Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kotonakin on mukavaa

Minulla on lukematon lista artikkeleita, jotka ovat suunnitteilla, kesken tai vasta ajatuksen tasolla. Suurin osa on menneen vuoden retkistä, joita ei ole vielä dokumentoitu. Viimeisin retki oli Mijas Costaan, Espanjan rannikolle. Aivan uskomattoman ihana irtiotto arjesta muutamaksi päiväksi. Matka oli yhdistelmä työtä ja vapaa-aikaa. Matka kuitenkin hoiti tehtävänsä erinomaisesti ja antoi toivottua etäisyyttä arkeen, joka mahdollisti uudet ajatukset, uudet näkökulmat ja uudet suunnat arkeen ja vuoden 2019 valmistelulle. Samoin työpöydällä odottaa vielä Omanin roadtrip, Dubain kaupunkiloma, hemmotteluloma Tukholmaan, Saksan ja Tallinnan lomat, joista jo artikkeleita löytyy, puhumattakaan niistä kaikista kokemistani kotimaan tärpeistä. Jostain syystä, kaikesta tästä lomailusta huolimatta, on rentouttavaa sanoa, että välillä on mukava keskittyä arkeenkin. Vaikka vuosi on matkailun osalta yksi vilkkaimmista määrällisesti – vaikkei ehkä ajallisesti, niin silti on pakko todeta, että kyllä kotonakin on mukavaa. Ja se on oikeastaan suurin syy siihen, miksi viikot ja jopa kuukaudet ovat nyt syksyn tullen menneet nopeampaan, kuin olisin koskaan osannut odottaa.

Koti, se on itselleni paikka, jonne sitä palaa kerta toisensa jälkeen rauhoittumaan. Siellä unohtaa maalliset murheet, siellä unohtaa ympärillä kiitävän ajan, kiireen tunnun ja stressin. Meillä kodiksi on muodostunut paikka, joka on ollut joskus kesämökkimme. Sieltä löysimme kaipaamamme rauhan – Päijänteen rannalta, kaukana taajamista ja kasvukeskuksista. Noin kuukausi sitten kirjoitin Throw back – Matka rakkauteen – Seychellit ja sieltä löytyikin syy blogin hiljaiseloon.

Jos tämä ei olisi matkablogi, kirjoittaisin lähes päivittäin siitä, mitä rakentaminen ja vanhan kiinteistön saneeraus on. Sillä valehtelematta tällä hetkellä lähes kaikki vapaapäiväni sekä arki-iltaisin vapaa-aikani täyttyvät suunnittelusta, kilpailuttamisesta, sekä jatkuvasta valintojen tekemisestä. Mutta koska teitä kiinnostaa eritoten matkailu, niin en tylsistytä teitä niillä jutuilla, jotka vievät tällä hetkellä kaiken huomioni kirjoittamiselta.

Mutta miksi tämä mietintä, niin enemmänkin minua kiinnostaisi tietää, että mitä kaiken arjen tai kaukokaipuun keskellä koti on sinulle?

Minulle koti on paikka, jonne haluan palata kerta toisensa jälkeen. Maailman paras paikka.

 

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Laura J. tiistai, lokakuu 30, 2018 at 15:04

    Täysin samaa mieltä! Itselle ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen tuli entistä vahvemmin sellainen fiilis, että Suomi on kyllä paras paikka asua. Oppii arvostamaan niitä arkisiakin asioita ja jotenkin nyt paluun jälkeen tullut vietettyä entistä enemmän aikaa läheisten kanssa. Tää ei kuitenkaan poissulje sitä ainaista reissukuumetta haha 😀

    • Reply jessica keskiviikko, lokakuu 31, 2018 at 20:55

      Se on Laura juuri näin! Vaikka Suomi on maailman paras paikka asua, niin ei sitä reissukuumetta mikään poista. 🙂 Itsekin olen monesti leikitellyt ajatuksella irtiotosta ja muutosta ulkomaille töiden perässä. Mutta en ole vielä matkoillani löytänyt sellaista paikkaa, missä se itse paikka olisi kotiani ja läheisiäni vahvempi motivaatio. Mutta mistä sitä tietää – koskaan ei pidä sanoa ei koskaan!

    Leave a Reply