Maailmanympärimatkahaaveista totta

Herätyskello soi tuttuun tapaan kello 7.15 ja kahvi tippuu tasaiseen tahtiin helsinkiläisen kerrostaloasuntomme keittiön hiljaisuudessa. Yksi kauraleipä juustoviipaleella ja kahvi maidolla. Näin alkaa jokainen arkipäivä, tänäänkin, aivan tavallisena tiistaipäivänä. Töiden jälkeen toimistolta kolmosen ratikalla kotiin ja takaisin saman keittiönpöydän ääreen. Tässä kohtaa viimeistään havahdun arjen oravanpyörästä, sillä tavallinen tiistaipäivä on muuttumassa pian aivan muuksi. On aika avata tietokone, klikata sähköpostiviestiketju auki ja kirjoittaa tärisevin käsin: “Kiitos muutoksista, nyt lentoreitit ja ajankohdat näyttävät meille juuri sopivilta. Me otamme nämä. Lähetätkö maksulinkin?” Puoli tuntia myöhemmin hihkun elämäni onnessa sohvan nurkassa. Lennot on nyt maksettu ja vuosia haaveilemani maailmanympärimatka on yhden konkreettisen askeleen lähempänä.

En enää muista kuinka kauan olen haaveillut maailmanympärimatkasta tai pidemmästä reissusta, ainakin useamman vuoden. Voisipa kerrankin ajan kanssa seikkailla upeissa kohteissa eri puolilla maailmaa, ilman että tarvitsee miettiä kuinka kauas sitä viikon syyslomalla kannattaakaan matkustaa!

Bucketlist omista unelmakohteista alkoi kuin huomaamatta muotoutua puhelimen muistiinpanoihin aina, kun Instagramissa tai matkalehdissä tuli vastaan jotakin upeaa. Pikkuhiljaa unelma voimistui, kasvoi ja muuttui ehkä ripauksen konkreettisemmaksi jokaisen listatun maan kautta. Sitten tulikin korona, joka sulki koko maailman ennennäkemättömällä tavalla ja unelmamatka oli laitettava hyllylle odottamaan parempaa ajankohtaa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koronan myötä kuukaudet ja vuodet kuluivat, tuli uusia töitä, elämäntilanteita ja asuntoja. Pian matkustaminen alkoi olla taas mahdollista ja pitkästä aikaa ulkomaille päästessä aloin muistaa miksi tätä hommaa alun perin rakastankaan. Kaikki ne uudet kokemukset, seikkailut, ihmiset ja tarinat vyöryivät jälleen mieleen Toscanan viinitiloilla ja New Yorkin kaduilla. Tämähän se mun juttu oli, tätä mä haluan tehdä! Oli aika kaivaa unelmien kohdemaista syntynyt maailmanympärimatkan bucketlist puhelimen syövereistä ja alkaa tosissaan miettiä olisiko nyt aika lähteä edistämään unelmamatkan toteutumista toden teolla.

Tunnit kuluivat googlen äärellä tutkiessa järkeviä lentoreittejä ja pohtiessa mitkä maat haluamme kiertää tällä reissulla ja mitkä seuraavalla. Lopulta listalle pääsivät maat, joissa olen halunnut käydä pitkään, mutta jotka eivät ole helposti saavutettavissa viikon tai parin lomareissulla Suomesta käsin. Matkustamiseen intohimoisesti suhtautuvalla ihmisellä (minä!) lista muodostui pitkäksi.

Olen aina haaveillut muun muassa Afrikan safareista ja Machu Picchun salaisuuksista, mutta päätimme jättää ne kokonaan pois listalta omiksi reissuikseen. Niinpä unelmiemme reissun bucketlist kiteytyi karsinnan jälkeen puolen vuoden reissuksi seuraaviin kohteisiin: Kalifornia, Havaiji, Fidzi, Uusi-Seelanti, Australia, Indonesia, Vietnam ja Japani. Suurin osa näistä upeista kohteista on itselleni vielä tuntemattomia enkä voi uskoa, että nyt sähköpostissa on menolippu kaikkiin näihin kohteisiin. 

Tuo tavallinen tiistaipäivä käynnisti omassa elämässäni hyökyaallon, joka vie voimalla kohti unelmien reissua. Matkakohteista koostunut bucketlist sai vierelleen rönsyilevän tehtävälistan asioista, jotka täytyy hoitaa ennen matkalle lähtöä: passin uusiminen, rokotukset, hammaslääkärit, rinkan ostaminen, asunnon vuokraus, muuttoilmoitus.. Viimeiset kuukaudet ennen matkaan lähtöä täyttyvät varmasti hoidettavista asioista, mutta uskon kaiken olevan sen arvoista, kun vihdoin heitämme rinkat selkään ja suuntamme kohti Helsinki-Vantaan lähtöterminaalia.

Tervetuloa matkalle mukaan!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jenni | Boarding Time 22.1.2023 at 09:17

  Ihana reittisuunnitelma teillä! Ja varmasti aivan hyvä ajatus, ettei yritä tunkea koko maailmaa puoleen vuoteen kuitenkaan.
  Mahtavaa ja turvallista reissua teille, nauttikaahan täysillä. Jään seuraamaan, instgramin puolella jo alkumatkassanne ollutkin mukana. 😘

  • Reply Aliisa | It's on my list 4.2.2023 at 03:42

   Kiitos paljon ja kiva kun seurailet matkaa! 🙂

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 22.1.2023 at 12:32

  Oi että, kuulostaa kyllä todella upealta reissulta! Ja tuo suunnitelma kuulostaa järkevältä, että jättää Afrikan kohteet myöhemmäksi, niihin on kuitenkin verrattaen helppoa matkustaa matka-ajan puitteista toisin kuin vaikka Fidzille. Sinne haluaisin itsekin päästä, mutta toistaiseksi pitkä lentoaika on ollut esteenä. Maailmanympärimatka tarjoaisi sielläkin käymiseen hyvät mahdollisuudet.

  Todella mukavaa reissua!

  • Reply Aliisa | It's on my list 4.2.2023 at 03:42

   Näin mekin ajateltiin 🙂 kiitos paljon!!

  Leave a Reply