Suomen suurin matkablogiyhteisö

Le Gosier Island – Rantaelämää

Guadeloupellahan rantaa toki riittää, mutta jos kaipaa pienempää, sympaattista saarta, valkoista hiekkarantaa ja turkoosia merta on Le Gosier Island (ranskalaisittain Îlet du Gosier) sopiva valinta. Kukapa muuten ei tällä hetkellä kaipaisi, kun mittari näyttää Helsingissäkin -20 astetta.. Mutta takaisin asiaan!  Le Gosier Island sijaitsee Le Gosierin kylän edustalla ainoastaan muutaman minuutin venematkan päässä. Saarelle voi myös uida (nähtiin näitä uskalikkoja useampia matkalla), mutta tällöin kannattaa mukaan ottaa kelluva huomiomerkki, jotta paatit osaavat kiertää tarpeeksi kaukaa.

Me siis tyydyimme ihan perinteiseen veneeseen, jolla edestakainen matka maksoi 5e per henkilö. Saarelle kuljetuksia meni tasaiseen tahtiin aamuyhdeksästä lähtien. Me lähdimme noin 11 aikaan ja siihen aikaan riitti jo paljon väkeä saaren rannoilla. Eli jos haluaa rauhallisempaan aikaan uiskentelemaan ja snorklaamaan suosittelen menemään heti ensimmäsillä veneillä.

Me vietimme muutaman tunnin saarella snorklaillen, aurinkoa ottaen ja ihanaan punavalkoiseen majakkaan tutustuen. Keskeltä saarta löytyi myös muutama hylätty, graffitien peittämä rakennus ja rannalta hylätty vene. Nämä rosoiset yksityiskohdat toivat hauskaa vivahdetta muuten ”täydelliseen” paratiisisaareen.

Saarella ei muuten vuokrata snorklausvälineitä eli kannattaa ostaa Le Gosierista oma setti, jos mielii kaloja katselemaan. Ylipäänsä vaikutti siltä, että monilla turisteilla oli omat välineet muillakin rannoilla. Ehkä välineiden vuokrauskulttuuri ei ole niin yleistä kuin esimerkiksi Aasiassa. Toki Guadeloupellakin suurimmilla rannoilla näkyi myös vuokrauspisteitä.

Ps. Saarella ei ole juoksevaa vettä, eikä näin myöskään vessaa. Yksi ravintola löytyi, mutta emme käyneet testaamassa tarjontaa, vaan meillä oli omat eväät mukana 🙂

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Heini 16.10.2018 at 21:30

  Moi! Jos ranskaa ei puhu sanaakaan niin pärjääkö englannilla?

  • Reply Aliisa | It's on my list 28.12.2018 at 12:48

   Moi,

   Pahoittelut, kun vastauksessa on kestänyt. Pärjää englannillakin, vaikka oli siitä toki apua, että muutamia asioita pystyi ranskaksi kommunikoimaan. Ihanaa reissua, jos se on vielä edessäpäin!

  Leave a Reply