Suomen suurin matkablogiyhteisö

Miksi omatoimimatkailija turvautuu matkatoimiston palveluihin?

Meillä on mieheni kanssa mahdollisuus yhteisen vapaa-ajan salliessa matkustaa 3-4 viikkoa vuodesta. Tämän lisäksi teemme erilaisia viikonloppuirtiottoja niin kotimaassa, kuin Euroopassa. Kaikki matkamme ovat aina olleet tähän asti omatoimimatkoja, poislukien häämatkamme. Näemme paljon vaivaa matkojemme valmistelun eteen ja se on rehellisesti sanoen ihan parasta. Valmistellessamme matkaa, pääsemme tutustumaan lomakohteeseen ennalta todella kokonaisvaltaisesti. Valmistelu on aina mahdollistanut sen, että omatoimimatkaillen olemme saaneet uskomattoman paljon irti lomakohteistamme.

Kolme vuotta sitten häämatkaa suunniteltaessa meillä oli ensisijainen suunnitelma lähteä Etelä-Afrikan safarille, yhdistettynä se johonkin ihanaan rantalomakohteeseen, kuten Mauritiukseen tai Seychelleihin. Aloimme tekemään suunnittelua hyvissä ajoin ja luimme paljon erilaisia kokemuksia niin blogeista, kuin asiakaspalautteista, joita löysimme netistä. Hyvin nopeasti totesimme, että meitä kiinnostaa Etelä-Afrikassa erityisesti Private Game Resrve-tyyppinen safarikokemus. Se on yksityisyytensä vuoksi hintaluokaltaan huomattavasti paljon korkeampi, kuin omatoimisafarit. Mutta useiden palautteiden mukaan hinta-laatusuhteeltaan parempi käytettyyn aikaan nähden, joka sopii meille rajatun ajankäytön vuoksi.

Muutamia paikkoja katsellessa ja kysellessä haasteeksi meinasi muodostua saatavuus ilman matkanjärjestäjää, sekä vaivattomat siirtymiset. Tässä kohtaa otin yhteyttä muutamiin suomalaisiin matkanjärjestäjiin ja aika nopeasti löysin toimijan, joka vakuutti meidät ammattitaidollaan, sekä omilla kokemuksillaan. Yhteyshenkilöksi minulle osui henkilö, joka on matkustanut ympäri maailman ja tuntee kohteet myös oman kokemuksensa perusteella ja sen suhteen pystyi kertomaan hyvin nopeasti, millaiset majoitukset tai ohjelma kohteessa olisivat meidän tarpeille parhaimmat.

Suunnittelun lähdettyä käyntiin, suuresta safarihaaveesta huolimatta, ihastuimme ajatuksena niin paljon Seychelleihin, joka valikoitui alunperin suunnitellun yhdistelmäloman rantalomakohteeksi, että päätimme toteuttaa häämatkamme kokonaan sinne. Matkakohteeksi kahden viikon lomallemme valikoitui siis Seychellit ja siellä saarihyppely asuen kolmella saarella; Mahé, Praslin ja La Digue. Lisäksi teimme päiväretkiä vieraillen asumattomilla saarilla, sekä tutustuen asuinsaariemme luontokohteisiin.

Kohteeseen olisi voinut matkustaa myös omatoimimatkailijana, mutta koska yhteistyö safarilomaa suunniteltaessa oli lähtenyt käyntiin jo matkatoimiston kanssa, ajattelimme tehdä rantalomailun helpoksi itsellemme. Ja rehellisesti sanoen, halutessasi luksuslomailua, on ammattitaitoinen matkatoimisto ainoa vaihtoehto matkan järjestämiseen. Sillä halutessasi nauttia parhaasta kokemuksesta, jota voit odottaa, niin silloin luottaessa räätälöityyn, matkatoimiston järjestämään matkaan, kaikki on vain niin paljon helpompaa. Seychelleillä meidän matkatoimistomme sopimuskumppanina toimi taho, jota emme olisi ikinä älynneet käyttää omatoimimatkallamme. Tämä toimija teki matkastamme niin helpon, että aika-addiktoituneina olimme kahdessa viikossa unohtaa kellon, sekä kalenterin. Meitä kohdeltiin kuin kuninkaallisia ja kaikki oli järjestetty todella hienosti.

Sen jälkeen kun saavuimme lentokentälle, niin meidän ei tarvinnut muuta, kuin kuunnella, jos jollakulla oli meille asiaa. Toisin sanoen, meidän siirtymiset saarten välillä toimivat vaivattomasti, meidän retket ja majoittuminen olivat järjestetty todella hyvin. Lisäksi meidät matkaan lähettäneen matkatoimiston ja paikallisen toimijan toimesta sekä hotelleihin tehtyjen ilmoitusten pohjalta, meille annettiin kaikenlaisia pieniä yllätyksiä koko matkan ajan häämatkamme kunniaksi. Näitä oli muun muassa huone upgrade upeaan sviittiin, drinkkejä ja pieniä tavaralahjoja.

