Suomen suurin matkablogiyhteisö

Staycation Helsingissä

Nyt suositaan lähimatkailua ja on trendikkäämpää viettää staycation kotikaupungissa, kuin lentää viikonloppupyrähdykselle Tukholmaan tai Lontooseen. Ajatus tuntuu jännältä, mutta kokeillaan. Sen sijaan, että olisi suunnattu perjantaisen työpäivän jälkeen kotiin, suunnattiinkin laukkujen kanssa kohti Jätkäsaaren Clarionia.

Huone saatiin 12. kerroksesta, ja näkymät olivat ehdottomasti huoneen parasta antia. Meille sattui onneksi näiden kaikkien harmaiden syyspäivien jälkeen rapean kuulas talviselta tuntuva päivä, jolloin maisemat pääsivät oikeuksiinsa. Olin ottanut jo aiemmin yhteyttä Clarioniin ja saatiin järjestymään pieni esittelykierros Clarionin tiloissa. Kiitos markkinointikoordinaattorille, joka järjesti kalenteristaan aikaa perjantai-iltapäivälle 🙂 Oli mielenkiintoista kuulla hotellin taustoista ja tiloista enemmän! Matkailun vastuullisuus puhututtaa paljon mediassa ja kiinnostaa itseänikin kovasti. Miten hotelleissa huomioidaan vastuullisuus? Teot voivat olla pieniä, mutta kuitenkin merkittäviä, kun ne kertautuvat jokaisessa hotellihuoneessa. Clarionissa esimerkiksi oli käytössä täytettävät shampoo-, käsisaippua-, hoitoaine- ja suihkugeelipullot kertakäyttöisten pikkupullojen sijaan, aamiaisella oli juuri pienennetty lautasten kokoa, joka on johtanut ruokahävikin vähentämiseen, aamupalalta yli jääneitä hedelmiä hyödynnetään mm. baarin drinksuissa ja kuivataan koristeiksi, ravintolassa käytetään luomuviinejä, tietyistä menukokonaisuuksista lahjoitetaan x summa Itämeren suojeluun jne. Teot voivat olla pieniäkin, mutta musta on mahtavaa, että hotelliketjut kiinnittävät vastuullisuuteen sekä hävikin ja päästöjen vähentämiseen huomiota. Tärkeää on myös tehdä kestävät valinnat helpoiksi hotellin asukkaille, sillä viime kädessä osa päätöksistä on matkailijoiden käsissä, esimerkiksi se, että siivotaanko huonetta joka päivä tai vaihdetaanko pyyhkeet uusiin.

Näkymät 16. kerroksesta, not bad!

16. kerroksen baari muuttui tunnelmalliseksi illan pimetessä

Käytiin ennen illalliselle lähtöä skumpalla hotellin 16. kerroksessa sijaitsevassa Sky barissa, josta näkyy upeasti Helsingin yli moneen eri suuntaan. Tännehän pääsee muutkin, kuin hotellivieraat, joten kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa! Ulkomaisille vieraille myös mukava tapa esitellä Helsinkiä yläilmoista. Kirkkaalla säällä on mahtava bongailla Helsingin eri paikkoja lasin läpi ja pimeän saavuttua tilan fiilis muuttuu ihanan tunnelmalliseksi.

Dinnerille meksikolaiseen Frida’siin

Illaksi oltiin bookattu pöytä Frida’sista, jossa tarjoillaan modernia meksikolaista ruokaa ja juomaa. Drinksut olivat erittäin jees! Ruokakin oli hyvää, mutta hieman yllätyin listan lihapainotteisuudesta. Itse valitsin Taco Platterin joista 3/4 oli lihaa ja yhdessä oli täytteenä kalaa. Yleensä tulee itse valittua kala/kasvispainotteista ruokaa, joten siihen olisi ollut mahtava saada pari lisävaihtoehtoa. Nykissä käytiin muuten yhdessä tacoraflassa, joka oli täysin vegaaninen. Eli it’s possible! Jälkkäriksi otettiin churroja ja ne oli ehkäpä illan paras annos. N-a-m. Ja niin ne drinksut. Testatkaa.

Yes.

These cocktails are to die for

Taco Platter

Tuna tataki – so yummyy

Aamupalakriitikkona Clarionissa

En ole ennen ollut Clarionin hotelleissa yötä Suomessa, joten tsekkaan aina innolla uusien hotelleiden aamupalavalikoiman. Tarjolla oli kuitenkin tosi samanlaista perusbuffaa kuin muissakin Suomen hotelliketjuissa eli siitä ei erityismainintaa. Hotelli oli tosi täyteen bookattu, joten aamupala oli aikamoista härdelliä. Kun saavuttiin ravintolaan, siellä oli kuitenkin heti Clarionin henkilökuntaa ohjaamassa ja etsimässä vapaita pöytiä vieraille, joka jätti hyvän fiiliksen kiireen keskellä.

