Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lähde lomalle Turkkiin

Heippa! Viikot ja päivät kuluu ihan hirmu tahtiin ja välillä miettii, että justhan mä tännekin kirjottelin ja yhtäkkiä siitä on melkein kuukausi.. Tällä hetkellä oma arki pyörii töiden ympärillä ja viikonloput altaalla makoillen, joten nähtävyyksiin ei ole vielä päästy toistaiseksi.

Viimeksi kirjottelin vähän matkustamisesta korona-aikana ja ajattelinkin, että päivittelen tänne vähän tietoa, kun rajoitukset ja muut on muuttuneet viime julkaisun jälkeen.

Kesäkuun alussa alkoi siis uudet rajoitukset eli ravintolat saa olla auki ma-la klo 7-21 ja sunnuntaisin ollaan vielä toistaiseksi kiinni. Paikallisilla ja oleskelulupalaisilla on ulkonaliikkumiskielto ma-la klo 22-05 ja lauantai illasta klo 22 maanantai aamuun klo 05, eli kun sunnuntaina on ravintolat kiinni, on myös ulkonaliikkumiskielto. Tämä ulkonaliikkumiskielto ei siis koske turisteja. Myös uima-altaat sai avata, joka on ihana uutinen!

Päivittäiset tartunnat edelleen 5000 luokkaa, mutta asukaslukuun nähden päivätartuntamäärä ei ole paha. Maanantaina 21.6. on uusi kokous, jossa päätetään aukioloaikojen jatkosta ja muista rajoituksista.

Näin Turkissa asuvana voisin siis sanoa, että tällä hetkellä on oikeasti ihan turvallista lentää tänne Turkkiin lomalle. Tällä hetkellä myös kaksi koronarokotetta saaneilta ei vaadita enää koronatestiä, jos viimeisin rokote on otettu 14 vrk ennen.

Katselin tuossa juuri vähän hintoja Helsingistä Gazipasaan eli noin 30km päähän Alanyan keskustasta, niin meno-paluu -hinnat pyörii 246-350 euron välissä, eli ei paha.

Oliskos teillä jotain toivomuksia julkaisuiden suhteen, aihetoiveita, ideoita yms? Kuulisin mielelläni niistä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Sarppa 27.6.2021 at 17:09

    Moikka! Eksyin tänne sun blogiin kun etsiskelin tietoa Turkin tän hetkisistä rajoituksista yms. Ens launtaina olisi lento siis Turkkiin. Osaatko sanoa onko heinäkuussa tulossa kevennyksiä noihin matkustamiseen? Vähän jänskättää kun isommalla porukalla tullaan, että muistetaan kaikki lomakkeet yms. hoitaa kuntoon ennen reissua.

    • Reply Janina 7.7.2021 at 13:54

      Heippa! Pahoittelut, että on kestänyt vastaaminen. En valitettavasti ollut jostain syystä saanut tätä kommenttia. Toivottavasti lento sujui hyvin ja pääsitte turvallisesti nauttimaan tästä Turkin lämmöstä! Alanya korona ja terveys -ryhmä facebookissa on loistava, sinne päivitellään päivittäiset koronatartunnat Turkissa sekä rajoituksista ylipäätään. Mukavaa reissua teille!

    Leave a Reply