Korealaiset vessat

Pakko mainita nuo vessa-asiat kun tulivat niin monessa paikassa vastaan. Minun hotellihuone Namdaenum markkinoiden kupeessa oli todella miniluokan huone, ehkä korkeintaan 12 neliötä, mutta siihen tilaan oli saatu mahdutettua ihan kaikki tarpeellinen. Myös todella toimiva kylpyhuone japanilaistyyppisine vessanpönttöineen. Vessanpönttö on sähköllä toimiva ja siinä oli rivi nappeja, joista valita haluttuja toimintoja, kuvakkeista oli toisinaan vähän haasteellista päätellä mistä toiminnosta oli kyse, eikä mitään käyttöohjeita ollut . Perustoiminnallisuuksiin kuului vessanpöntön reunuksen lämmitys, joka saattaa olla ihan mukava toiminto talvikuukausina, mutta ei niin tarpeellinen + 30 asteen helteillä. Suihkuominaisuus on myös ihan kiva, kun istuu kohdallaan, muutoin voi saada suihkun esim. puseron helmalle. Vessanpönttö toivotti minut myös joka kerta siihen istahdettuani tervetulleeksi kivalla piippausseremonialla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Toinen pikkukummallisuus vessassa oli etelän ja pohjoisen välisellä rajavyöhykkeellä, nimittäin vessan ovessa oleva peili. Miksi ihmeessä kukaan haluaisit katsoa itseään peilistä pöntöllä istuessaan? Vain meikkaako joku siinä samalla, vai mikä ihmeen merkitys sillä on?

Kolmantena kohtasin ihanan maisemavessan, paikallisen Tornin vessan Soul Towerissa, maisematornissa. Näkymät sieltä olivat varsin ihastuttavat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *