Suomen suurin matkablogiyhteisö

SilverSea ja Galapagos

Meillä kaikilla on se loppumaton haaveiden lista, joka kasvaa alati markkinoinnin ja erilaisten artikkeleiden seurauksena. Kyllä – minulla sillä haaveiden listalla on useantasoisia haaveita. Toiset ovat toteuttamista odottavia, toiset ovat pitkäjänteisen työn jälkeen toteutettavissa, ne loput taas odottavat eläkepäiviä ja sitä ennen kohdalle sattunutta lottovoittoa.

Yksi tällainen kaukaistakin kaukaisempi haave on Galapagossaaret Tyynellä valtamerellä. Saariryhmä kuuluu Ecuadorille ja se on tullut tunnetuksi ainutlaatuisesta luonnostaan ja eläimistöstään. Saariryhmä on nostettu vuosikymmeniä sitten Unescon maailmanperintölistalle. Huolimatta siitä, että turistimääriä on pyritty säännöstelemään jo pitkän aikaa, niin turistien määrä on 2010-luvulle mennessä lähes 20-kertaistunut vuodesta 1979. Saarilla käy vuosittain yli 200 tuhatta turistia ja matkailu on karkean arvion mukaan noin kaksi kolmasosaa bruttokansantuotteesta. Säännöstelystä huolimatta Galapagossaaret on nostettu vuonna 2010 vaarantuneiden maailmanperintökohteiden listalle. Yksi syy on kasvava turismi, mutta myös turismin myötä kasvanut maahanmuutto, sekä vieraseläinlajit.

Itselle innostus heräsi joitain vuosia sitten sunnuntaiaamun vakioagendan äärellä. Tietämättömille siis tiedoksi, että sunnuntaiaamuisin klo 8.05 tulee TV 1:ltä Avara Luonto, joka on ohittamaton mahdollisuus kasvattaa matkakuumetta. Näin kävi silläkin kertaa, kun Sir David Attenboroughin Galapagos-aiheinen dokumenttisarja esitettiin, kuin minua kiusatakseen.

Olen tämän dokumenttisarjan jälkeen eksynyt kerta toisensa jälkeen katselemaan Galapagos-aiheisia kirjoituksia, tv-ohjelmia sekä matkatarjouksia. Kohde on kuitenkin niin ainutlaatuinen, että sinne mentäessä olisi niin monta asiaa, jotka haluaisi kokea, sillä kohde on luokassa ”once in the lifetime”. Tämän vuoksi hinta kapuaa kyseiselle matkalle niin korkeaksi, että kohde on mitä suurimmalta määrin haave.

Matkakuumetta ei lainkaan hellitä Loistoristeilyiden kutsu tutustumaan SilverSean tarjontaan lauantaina Helsinkiin Tailor-made Travel Eventiin.

Silversean risteilyjä myydään Loistoristeilyjen sivuilla lauseilla;

”Tervetuloa kuuden tähden kelluvaan ultraluksushotelliin 

Ultraluxus – jo tämä sana luo mielikuvan risteilylomasta, josta ei puutu mitään ja joka yllättää loistokkuudellaan joka päivä.”

SilverSea on varustamo, joka tarjoaa luksusluokan risteilyjä ympäri maailmaa, mm. Galapagossaarille. Hintalappua kuitenkin tällaisella viikon risteilyllä on alkaen 8000 euroa, per henkilö. Tämän vuoksi meidän matkakuumeen lopullinen valloilleen pääseminen tainnutetaan luottorajalla, sekä realismilla. Ja näin ollen matka jää odottamaan sitä seitsemän oikein tulosta lauantai-iltana. 🙂

Viikon risteily taittuisi tällaisella SilverSean aluksella 99 muun matkustajan, sekä 75 miehistön jäsenen kanssa. Matkayöt voi halutessaan viettää (lompakon paksuudesta riippuen), valiten mieluisensa hytti ,viiden erilaisen sviitin väliltä. Toinen toistaan upeammat, sekä suuremmat hytit takaavat luvatun kuuden tähden elämyksen vaativammallekin matkailijalle. Hyttiluokasta riippumatta on ruokaa ja juomaa, lähes ajasta riippumattomasti, saatavilla niin laivan ravintoloiden, kuin huonepalvelunkin kautta.

Risteilypaketti sisältää lennot Ecuadorin ja Galapagossaarten välillä, siirtymät laivalle ja lennoille, ennakkoyöpymiset ennen risteilyä, sekä erilaiset retket ja snorklausmahdollisuudet risteilyn aikana. Matkailijan ei tarvitse kuin olla mukana ja nauttia. Jokainen haluttu yksityiskohta on huomioitu matkaohjelmiin, joten matkailijan ei tarvitse miettiä, että jääkö luonnosta ja merenalaisesta elämästä jotain näkemättä, sillä juuri se luonto ja merenalainen elämä on huomioitu päiväohjelmissa.

Jos tämä seitsemän oikein joskus kohdalle napsahtaa, niin lista matkan tärpeistä on jo ennakkoon suunniteltu.

 

Jessican Galapagosin TOP 5 : 

  1. Snorklaaminen valashaiden ja merileguaanien kanssa

– Merileguaanit, kuten Galapagosin merileijonat kerrotaan olevan uteliaita ja leikkisiä otuksia ja ne eivät kierrä snorklaajia kaukaa, koska ovat tottuneet siihen, että ihminen ei tee pahaa. Merileguaaneja voi nähdä ympäri vuoden.

Valashait saapuvat synnyttämään Galapagossaarten läheisyyteen ja Galapagossaaret on yksi harvoista paikoista maailmassa, jossa voi valashaita nähdä snorklaten ja niin pitkän sesongin (kesäkuusta marraskuuhun).

  1. Luonnonpuistot

– Mahdollista vain Galapagossaarilla, mutta saariryhmän pinta-alasta vain 3,3 % on ihmiskäytössä, loput pinta-alasta ovat kansallispuistoa.

  1. Saarihyppely

– Galapagossaariin kuuluu yhteensä 19 saarta, joista 13 ovat tuliperäisiä pääsaarta ja loput kuusi pienempiä saaria. Saarien kasvillisuus ja eläimistö vaihtelee saarten mukaan, joten saariryhmään matkustaessa ei vooi tyytyä yhden saaren majoitukseen.

  1. Saarten historia ja Darwinin jalanjäljet

– Galapagossaarille matkustaessa pitää varata kirjoitettua historiaa mukaan. Suuressa maailmassa Galapagossaaret tunnetaan varmasti parhaiten Darwinin teorioista, joita hän kirjoitti tutkiessaan Galapagossaarten ainutlaatuista kasvistoa ja eläimeistöä, jota ei elä missään muualla maailmassa.

  1. Rauha

– Huolimatta turistimäärästään, niin saarilta löytyy lukemattomia rantoja, jossa et näe kilpikonnien, ainutlaatuisten lintujen tai merihylkeiden lisäksi muita.

Lisää vinkkejä saat mm. seuraavilta sivuilta:

Galapagos SilverSean silmin

SilverSea-jälleenmyyjä LoistoRisteilyt

 

Mikä on sinun once in the life time-haaveesi?

 

(c) Pixabay

(c) Pixabay

(c) Pixabay

(c) Pixabay

(c) Pixabay

(c) Pixabay

(c) Pixabay

(c) Pixabay

(c) Pixabay

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply