Suomen suurin matkablogiyhteisö

Elämää Turkissa

Heippa! Edellisestä päivityksestä on kulunut aivan liian paljon aikaa ja pahoittelut siitä. Viime kerralla päivittelin hammaslääkärireissusta Turkissa, jonka jälkeen aika pian lähdinkin Suomeen tekemään muutamaksi kuukaudeksi töitä. Suomessa olo oli erittäin työntäyteinen ja palasinkin takaisin vasta syyskuun alussa. Tämän jälkeen on ollut täälläkin paljon ohjelmaan, mutta toisaalta ei mitään ohjelmaa. Tuntui, että turha päivitellä, kun ei ole mitään tehnyt.

Voisin kertoa vähän, että mitä tänne Turkkiin kuuluu tällä hetkellä esimerkiksi koronan ja rajoitusten suhteen.

Lentoja tulee edelleen useamman kerran viikossa ja turisteja näkyy yllättävän paljon. Virallinen sesonkihan loppuu nyt tällä viikolla, mutta lämmintä silti piisaa ja lentoja tulee, kuitenkin harvemmin kuin kesäaikaan. Edelleen maahanpääsyvaatimuksiin kuuluu jonkin näköinen todistus koronarokotteesta, -testistä tai sairastetusta taudista sekä maahantulolomakkeen täyttäminen. Turkin päässä ei myöskään tarvitse olla karanteenissa tai Suomen päässä takaisin tullessa, jos on kaksi rokotetta. Viime päivityksessä kerroin Turkin päivätartunnan olevan 5000, mutta se rajoitusten hellittäessä ja turistien tulon jälkeen nousi ja tällä hetkellä päivätartunnat 25 000-30 000 välissä, mutta asukaslukuun (noin 90milj.) verrattuna melkeempä parempi kuin Suomessa. Täällä tietysti edelleen maskipakko, mutta niitä kukaan ei noudata, edes poliisit. Isommissa kaupoissa ja kauppakeskuksissa maski vaaditaan sekä maahantulolomakkeen täyttämisen jälkeen saatu HES-koodi, eli QR-koodi. Kannattaa siitä siis ottaa kuvakaappaus, kun lomakkeen täyttää. Muuten täällä on aikalailla sama tilanne kuin aiemminkin, toki yhä useampiin paikkoihin vaaditaan nykyään todistus rokotteesta, jolla saadaan myös paikalliset niitä rokotteita ottamaan.

Sää Turkissa on tällä hetkellä ihana. Enää ei ole niin paahtavan kuumaa, kuin esimerkiksi heinäkuussa. Aikaiset aamut ja illat auringonlaskun jälkeen on jo jopa hieman viileitä, ei kuitenkaan kylmiä ja lämpötila silti 24 astetta. Turkkiin matkaaville kuitenkin suosittelen ottamaan jonkin neuletakin tai muun pitkähihaisen, sillä saattaa iskeä vilu, jos esimerkiksi istuu pitkään ravintolassa illalla.

Tässä on teille linkki, jos talveksi kaipaa hyvänmakuista purutablettimuodossa olevaa D-vitamiinia. Postikulut saa halvemmalla, kun käyttää linkkiä.

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply