Suomen suurin matkablogiyhteisö

Alanyan nähtävyydet, joissa haluan käydä 2021

On pitäny jo useampi päivä kirjotella tänne blogiin, mutta jostain syystä ei vaan oo saanu aikaseksi. Työpäivä menee koneen äärellä, niin illalla ei enää sitten jaksa availla konetta uudestaan. Nyt kuitenkin  ajattelin, että viikko jo mennyt edellisestä julkaisusta, niin nyt täytyy taas kirjotella.

Täällä Turkissa on ihanan lämmintä, viime viikonloppuna 27 astetta näytti varjossa. Oli ihana istua koko päivä parvekkeella ja nauttia lämmöstä. Nyt muutama päivä onkin sit ollut tuulista ja vähän viileämpää.

Ajattelin, et voisin tänne jakaa muutaman paikan, joissa haluan käydä tänä kesänä täällä Alanyassa. Osa on mulle entuudestaan tuttuja, osa kuitenkin ihan uusia.

Ensimmäisenä tuli mieleen Alanya Teleferik, eli näköalahissi. Se nousee rannalta Kale -kukkulalle, josta avautuu sitten todella upeat näkymät. Oon monesti käynyt kyllä Kale -kukkulalla, mutta vielä joku päivä lähden tolla hissillä ylös, kun täälläkin poikkeusolot helpottavat.

Seuraava on mulle jo entuudestaan tuttu Dimcay. Se on vesiputous -alue, johon tulee vesi vuoristosta ja on ihana kesähelteellä pulahtaa viileään veteen. Dimcaylla on useita eri ”picknic” -alueita, joissa on myös ihan uima-altaita liukumäkineen, joihin pääsee nauttimaan sitten vähän lämpimämmästä vedestä. Ja tietysti aamulla aikaisin kun menee, niin saa nauttia ihana sta turkkilaisesta aamupalasta, jolloin pöytä on täynnä eri näköstä syötävää. Nirsollekin, kuten itse olen, niin löytyy eri näköistä vaihtoehtoa.

Sitten mieleen tuli Sapadere Kanyonu. Tää on mulle entuudestaan ihan vieras. En oo ennen käynyt, toki kuullut ja kuvia nähnyt. Sapadere kanyonu on siis jonkinlainen kanjonialue vuoristossa, jossa on myös vesiputouksia. Kanjonilla on myös uintimahdollisuus, eli vähän samantyyppinen, kun tuo Dimcay, niin kuuman päivän suosikki. Täytyy ehdottomasti vuokrata auto jonain kesäpäivänä ja lähtee seikkailemaan.

Tällä kertaa vuorossa Dim Cave, eli tippukiviluola. En oo myöskään täällä aiemmin käynyt ja siksi se onkin listalla myös. Tästä tippukiviluolasta oon lukenu paljon, jotkut sanoo, että ei ihan niin hypetyksen arvoinen, kuitenkin ihan hieno nähtävyys. Kuvista päätellen, niin tippukiviluolan sisällä on ilmeisesti myös pieni järvi. Aika hankalat olosuhteet, eli liikuntarajoitteiselle ei sovi.

Viimeisenä listalla on entuudestaan tuttu vuoriston aamupala. Eli tosiaan vuoristossa, niin Kale -kukkulalla, kuin sitten toisessa suunnassa on paljon ravintoloita, joihin kannattaa mennä turkkilaiselle aamupalalle. Molemmista paikoista avautuu upeat näköalat, joista näkee meren ja Alanyan kaupungin. On aamulla hienon näköistä, mutta myös illalla pimeän aikaan esimerkiksi päivällisen merkeissä. Oon usein käynyt vuoristossa syömässä ja niihin maisemiin ei kyllä ikinä kyllästy!

Oliko teille entuudestaan tuttuja tässä listassa?

Seuraa blogiani facebookissa @Janinan matkassa tai bloglovinissa.

Dimcay

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply