Suomen suurin matkablogiyhteisö

Prahan parhaat ravintolat ja drinkkibaarit

Eipä tullut heti mieleen matkaa suunniteltaessa, että Prahasta löytyisi erittäin herkullinen valikoima hyviä ravintoloita ja tunnelmallisia drinkkibaareja. Oltiin lähinnä kuultu, että paikallinen ruoka ei ole kovin kummoista, erittäin lihapainotteista ja tuhtia. Siispä päätettiin panostaa jo ennen reissua ravintolaskenen selvittelyyn kyselemällä vinkkejä Prahassa asustaneilta kavereilta. Tämän lisäksi kaivelimme parhaimmat drinksukuvat Instagramin kautta ja vertailimme ravintolasuosituksia Trip Advisorilla. Tämä kannatti, sillä lähes kaikki valikoimamme paikat olivat erinomaisia! Hintataso on muuten todella edullinen, monessa paikassa annokset sekä drinkit maksoivat noin puolet Suomi-hinnoista. Perusvinkit pätevät Prahassakin: pysy poissa turistirysän näköisistä paikoista (ne ovat sitä) etenkin niistä, joissa on kuvat annoksista ja sisäänheittotekstit ainoastaan englanniksi. Tässä reissun parhaimmat vinkit, olkaapa hyvä!

Syö täällä:

1. Las Adelitas

Erittäin mainio meksikolainen ravintola, löytyy eri lokaatioista. Me olimme osoitteessa Americká 8, Praha 2. Parhaat nachot ikinä! Itse annokset ovat myös erittäin hyviä ja kannattaa lisätä taivaallinen guacamole kylkeen. Margaritat ja mojitot myös heittämällä omaan top 5 drinkkirankingiin. Paikka sopii lounaalle ja illalliselle. Kannattaa varata pöytä, muutama muukin oli huomannut paikan erinomaisuuden 🙂

www.lasadelitas.cz/en

2. San Carlo 

Erittäin hyvä italialainen ravintola illallispaikaksi. Mainostaa itseään ”the true Neapolitan pizzeria” ja meihin upposi ainakin ihan täydestä. Oli muuten myös italialaista henkilökuntaa, että ehkä mainoslause ei ole ihan tuulesta temmattu.. Tänne varasimme myös pöydän ja se kannatti, väkeä nimittäin riitti puoli yhdeksän aikaan illalla.

http://www.sancarlo.cz

3. Pasta Fresca

Toinen superhyvä italialainen paikka. Tämä sopii ennemminkin lounaspaikaksi ja löytyy muista paikoista poiketen ihan keskustasta pahimpien turistirysäpaikkojen vierestä. Tämä saikin meidät ensiksi epäilemään paikkaa, mutta onneksi vaisto ei tällä kertaa osunut oikeaan! Pastaa rullailtiin nälkäisten syöjien silmien alla, joten varmasti oli paikan päällä tehtyä. Tänne myös suosittelen varausta. Meillä ei ollut ja pääsimme sisään lounasaikaan vain, koska toinen neljän hengen porukka oli juuri perunut oman varauksensa.

http://pastafresca.ambi.cz/en

4. Miss Sophie’s

Hyvä paikka budjettiaamupalalle. Etsimme kohtuuhintaisia brunsseja Prahasta, mutta monet tuntuivat olevan yllättäen 40-50 euron luokkaa. Oli muuten ainoa asia, joka tuntui kalliilta.. Toki paikkoinakin taisi olla mm. Hilton ja Savoy, mikä selittää asiaa. Siispä päädyttiin toiseen ääripäähän, Miss Sophie’s hostellin aamupalalle. Tämä oli kuitenkin hintaansa nähden hyvä. Pelkkä buffet maksoi 6 euroa (sisälsi leivät, leikkeleet, vihannekset, hedelmät, murot, jugurtin, mehun ja kahvin) ja upgrade kokin valmistamien munakkaan, makkaroiden, paistettujen vihannesten ja pannukakkujen kanssa 8 euroa. Ei paha!

Juo täällä:

1. Orange Bar

Tunnelmallinen, pieni cocktail-paikka vanhassa kaupungissa, mutta hieman sivussa keskustan hälystä. Loistava lista drinksuja kohtuuhintaan! Listattu myös Michelin-guidessa, en ihmettele. Hidden gem indeed.

www.orangebar.cz/en/homepage.html

2. Nová Pinta

Eksyttiin täysin sattumalta tähän hyvään olutpaikkaan, kun oltiin menossa syömään ylempänä mainittuun San Carlo -ravintolaan. Tämä sijaitsee vastapäätä San Carloa eli hyvä mahdollisuus yhdistää molemmat samaan iltaan. Pubista löytyi yli 300 olutta ja siidereitäkin oli ihan kohtuudella. Olutfriikin must!

www.novapinta.cz/en

 

Life isn’t always always tacos & tequila but in Prague, it can be.

 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply miraorvokki 24.4.2018 at 16:27

    Pitipä tulla lukemaan, kun vähän aikaa sitten kirjoittelin omista Prahan ravintolalöydöistäni! Nämä oli muistaakseni kaikki itselleni uusia, pitää ottaa vinkit talteen! 🙂 https://www.rantapallo.fi/pondekengissa/2018/04/07/herkuttelua-prahassa-5-ravintolavinkkia-kaupunkiin/

    • Reply Aliisa | It's on my list 15.5.2018 at 18:32

      Ihanan näköisiä paikkoja tekin olette löytäneet. Pitää ottaa talteen ensi kertaa varten! 🙂

    Leave a Reply