Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ravintola Schwarzreiter – Musta Ratsastaja

Follow my blog with Bloglovin

Olimme matkalla mieheni syntymäpäivän aikaan ja sen vuoksi päädyin etsimään Münchenistä Fine Dining-ravintolaa eri kanavien kautta. Aloitin etsintäni Michelin-oppaasta, josta lopulta tämän ravintolan löysin. Tutustuttuani ravintolan nettisivuihin, sekä lukiessani muutaman artikkelin ravintolasta, aloin etsimään palautteita myös Tripadvisorin, sekä Googlen kautta. Tripadvisorin kautta tein vertailua myös muihin paikallisiin Fine Dining-ravintoloihin. Sillä halusin kuulla vielä kuluttajien mielipiteet ennen lopullista pöytävarausta. Asiakkaiden arviot olivat pääsääntöisesti ylistäviä ja kummankin kanavan kautta asiakkaiden antama tähtiluokitus oli 4,5/5. Lisäksi Tripadvisorin listoilla ravintola oli vuoden 2017 mittauksissa Münchenin toiseksi paras Fine Dining-ravintola. Toisaalta mitä tulee yleisesti asiakkaiden arvioihin, niin tällä reissulla opin sen, että se ei välttämättä kerro koko totuutta. Pari päivää Schwangaun kylässä ollessamme söin Tripadvisorin listauksen mukaan 4 tähden ravintolassa, jossa laatu oli niin heikkoa, että hampaat tuskin pystyivät lihaan, koska se oli niin kuivaa ja sitkeää. Tämän ravintolan kohdalla kuitenkin luotin siihen, että kokonaisuus on kunnossa, koska se on ansainnut tähtensä maailman kirkkaimpien ravintoloiden joukosta. Ja olen onnellinen valinnasta, vaikka vaihtoehtona mielessäni kävi myös Tripadvisorin ”Travellers’s choice 2017”-voittaja.

Olen enemmän, kuin tyytyväinen valintaani. Kokonaisuus oli todella miellyttävä pöytävarauksesta asti aina ravintolasta poistumiseen saakka. Pöytävarauksen teko oli erityisen helppoa. Lähestyin ravintolaa sähköpostilla, vaikka varausmahdollisuus olisi ollut myös netin kautta. Sillä halusin varmistaa muutaman yksityiskohdan ennen varauksen tekoa. Ravintolan Fine Dining-puoli on erittäin suosittu ja erityisesti lomasesonkien aikaan. Olin varaukseni kanssa liikkeellä jo huhtikuun alussa, mutta saimme ihan viimeisiä paikkoja heinäkuun 13. perjantaille. Tällä hetkellä ravintolasta ensimmäiset viikonloppuajat Fine Diningiin löytyvät syyskuun puolelta, mutta jopa marraskuuhun asti on jo täyteen varattuja iltoja. Taktisesti ravintola antaa mahdollisuuden varata pöydän vain 4 kuukautta etukäteen, joten joulukuun pöytävarausmahdollisuus ei ole vielä tarjolla kuun loppuun saakka. Ravintolan sali oli kohtuullisen väljä ja miellyttävä. Toki voin kuvitella, että sielläkin mahdollisesti ääntä riittäisi, mikäli pöydissä olisi suurempia seurueita pariskuntien sijaan.

Saapuessamme ravintolaan olin jo säikähtää, kun nainen joka otti meidät vastaan, ei löytänyt heti varaustamme. Kerroin aiemmin käydystä sähköpostinvaihdosta ja lopulta pöytämme löytyi. Salin henkilökunta oli todella nuorta, mutta se sopi kokonaisuuteen. Sillä ravintola tunnetaan nuoresta kokistaan, joka ansaitsi todella lyhyessä ajassa ravintolalle ensimmäisen Michelin-tähden. Salissa työskennellyt nuori herrasmies tuli tarjoilemaan meille samppanjat heti sen jälkeen, kun olimme istuutuneet. Vaihtoehtoina alkumaljoiksi oli Moët & Chandonin: Möet IMPÉRIAL sekä Möet IMPÉRIAL Rose.