Päätöksen hyvyys matkatoimiston käyttämisestä vahvistui matkallamme, niiden ainoiden suomalaisten, jotka näimme koko matkalla, matkakokemuksia kuullen. He olivat valinneet samat majoituskohteet, kuin allekirjoittaneet. Ja pääpiirteittäin heidän matka oli kuten meillä, poislukien sitä kaikkea pientä lisäluksusta, jota me matkallamme saimme. Lisäksi heillä ei ollut ennakkoon varattua paikallista matkanjärjestäjää tukenaan. Heillä oli ollut haasteita siirtymissä ja aina saarta vaihtaessa, heillä oli käytännössä mennyt koko päivä siihen, että pitää siirtyä saarelta toiselle. Lisäksi he olivat joutuneet valikoimaan päiväretkitoimijaksi sellaisen toimijan ”jonka kyydissä oli tilaa”. Heille oli vähällä käydä, kuin eräälle pariskunnalle, jonka tapasimme Cousinin saarella. Retken järjestäjä unohti pariskunnan maihin ja oli jo lähteä veneellään ankkurista, kunnes saarella toimineet venepojat hoitivat pariskunnan takaisin heidän retkiveneelleen.

Vaikka matkan suunnittelu ja valmistelu on niin mahtavaa ja vaikka matkailussa on todella kivaa se pieni jännitys, että mitä vain voi tapahtua, niin silti on pakko sanoa; kyllä se vaivattomuus oli jokaisen maksetun euron arvoista. Matkaamme aina silloin tällöin pidemmän loman aidosti luksuslomaillen ja silloin, kun se tapahtuu, niin yhden onnistuneen kerran jälkeen, emme enää edes haaveile näistä ”once in the lifetime” lomista ilman, että luotamme tahoon, joka tietää tarpeemme ja osaa täyttää ne jo ennalta.

Seychellit olivat niin mahtava kokemus, että alun omasta suunnittelusta ja noista Private Game Reserve-haasteista johtuen, joista aiemmin kirjoitin, luotamme myös tulevan huhtikuun Etelä-Afrikan lomamme tutun matkanjärjestäjän haltuun. Ja myönnettäköön, että saatuani vähän aikaa sitten meidän tarkan päiväohjelman, en voisi olla odottavaisemmin tunnelmin, kuin juuri nyt.

Matkahaaveita ja kaukokaipuuta tuntien viikonlopun Tailor-Made Travel Eventin jälkitunnelmissa. Tapasimme tapahtumassa meidän ihanan luottopakkimme ja oman matkadesignerimme sekä muutaman muun loistavan toimijan. Yksi näistä toimijoista oli myös meidät kutsunut risteilyihin erikoistunut matkatoimisto Loistoristeilyt, sekä SilverSea-varustamo. Jo tapahtumaan mennessä meillä oli yksi matkahaave, josta jo kirjoitinkin aiemmin. Ja voin jo nyt uskaltaa sanoa, että liian monta uutta haavetta jäi tapahtumasta matkaan jo olemassa olevien lisäksi, joita voisi lähteä toteuttamaan upeiden ja asiantuntevien matkanjärjestäjien kanssa.

Luotatko sinä itseesi matkanjärjestäjänä, vai käytätkö mielellään matkatoimistojen palveluita? Vai onko vastauksesi tapauksesta riippuen, kuten meillä?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Helena maanantai, marraskuu 19, 2018 at 10:52

  Me olemme tehneet paljon omatoimimatkoja kunnes muutama vuosi sitten Kilroyn myyjä suositteli meille kauemmas lähtiessämme gAdventures-matkanjärjestäjän matkaa. Otimme silloin gAdventuresilta yhden osan lomastamme (kolmen viikon lomasta kaksi oli omatoimista ja viikko gAdventuresin kanssa) ja vakuutuimme konseptista niin paljon, että pari vuotta sitten suunnitellessamme seuraavaa reissua päädyimme saman matkanjärjestäjän kelkkaan.

  GAdventuresin hyvä puoli on se, että kaikki on haluttaessa lentokenttäkuljetuksia myöden järjestetty. Matkat tehdään ryhmämatkoina, mikä itselle oli alkuun ihan kamala ajatus, mutta parin reissun jälkeen kokemus on se, että omassa rauhassa saa olla niin paljon kuin haluaa mutta jos toivoo seuraa, on sitäkin tarjolla. Meidän reissuilla onkin ollut useampi yksin matkustava henkilö mukana. Lisäksi itse ei tarvitse yrittää keksiä tärkeimpiä nähtävyyksiä tai keksiä miten maassa, jonka kieltä ei puhu ja jossa englantia puhutaan huonosti, pääsee liikkumaan paikasta toiseen. Näiltä matkoilta meille on jäänyt muutama hyvä ystäväkin joiden kanssa pidämme yhteyttä.

  Luulenpa siis, että kauemmas matkoja tehdessämme tulevaisuudessakin gAdventures tai jokin vastaava matkanjärjestäjä on helppouden vuoksi meidän valintamme, mutta lyhyet lähimatkat ja reissut tutumpiin kohteisiin tehdään tästäkin eteenpäin omatoimisesti.

 • Reply jessica tiistai, marraskuu 20, 2018 at 10:17

  Kiitos Helena kommentista ja ennen kaikkea vinkistä! Tuo kyseinen toimija on itselle vieras. Mutta saattaa johtua myös siitä, että en ole oikein koskaan kartoittanut matkanjärjestäjien palvelutarjontaa aktiivisesti. Meidän superhaaveemme – toivottavasti kolmen vuoden päästä, kun toisella meistä on syytä juhlia pyöreitä – on lähteä pienelle, parin kuukauden maailmanympärysmatkalle. Ja sen osalta meillä on suunnitelmissa toteuttaa loma siten, että osittain itse, osittain jonkun asiantuntijan apua hyödyntäen. Pistän muistiin tuon kyseisen toimijan!

 • Leave a Reply