Aamupala oli perinteistä Suomen hotellien tasoa

Aamupäivästä ajateltiin vielä käydä testaamassa 16. kerroksen uima-allas, mutta mentiin paikalle vasta aamupalan jälkeen ja huomattiin, että se oli mennyt 11 kiinni ja aukeaa uudelleen vasta kello 17 – mitä! Uinnit jäi nyt uimatta, jääpähän jotain ensi kertaan..

Oletko sä testannut staycationeita kotikaupungissa vai maistuuko reissut ulkomaille paremmin?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Tomi / Vaihda Vapaalle 10.11.2019 at 20:00

  Kyllä jotenkin ulkomaanreissuista saa sellasen ihan erilaisen fiiliksen, on sitä ”lähdön tunnelmaa”. Muutaman kerran ollaan kyllä oltu Helsingissä hotellissa, lähinnä jos on ollut joku konsertti tai muu tapahtuma ja halunnut sitten jäädä vielä viettämään iltaa. Yksi mikä varmasti lisäisi mielenkiintoa näihin olisi alhaisempi hintataso. Suomessa ja varsinkin Helsingissä on hotellien hinnat aika korkeita verrattuna moneen muuhun kaupunkiin. Pikkujoulukausi nyt tietysti nostaa hintoja, mutta juuri tänään katsoin mielenkiinnosta ensi viikonlopulle hotelleja Helsingistä niin ihan perus Sokos-hotellissakin oli halvin hinta yli 150€/yö! Eilen kuulin tosin myös uutisen, että ihan lähivuosina pääkaupunkiseudulle on tulossa jopa 30 uutta hotellia. Ehkä lisääntynyt kilpailu saattaisi alentaa hintojakin.

  • Reply Aliisa | It's on my list 18.11.2019 at 15:32

   Olen kyllä samaa mieltä tuosta lähdön tunnelmasta, ihan erilainen jännitys 🙂 varmasti Suomen suhteellisen kallis hintataso vaikuttaa ja saa harkitsemaan asiaa pidempään, jos vain hieman lisää maksamalla pääsisi jo ulkomaillekin. Vaikka toki Suomessakin on upeita kohteita!

 • Reply Stacy Siivonen 11.11.2019 at 07:58

  Olen testannut staycationia kotikaupungissani useinkin, Pensionat Tellinassa, sillä kukapa ei rakasta vanhoja pitsihuviloita. Minä olen aivan erityisesti niiden fani ja menen niihin aina kuin vain on mahdollista. Useimmat eivät ole auki yleisölle, mutta upea Tellina sattuu olemaan.

  • Reply Aliisa | It's on my list 18.11.2019 at 15:31

   Kuulostaa upealta paikalta, täytyykin tsekata! 🙂

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta 15.11.2019 at 02:19

  Staycationia ei ole tullut harrastettua, mutta mietin juuri pitäisikö Helsingissä pitkästä aikaa majoittautua jossain ihanassa boutique hotellissa yms. 🙂 Clarionkaan ei ole tuttu muuten kuin alakerrasta. 🙂

  • Reply Aliisa | It's on my list 18.11.2019 at 15:33

   Boutique-hotelleissa on kyllä ihan oma tunnelmansa 🙂 Clarionissa suosittelen tsekkaamaan ainakin kaikille avoimen 16. kerroksen baarin, huiput maisemat!

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi 17.11.2019 at 06:56

  Staycation Clarionissa on useamman kerran ollut mielessä, mutta ollaan aina päädytty muualle Helsingissä. Vastuullisuus voi olla myös hyvinkin pieniä juttuja, kuten juuri nuo lautasten pienentäminen ja kylpyhuonetuotteiden pumppupullot tms.

  Kävin juuri Marskissa aamiaisella ja harmittelin, että siellä kaikki lautaset ja kulhot oli hurjan suuria. Näytti niin hölmöltä, kun jäätävään puurolautaseen laittoi vain pienen nökäreen puuroa. Varmaan helposti moni annostelee ihan liikaa, kun hotellin aamiaisella on aina niin paljon valinnanvaraa ja kaikkea tekisi mieli maistella.

  • Reply Aliisa | It's on my list 18.11.2019 at 15:36

   Joo, Clarionissa olivat tosiaan juuri vaihtaneet selvästi pienempään lautaskokoon ja sanoivat huomanneensa vaikutuksia hävikin määrässä lyhyessäkin ajassa. On se jännä miten aivoja voi huijata lautaskoolla 😀 ja tosiaan, vastuullisuusuudistukset toisaalta voivat olla hyvinkin pieniä asioita, mutta niillä on suuri vaikutus, kun ohjataan isojen asiakasmäärien käyttäytymistä.

  Leave a Reply