Tämän jälkeen tarjoilija tuli hyvin nopeasti tarkistamaan ennakkoon tehdyn tilauksemme. Tähän liittyen löytyi ainoa asia, josta antaisin pienen miinuksen. Vaikka toki ymmärrän, että se kuuluu palvelukonseptiin: tarjoilija antoi meille vielä erilaisia vaihtoehtoja ja selitti vakiokaavan mukaan erikseen ruokamenuun liittyvät vaihtoehdot. Juuri sen vuoksi olin tehnyt tilauksen ennalta, että voimme keskittyä mieheni kanssa häiriöttömään iltaan, ilman ruokalistan selailua. Mutta koska en anna noin pienien asioiden häiritä, niin tunnelma pysyi hyvänä, hieman liian innokkaasta tarjoilijasta huolimatta. Hyvästä myyntityöstä huolimatta tilasimme lopulta sen menun, jonka olin jo ennaltakin tilannut, eli 6 ruokalajin illallisen, sekä siihen sopivat viinit.

 

Menu, jonka söimme oli Erinomainen, isolla E:llä. Ruuassa tuli esille eri ainesosien upeat aromit ja maut sopivat loistavasti yhteen. Itseäni lainaten: ”Nuoren kokin innoittaja on ollut Baijerilainen perinneruoka, satokausituotteita sekä paikallisia raaka-aineita käyttäen. Mutta rehellisesti, ruoka oli niin taivaallista, että maallikko ei maista yhtäläisyyttä Baijerilaiseen perinneruokaan, jota olimme jo viikon ajan syöneet.”

 

 

MENU 1

YOUNG BAVARIAN CUISINE BY MAIKE MENZEL

BAVARIAN WAGYU

colourful tomatoes, amaranth, sorrel
32 €

CHANTERELLES

fig tortellini, eggyolk, onion
24 €

VEAL SWEETBREADS

Jerusalem artichoke, medlar, leek
24 €

GOAT CHEESE

apricot, yarrow
15 €

CHAR AND CAVIAR

zucchini, bell pepper
39 €

CHERRY & BITTER CHOCOLATE

almond milk, coffee
18 €

6 course … 119 € . 5 course without veal… 101 € .  4 courses without veal & cheese … 92€

Our sommelier – Andrej Grunert – will be happy to recommend corresponding wines by glass. 48 € to 72€ per person.

All prices in Euro, inkl. service and VAT

Copyrights: Restaurant Shcwarzreiter

 

Ruokalajien välissä saimme kolme keittiöntervehdystä, jotka täydensivät aterian täydellisesti. Tarjoiltu kokonaisuus oli upein kokemani makujen monipuolisuuden ansiosta. Puhumattakaan upeista kausiviineistä ja klassikoista, joita meille tarjoiltiin illan kuluessa. Olemme harrastaneet Fine Dining-ravintoloita useita ja tämä oli ehdottomasti paras tähän asti koetuista. Kokonaisuus oli täydellinen ja sen kruunasi nuori salihenkilökunta, korkean kunnianhimonsa kanssa.

Lisäpisteitä ravintolalle tuli ehdottomasti siitä, että nainen, joka meidät toivotti tervetulleeksi, oli lopulta löytänyt sen käydyn sähköpostinvaihdon. Postissani oli maininta mieheni syntymäpäivästä, mutta ei erityistoiveita tai vaatimuksia ravintolalle. Nainen oli tästä huolimatta hankkinut mitä upeimman ja maukkaimman pienen syntymäpäiväkakun miehelleni. Tosin olimme niin kylläisiä koko illan kestäneen ruokailun päätteeksi, että saimme kakun mukaamme ja söimme sen yöpalana samppanjan kera hotellihuoneessamme.

Niin upea kokonaisuus oli kyseessä, että myös ravintolan Tagesbar on päästävä kokemaan ja on vähintään lounaspaikka seuraavalla Münchenin matkalla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply