Suomen suurin matkablogiyhteisö

Supermummot Tallinnassa – Tallinkin laivalta Teletorniin

Matkamme Supermummojen kanssa käynnistyi heti aamutunneilla, joten oli sanomattakin selvää, että emme malta odottaa Tallinnaan saakka, saadaksemme ruokaa. Päästessämme laivalle kipitimme autokannelta suoraan Buffet-ravintolaan.  Sanan varsinaisella merkityksellä; kipitimme. En voinut olla miettimättä portaita noustessa, että hissit pitäisi olla aidosti käytettävissä vanhuksille, lapsille ja liikuntarajoitteisille – miten sen käytännössä järjestäisi, niin esim. hissipoletilla, jonka saa lähtöselvityksestä maksua tai esim. matkustajastatusta vastaan, jos palvelulla ei halua rahastaa. Nyt hissijonossa oli nuoria ja keski-ikäisiä henkilöitä, jotka pitivät kyllä tiukasti puoliaan hissivuoroa odottaessaan. Näin ollen me lähdimme pohjakerroksesta reippailemaan kannelle 8, jotta emme jää ahtaaseen portaikkoon tien tukoksi hissiä odottaessamme. Propsit mummoilleni, toinen piirun alle 80-vuotias ja toinen yli 80-vuotias, jotka kipusivat monia kaljan tuoksuisia turisteja reippaammin ja urheammin portaat ylös asti.

Lounas on oivallinen tapa viettää aikaa tuolla menomatkalla, joka muuten on omasta mielestäni verrattavissa lentokentällä istumiseen. Laivan Buffet-lounas on runsas, ruoka perushyvää ja palvelu ystävällistä. Maksan mielelläni sen ennakkovarauksen yhteydessä veloitettavan 25 euroa henkilöltä, tarjolla olevasta ruuasta ja siitä väljästä istumatunnelmasta, joka tulee kylkiäisenä. Koko kahden tunnin ylityksemme meni mukavasti ravintolassa istuessa ja keulapaikan maisemista nauttiessa. Lähdimme hyvissä ajoin ennen laivan satamaan saapumista takaisin autokannelle, tunnistaessamme jo laivaan nousun yhteydessä todetun hissihaasteen. Olimme hyvissä ajoin autolla ja hyvä niin, sillä runsaasta Helsinki-Tallinna-Helsinki reittimatkojen hyödyntämisestä johtuen Club One Gold-korttimme takasi meille pääsyn laivasta ensimmäisten autojen joukossa.

Satamasta lähdimme ajelemaan rantaa myötäilevän Pirita Teen kautta Teletornille. Teletorni on kohde, jonne viemme aina kaikki mukanamme matkaavat seuralaiset. Jollain kierolla tavalla, vaikka pelkäänkin korkeita paikkoja, en koskaan kyllästy siihen näkymään, joka tornin huipulla avautuu.

Meidän neljän hengen liput maksoivat 17 euroa kappaleelta, joista saimme Tallinkin Club One-kortillamme 5 %:n alennuksen. Jälkikäteen vasta huomasin, että olisimme voineet ostaa liput myös ennakkoon nettisivujen kautta, jolloin olisin saanut ostettua eläkeläisliput edullisemmin. Mutta tämä on tieto, jonka pidän mielessä seuraavia vierailuja varten. Tuo sisäänpääsyhinta, jonka maksoimme oli jokaisen euron arvoinen. Me vierailimme Tallinnan Teletornin juurella olevassa näyttelyssä ennen huipulle menoa. Näyttely kuvaa millaista elämä oli Tallinnassa Neuvostoliiton aikaan. Esillä oli runsaasti erilaisia autenttisia esineitä ja pakkauksia, sekä er tavoin kerrottua ja kuvattua historiaa niiden rinnalla. Näyttelyn tekstit ja esittelyt löytyivät myös suomeksi, joka mahdollisti kattavamman tutustumisen myös suppeammalla kielitaidolla.

Teletornin huipulle noustessamme pikahissi takasi nopean ja tasaisen nousun näköaloille. Kiersimme huipulla olevan näyttelyn, joka oli tällä kertaa upea kattaus nuorten suunnittelijoiden  kierrätysmateriaaleista suunnittelemia ja valmistamia vaatteita. Lisäksi otimme pakolliset selfiet, jonka jälkeen kapusimme kerroksen ylöspäin päästäksemme kahville ja ulkotasanteelle. Kahvila ja ravintola tornin huipulla on tasokas, mutta hintatasoltaan positiivinen yllätys. Hintataso on Tallinnan keskustan paikallisten suosimia kahviloita kalliimpi, mutta ei missään nimessä kallis suomalaisittain tarkasteltuna.

Kirkkaan päivän ansiosta Teletorni ei pettänyt tälläkään kertaa. Suosittelen kohdetta ehdottomasti kaikille, jotka rakastavat maisemia, horisontteja, merta ja taivasta. Mikäli pidät korkeista paikoista tai vaihtoehtoisesti pelkäät niitä ja haluat voittaa omat pelkosi, niin silloin kannattaa kokeilla ”reunalla kävelyä”, joka on varmasti upea kokemus.  Reunalla kävely on allekirjoittaneella vielä kokematta. Mutta ehkä joku kerta… 😉

Oletko sinä käynyt Tallinnan teletornissa ja millaisia muistoja sinulle sieltä jäi?

Avaa galleria klikkaamalla kuvaa, niin näet kuvat täysikokoisina.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Lyhyt Oppimäärä Tallinnaa perjantai, lokakuu 5, 2018 at 14:34

    Hauskoja kuvia! Teillä oli selvästi onnistunut Tallinnan reissu 🙂

    • Reply jessica maanantai, lokakuu 29, 2018 at 10:06

      Kiitos! Meillä oli todella ikimuistoinen ja hauska reissu. Tallinna ei ole koskaan ennen ollut noin viihdyttävä. Jos nauru pidentää ikää, meillä kaikilla on vielä lukematon määrä aikaa matkustella ja kokea! 🙂

    Leave a Reply