Kauneusbisnes Koreassa

En ollut ikinä kuullutkaan korealaisesta kosmetiikasta ennen Koreaan tuloa. Asia kyllä korjaantui jo lentokoneessa, kun viime vuonnakin Koreassa vierailleet vieruskaverini kehuivat korealaisen kosmetiikan laatua, hintaa ja valikoiminen määrää. No, kaipa niitä voisi vilkaista jos vastaan tulee.

Kosmetiikkakauppojen määrää ei voi olla huomaamatta liikkuessa kaduilla, niitä on kauppa toisensa perään ja kaikki kilpailevat samoilla markkinoilla. Kosmetiikkabrändejä on vaikka muille jakaa mm. Missha, Innisfree, Nature Rebublik, Etude House, Aritaum jne. Oletteko muka kuulleet näistä aiemmin? Minulle ainakin kaikki olivat ihan tuntemattomia, vaikka nykyään kuulemma esim. Stockmann myy korealaista kosmetiikkaa.

 

Kauppojen edessä on viimeisen päälle laitettuja, kauniita ja hymyileviä sisäänheittäjiä, jotka houkuttelevat asiakkaita näytteillä sekä tarjouksilla. Myymälän musiikki vyöryy kadulle ja vierestä kuuluu toisen ketjun vastaavaa, myymälöitä on vieri vieressä ja musiikin päälle saatetaan kuulutella vielä tarjouksia. Ei tätä siis voi olla huomaamatta.

Ostaminen myymälässä on tehty helpoksi, pöydät pursuavat tarjouksia ja valmiiksi paketoituna kokonaisuuksia. Voiko näitä ohittaa, esim. geelivoidetta iholle kuusi purkkia vain 24 000 wonia, onko se paljon vai vähän euroissa? (noin 23€), kasvonaamiota 20 kpl vain 9€! Ei kai, kuulostaa edulliselta. Kun summa ylittää 30 000 wonia, saa taxfree alennuksen samantien passia vilauttamalla. Hintojen lisäksi palvelukulttuuri on kehitetty äärimmilleen, kun nappaat ostoskorin ovelta, niin korin pohjalla on valmiina hälytysnappi, joka tuo myyjän samantien asiakkaan luo. Myös ostokorin värillä saattaa olla väliä, jos valitset punanauhaisen ostoskorin, se tarkoittaa että tarvitsen apua valitsemisessa, jos otit mustan, se tarkoittaa, että pärjään itse ostosten tekemisen kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saattoi olla, että kauneutta tuli hankittua parin kilon verran omaankin reppuun.

Tuotteiden myymisen lisäksi myös kosmeettiset hoidot ovat iso bisnes Koreassa. Koralaiselle naiselle kauneus ja hyvältä näyttäminen on elämän ykkösasioita, Kauneushoitoloita on joka kulmalla ja lisäksi kauneusleikkaukset ovat suosittuja. Leikkauksiin tullaan usein myös mm. Japanista, Kiinasta ja lähimaista. Näissä saattaa liikkua jo jonkin verran rahaa hulppeista kauneuskirgiaan erikoistuvista rakennuksista päätellen.

Kauneuskirurgian talo Gangnamissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *