Suomen suurin matkablogiyhteisö

Reissuvuosi 2019: Uusia tuttavuuksia ja vanhoja lemppareita

Reissuvuoteen 2019 mahtui matkoja täysin uusiin kohteisiin sekä myös muutamiin tuttuihin, vanhoihin lemppareihin. Reissattua tuli suurimmaksi osaksi vapaa-ajalla, mutta myös useamman kerran Tukholmaan työn merkeissä. Tässä koonti vuoden 2019 matkoista ja jutuista, jotka jäivät näistä reissuista erityisesti mieleen.

 

1. Kööpenhamina

Maaliskuinen Kööpenhamina oli ehdottomasti talvisempi, kuin osattiin odottaa. Ulkona kiertelystä ei sen takia kauheesti tullut nautittua, mutta ihanista aamupaloista, lounaista ja illallisista sitäkin enemmän. Köpikseen voisin suunnata uudelleenkin ruokalomalle. Vietettiin yksi yö aivan ihanassa Manon Les Suites -hotellissa, joka oli balihenkinen ekohotelli. Suosittelen, etenkin, jos haluaa pakoon pohjoisen kylmää talvea! Aamupalamestoista sydämen vei Mad & Kaffe. Ps. varaudu jonottamaan, muutama muukin oli vakuuttunut paikan erinomaisuudesta 😉

Ihana Bali-fiilis

Breakfast to die for

Köpiksen suosituin kuvauskohde?

Copenhagen dreaming

2. Lontoo

Entinen kotikaupunkini, always a pleasure <3 Nykyään reissut Lontooseen koostuvat rakkaiden ystävien näkemisestä, yhdessä hengailusta ja viinin juonnista. Kameralle kuvia ei juuri kertynyt, mutta ihania muistoja senkin edestä. Turistinähtävyyksiä ei tule enää kierrettyä, vaan paljon mieluummin tutustuu ystävien opastuksella Lontoossa heidän kotihoodsien parhaisiin ravintoloihin ja baareihin. Huhtikuinen Lontoo oli harmaa as usual, mutta onneksi värikkäät aamupalat pelastivat.

Grey but lovely

Feya – the most instagrammable cafe ever

 

3. Tukholma

Kävin työreissujen puolesta Tukholmassa keväällä useamman kerran. Suurin osa ajasta meni toki työjuttujen parissa, mutta oli kiva tutustua myös Tukholman ravintolakulttuuriin, sillä jostain syystä en kovin usein Tukholmassa vieraile. Myös Tukholman saaristossa tuli piipahdettua – se oli ihana!

Aamulenkkimaisemat on point

Cheers!

 

4. New York

Ekaa kertaa Nykissä! Kaupunki oli juuri niin kaoottinen, sekava ja ihana, kuin olin kuullutkin. Reilu viikko ei riittänyt millään kaiken näkemiseen, mutta jääpähän jotain ensi kertaan. Jotenkin mulle tuli Nykistä Lontoo-vibat, ja koin sen kaupungiksi, jossa voisin kuvitella asuvani jopa mieluummin kuin lähteväni lomareissulle. Kesäkuun New York tarjoili vuorotellen sadetta ja aurinkoa, joka loi täydelliset puitteet shoppailulle ja kattoterdeilylle. Lue lisää Nykin reissusta ja parhaat tipsit täältä.

 

Drink with a view

Top of the Rock

Brooklyn Bridge

5. Roadtrip Venetsiasta Milanoon

Viiniä, aurinkoa, juustoja, pizzaa ja ihana lake Garda <3 Roadtrip Pohjois-Italiassa oli juuri niin ihanaa ja rentoa kuin olin kuvitellutkin. Sää helli ja ruoka oli mahtavaa. Loman kulmakiviksi muodostuivat spontaanit pysähdykset juuri silloin kun siltä tuntuu ja päivittäinen juustolautanen. Mitä sitä muuta edes kaipaisi? Lue lisää roadtripistä täältä.

Venetsia oli ruuhkainen, mutta ihana

Best gelato ever

Viinin maistelua Rocca Svevassa

 

Olen ehdottoman kiitollinen reissuvuodesta 2019 ja kaikista uusista kohteista, joissa tuli vierailtua. Tälle vuodelle bookattuja reissuja ovat ainakin Thaimaa, Kambodza, Ibiza ja Italia. Saa nähdä mihin muualle tie vie. Tavoitteena on reissata myös enemmän kotimaassa, sillä täältäkin löytyy ihania kohteita. Mahtavaa reissuvuotta 2020 kaikille!

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply Minna 19.1.2020 at 19:43

  No kylläpä sulla on reissuja riittänyt. Lontoossa olen käynyt niin kauan aikaa sitten, että olisi kiva käydä nyt vähän katsomassa, miten paljon se on muuttunut. New York olisi listalla, sillä olen siellä viettänyt joskus synttärit ja visiitti kesti vain viikonlopun. Mutta ainoa varma matka on varattu keväälle ja se on Nizza.

  • Reply Aliisa | It's on my list 20.1.2020 at 15:13

   Lontoo on kyllä kiva, etenkin kun lähtee hieman ihan ydinkeskustaa pidemmälle 🙂 Nizza kuulostaa ihanalta myös, en ole siellä ikinä käynyt. Hyvää reissua sinne! 🙂

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets 20.1.2020 at 07:13

  Hauskasti kaikki samat kohteet, joissa itsekin oon käynyt lähiaikoina. Köpis yllätti mut täysin heinäkuisella matkalla, siis aivan ihana kaupunki! Jostain syystä odotukset ylittyi täysin. Ihana tuo teidän balihenkinen hotelli siellä! Pohjois-Italia, New York, Lontoo, Tukholma – kaikkiin voisin lähteä uudelleen vaikka heti. Muissa paitsi Nykissä onkin tullut käytyä useamman kerran.

  • Reply Aliisa | It's on my list 20.1.2020 at 15:12

   Köpis on kyllä ihana! Niin kivoja ruokapaikkoja kaupunki täynnä. Tekisi mieli mennä just kesällä uudelleen, että voisi nauttia ulkonaolostakin enemmän 🙂

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY 21.1.2020 at 15:57

  Hieno reissuvuosi selkeästi takana sulla! Itsekin tuli käytyä Nykissa viime vuonna, keväinen New York oli aivan ihana, koska koko kaupunki oli täynnä kirsikankukkia. Tälle vuodelle ei ole vielä yhtään buukattua reissua, mutta se tuntuukin varsin kutkuttavalta, ettei vielä tiedä, minne sitä oikein päätyy. 🙂 Sun tän vuoden reissut kuulostaa myös oikein mahtavilta.

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla 22.1.2020 at 17:49

  Ihania kaupunkikohteita! 🙂 Itsekin ensimmäistä kertaa tänä vuonna menossa tutustumaan Lontooseen sekä Nykiin, joten niitä odotellessa. Tuo Venetsia näyttää aina vaan niin kauniilta, oli varmasti ihan huikea kokemus kyllä tuo teidän roadtrip. Italiassa on niin kauniita maisemia ja paikkoja. 🙂 Mahtavia kohteita luvassa myös näköjään tälle vuodelle, joten ei muuta kuin niistä matkakertomuksia odottelemaan! Hyvää uutta matkavuotta sinne! 🙂

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas 23.1.2020 at 19:39

  On sulla ollut upeat reissut! Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että Kööpenhamina on ruokailu kaupunki. Pullollaan upeita safkaa paikkoja.

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa 24.1.2020 at 08:29

  Hienoja matkoja, erityisesti Italia ja New York kelpaisi itselle! Mä olin myös viime keväänä Lontoossa, ensimmäistä kertaa. Ihana kaupunki. <3

 • Reply Merja / Merjan matkassa 24.1.2020 at 19:09

  Kivoja reissuja sulla on ollut. Ihana tuo Köpiksen hotelli. Täytyy painaa nimi mieleen, en ole nimittäin koskaan käynyt Köpiksessä. Tanskassa muuten kylläkin, mutta Köpis jäi silloin välistä.

 • Leave a Reply