Suomen suurin matkablogiyhteisö

Peillon – rakasta veljeäsi.

Olimme 4 vuotta sitten minilomalla Nizzassa ja Meri-Alpeilla syys-lokakuun vaihteessa. Matkamme yksi odotetuimmista kohteista allekirjoittaneelle oli Meri-Alpeilla sijaitseva Peillon. Tuo kaunis vajaan 1500 asukkaan kaupunki on noin 20 kilometrin päässä Nizzasta. Pelkästään jo kaupunkiin nouseminen saa haukkomaan henkeään, puhumattakaan siitä, kun pääsee vihdoin kaupungin porteille. Kaupunkiin pääsee julkisten ja hyvän kunnon ansiosta bussilla tai junalla sekä kävellen tai vaihtoehtoisesti autolla. Autolla kulkiessa off season-ajankohdasta on matkailijalle suunnaton hyöty, sillä kaupungin ulkopuolella sijaitsevalle parkkipaikalle mahtuu noin 20 autoa ja siinä voi olla parkissa myös paikallisten autot. Mikäli suosii junalla matkustamista, pääsee Nizzasta lähimmälle asemalle noin 30 minuutissa. Peillon-Ste-Thecle-asema on miehittämätön ja paluulippu ostetaankin joko ennakkoon tai paluumatkan alkaessa junasta. Juna-asemalta on vielä vajaan neljän kilometrin matka kaupunkiin, mutta jokainen askel jylhiä alppiteitä kavuten on varmasti määränpään arvoinen.

Ensimmäinen virallinen merkintä kaupungista löytyy historiankirjoista 1200-luvulta nimellä ”Villa Pelone”. Kaupungin sijaintiin liittyvää historiaa on kuitenkin jo kauan ennen tätä ja vuoristossa sijaitsevat luolat ovat olleet asutettuja jo kivikaudella. Kaupungin pohjoispuolella olevasta luolasta on löydetty aikojen saatossa mesoliittisen kivikauden (toinen kivikausi; n. 8000 vuotta eaa.) luita, jotka ovat nykyisin näytillä Monacossa museossa. Kaupunki on rakennettu 1400-1500-luvun vaihteessa. Kaupunki nykyiseen muotoonsa alkoi rakentumaan Pénitents Blancs-veljestön rakennettua Surunvalo Kappelina tunnettu Chapelle Notre-Dame-des-Douleurs de Peillon. Joidenkin uskomusten mukaan veljeskunta perustettiin samaan aikaan, mutta varmuutta asiasta ei ole. Veljeskuntajärjestelmän historia kantaa jo paljon kauemmas 1300-luvulle, mutta se on jalostunut ja muotoutunut ympäri Eurooppaa tavallaan. Veljeskuntia on perustettu Katolisen uskonnon syventämiseksi, sekä hartauden kasvattamiseksi, mutta myös maallisen avun tarjoamiseksi; lähiympäristöä auttamaan rahallisesti niin hautauskuluissa, kuin ruoka-avun muodossa. Nykyisellään veljeskunnat tukevat monikansallisesti useita hyväntekeväisyysjärjestöjä.

Kohde on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, mikäli Nizzan lomaltasi maltat päivän varata unohtumattomalle seikkailulle. Varaa retkipäivälle eväät mukaan, erityisesti off season-kaudella ja arkipäivänä matkustaessa. Kaupungissa ei ole kauppoja, kioskeja tai kahviloita. Kaksi ravintolaa löytyy, mutta ne ovat arkipäivisin sesongin ulkopuolella suljettuina. Me olimme varautuneet tähän ennakkoon ja visiittimme oli todella upea ja olen niin kiitollinen, että vierailumme osui ajankohtaan, että saimme olla kaupungissa rauhassa ihan kaksin. Emme tavanneet vierailumme aikana ketään, joka teki kaupungin kapeista kaduista jopa aavemaiset, mutta kuitenkin romanttiset.

Mikäli vierailet kohteessa autolla, niin lounaspaikan sekä matkamuisto-myymälän voit löytää 12 kilometrin päässä sijaitsevasta Peillestä, joka vakuuttaa retkeilijät upealla palvelutasollaan ja kiireettömällä tunnelmalla.

 

Mikä on Meri-Alpeilla sinun suosikkikohteesi?

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply