Täydellistä italialaista viinitilaa metsästämässä – Rocca Sveva

Kun Pohjois-Italian roadtrippia lähdettiin suunnittelemaan, oli omissa toiveissa yksi must-juttu: vierailu viinitilalla. Ja niitähän Pohjois-Italiassa riittää. Ongelmaksi muodoistuikin hyvän viinitilan löytäminen, jossa kierrosten hinnat eivät ole pilvissä. Ei myöskään haluttu kuljetusta lähikaupungeista esim. Veronasta, vaan etsimme paikkaa, johon voidaan ajaa omalla autolla ja kierrosta, joka kestäisi muutaman tunnin. Valinnanvaraa siis todellakin riitti, kun aloitimme täydellisen viinitilan metsästyksen netin syövereistä.

Haaveilimme aluksi Prosecco roadin (yes, it’s a thing) viinitiloista, mutta ajan puutteen vuoksi tarkastelimme lähempänä meidän ajoreittiä olevia vaihtoehtoja. Lopulta saatiin vinkki tutuilta Rocca Sveva -nimisestä viinitilasta Soavessa. Se sijaitsee kätevästi lähellä Veronaa, josta olimme jo varanneet yöpaikan, joten päätimme kysellä lisää kyseisestä paikasta. Yksi erikoinen juttu mitä huomattiin viinitiloja skannatessa, että useimmat eivät ilmoita sivuillaan kierrosten hintoja tai aikatauluja saati varaustilannetta, joten tämän vuoksi kannattaa olla hyvissä ajoin esimerkiksi mailitse yhteydessä itseä kiinnostaviin paikkoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rocca Svevan kohdalla yllätyttiin positiivisesti, kun kahden tunnin kierros (sisälsi viinikellariesittelyn ja viiden viinin maistelun) kustansi vain 20e per henkilö. Oh yes! Meidän kierroksella oli yhteensä 10 henkilöä eri maista ja kierreltiin rauhaksiin viinikellareissa kuunnellen viinitilan historiaa. Tämä oli ensimmäinen kertani kunnon viinitilakierroksella, joten oli kiinnostavaa kuulla eri rypälelajikkeista, tuotantotavoista ja maaperän merkityksestä. Lopuksi istuttiin porukalla alas maistelemaan viittä eri lähialueen viiniä. Valikoimaan kuului kuoharia, valkkaria, punkkua ja jälkiruokaviiniä eli varmasti jokaiselle jotain! Lopuksi vielä oli totta kai mahdollisuus ostaa tuliaisviinejä viinitilan omasta wine shopista. Hyviä viinejä ja kuohareita sai jopa alle 10 eurolla eli todellakin kannatti pari pulloa ostaa mukaankin. All in all, todella hyvä kokemus ja suosittelen paikkaa, mikäli viinitila on etsinnässä Veronan läheltä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply