Korealainen ruoka

Korealaisesta ruoasta ollaan varmasti montaa mieltä ja ei se minullekaan ollut kovin tuttujuttu ennen tätä reissua. Yritin muistella koralaisessa ravintolassa (Helsingissä) syömääni ruokaa, mutta siitä ei ole mitään erityisiä mielikuvia jäänyt. Taitaa myös useimmiten olla noiden etnisten ravintoloiden valikoima Suomessa vähän mukaeltua paikallisiin oloihin. Kimchi oikeastaan oli yhtään tuttu ruokaan liittyvä asia Koreasta..

Koreassa söin pääasiallisesti katukeittiöissä, joissa tarjontaa riittää, ruoka on aina hyvää ja vielä edullistakin. Hyvä puoli näissä on myös että ruokaa tulee napsittua pienissä erissä useamman kerran päivässä, joka on vatsaystävällistä. Lisäksi tulee kokeiltua todella monenlaisia makuja, vaikka minä tykästyinkin kovasti mm. korealaisiin pannukakkuihin, joita täytyi saada joka ilta iltapalaksi lähikojusta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Toisinaan söin myös pienissä paikallisravintoloissa, joissa ei juurikaan näkynyt muita turisteja. Tarjolla olevat listat näyttivät usein aika eksoottisilta, mutta toisinaan sieltä saattoi löytyä myös pääruokien nimet englanniksi ja kuviakin ruoista. Tilatun pääruoan mukana tuli aina useita pikkukuppeja ruokaa, joissa oli milloin mitäkin tarjolla, usein en tunnistanut niistä puoliakaan ja monet olivat aika mausteisiakin, mutta yleensä syötävää ja hyviäkin makuja.

Pääsin nauttimaan myös kuuluisaa Korelaista barbequeta, jota tarjotaan näihin erikoistuneissa ravintoloissa. Barbequeravintoloita on paljon ja niissä ruoka paistetaan itse pöydässä kiinteänä olevalla parilalla. Tarjottu liha on laadukasta ja tarjoilija pilkkoo sen valmiiksi paloiksi pöydässä. Palan painikkeeksi on taas lukuisia kuppeja erilaisia lisukkeita mm. kimchiä eri muodoissa, salaattia, kastikkeita jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *