kuuba ja Mexiko. Ei olla koskaan käyty siellä ja elo siellä on hieman erilaista kuin täällä.

 • Reply Minna keskiviikko, tammikuu 9, 2019 at 12:03

  Haaveena on Islanti, koska se on varmaan erilainen kuin muut kohteet, jossa olen matkustanut

 • Reply Laura keskiviikko, tammikuu 9, 2019 at 21:18

  Kaikkien aikojen haavekohde olisi ehdottomasti Iso-Britannia, siellä monet eri paikat Lontoon keskustasta Walesin nummille…Valitettavasti mies ei ole yhtään samaa mieltä kanssani, joten joudun toistaiseksi tyytymään muihin matkakohteisiin 😅

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 15:44

   Ymmärrän miestäsi 🙂 Mutta sekin voi olla ajatus hänellä, joka muuttuu vielä. Olin aina ajatellut Irlannista (ja Iso-Britanniasta) samoin, kuin miehesi. Jostain syystä kohteet eivät kiinnostaneet, en osaa sanoa miksi. Olimme kuitenkin viime vuonna ystäväni häissä Pohjois-Irlannissa ja sen jälkeen olen haaveillut myös Iso-Britannian roadtripistä. Ennakkoluulot kannattaa voittaa, sillä se voi muuttaa ajattelua isomminkin. Itse jätin palan sydäntäni naapurisaarelle. 🙂

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Henriikka torstai, tammikuu 10, 2019 at 10:10

  Lista on pitkä! Esimerkiksi Krakova, Ljubljana, Amerikassa monikin kohde jne.

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 15:40

   Ihania kohteita! Itselläkin vielä kokematta. Matkustamme pääsääntöisesti kohteita mieheni kanssa, sen perusteella, missä hän ei ole käynyt ja ikäväkseni Krakova ja Ljubljana ovat jo hänen listoillaan. Toki olemme nyt parin vuoden ajan hieman lipsuneet tästä ajatusmallista, joten mistä sitä tietää. 🙂

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Minna torstai, tammikuu 10, 2019 at 19:32

  Jostain syystä Malediivit houkuttelee kovasti, ehkä vielä joskus 🙂

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 15:39

   Ymmärrän, se houkuttelee itseänikin 🙂 Kommentoinkin jo toiseen kommenttiin omaa tasapainoiluani Seychellien ja Malediivien välillä. Valitsimme mieheni kanssa häämatkallemme Seychellit ja suosittelen tutustumaan myös siihen potentiaalisena kohteena.

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Hanna perjantai, tammikuu 11, 2019 at 02:11

  Zanzibar, koska Freddie Mercury on syntynyt siellä.

 • Reply Milla perjantai, tammikuu 11, 2019 at 09:48

  En ole koskaan vielä käynyt ulkomailla ja Espanja on nyt haaveissa, se tuntuu turvalliselta kohteelta aloittaa matkailu 🙂

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 15:29

   Onneksi sitä ennättää vielä! Tunnen monia, jotka ovat tehneet ensimmäisen ulkomaanmatkansa eläkkeelle päästyään ja sen jälkeen siitä ei olekaan enää loppua tullut. Espanja on upea maa ja hyvä kohde ensimmäiseksi valinnaksi! Espanja on turvallinen ja kaunis maa. Siellä on turismi niin suuressa roolissa, että voit olla varma, että tulet pidettynä kuin kukka kämmenellä paikallisten keskuudessa. 🙂

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply jari perjantai, tammikuu 11, 2019 at 11:11

  Kuuba/Karibia

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 15:21

   Kuuba on ollut omakin haaveeni siitä lähtien, kun näin erään vanhan dokumentin siitä miten maa on kehittynyt viimeisten vuosikymmenten aikana. Historia on surullinen, mutta erittäin mielenkiintoinen. Mieheni vastaavasti vanhojen autojen harrastajana, ei pistä lainkaan pahakseen, jos sinne joskus päädymme. Myös Karibian saaret olisi mielenkiintoista koluta läpi. Joskus olemme miettineet risteilyä, joita saa nykyisin ajoittain ihan kohtuulliseenkin hintaan. Näitä palveluntarjoajia on myös Matkamessuilla tänä vuonna.

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Neea perjantai, tammikuu 11, 2019 at 16:48

  Miamiin olen haaveillut pääseväni 🙂

 • Reply Viola perjantai, tammikuu 11, 2019 at 17:12

  Haaveena Kreikan saaret😊

 • Reply Eeva perjantai, tammikuu 11, 2019 at 17:35

  Malediivit, haluaisin vielä joskus oikein paratiisisaarelle.

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 15:15

   Varmasti upea kohde! Se on myös meidän matkailun bucket listillä. Malediivien kanssa itselläni vahvasti kilpaili aikanaan Seychellit ja valitsimmekin sen häämatkakohteeksemme. Suosittelen tutustumaan myös tuohon upeaan pieneen saarivaltioon! Seychelleistä löytyy juttuja myös blogistani, mutta varmasti on lisää tulossa tulevaisuudessa. 🙂

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Jaana perjantai, tammikuu 11, 2019 at 19:37

  Pääsiäissaaret tai Naurusaaret sekä Muut historialliset paikat kiinnostavat, Peru myös.

 • Reply Peppi Mustavaara lauantai, tammikuu 12, 2019 at 14:02

  Madridiin poikaystävän kanssa. Serranon perheen kulmia tutkimaan.

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 15:11

   Varmasti upea kohde! Olen käynyt joitain kertoja Espanjassa, mutta en vielä koskaan Madridissa! Itse olen matkannut myös henkilöhistorioiden ja -tarinoiden perässä ja voin vahvasti suositella sen tyyppistä tutkimusmatkaa matkailutapana.

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

 • Reply Pirkko lauantai, tammikuu 12, 2019 at 17:07

  Toscana, se vaikuttaa niin uskomattoman upealta ja kauniilta paikalta.

  • Reply jessica sunnuntai, tammikuu 13, 2019 at 15:56

   Toscana on ollut myös omalla haaveiden listallani siitä lähtien, kun näin elokuvan ”Toscanan auringon alla”. Mikäli et ole nähnyt elokuvaa, niin suosittelen varaamaan nenäliinoja paketillisen viereen ja hieman maltiia, ettei ole itsekin lähdössä lentokentälle 🙂 Niin hyvä se on!

   Kiitos myös osallistumisestasi arvontaan. Onni ei tällä kertaa suosinut, mutta vinkkejä Matkamessuille ja linkin ennakkomyynnin alemman hintatason lippuihin löydät uusimmasta kirjoituksestani https://www.rantapallo.fi/jessica/2019/01/13/matkamessut-2019-unelmat-aidoiksi-asiakaskokemuksiksi/. Arvonta suoritettiin perinteisesti hattutempuin ja arvonta on nähtävissä Instagram-tililläni matkamessuviikonloppuun asti: https://www.instagram.com/jessicanmatkassa.

  Leave a Reply