Guadeloupe matkakohteena

Mitä odottaa Guadeloupen matkalta – rantalöhöilyä vai seikkailumatkaa?

Parasta Guadeloupessa oli juurikin sen monimuotoisuus. Ei tarvinnut päättää rannalla rentoutumisen, vaeltamisen tai paikallisiin kyliin tutustumisen väliltä, vaan saarilla yhdistyi helposti viikossa nämä kaikki.

Suosittelen ehdottomasti vierailemista molemmilla suurilla saarilla, Grande-Terrellä ja Basse-Terrellä. Etäisyydet ovat lyhyitä, joten kiertelemään ehtii lyhyemmässäkin ajassa. Näiden lisäksi Guadeloupeen kuuluu myös La Désirade, Îles des Saintes ja Marie-Galante sekä Iles de la Petite Terre.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lentokenttä sijaitsee Point-a-Pitressä, Grande-Terrellä, joten jäimme alkumatkasta kolmeksi päiväksi tälle puolelle. Kämpän olimme varanneet etukäteen Airbnb:n kautta Sainte-Annesta. Grande-Terren puoli sopi loistavasti rantaelämään, Sainte-Annen rannoilla ensimmäiset ranskalaiset eläkeläisrouvat polkivat spinning-pyöriä meressä jo kello 7 aamulla. Ylipäänsä törmäsimme saarella vain harvoihin ei-ranskalaisiin, kuuluuhan saari Ranskalle (tätä myötä käytössä eurot, kätevää). Sainte-Annesta pääsimme kätevästi ajamaan muihin pikkukyliin mm. St. Francoisiin, Le Mouleen ja Le Gosieriin. Kylät olivat keskenään hyvin samantyyppisiä, kaikista löytyi ihania ranskalaistyylisiä, tuoretta patonkia ja croissantteja myyviä boulangerie-leipomoita sekä värikkäitä taloja. Kaikista pienimmistäkin kylistä löytyi oma kirkko ja kaupungintalo. Le Moule on ilmeisesti surffareiden suosiossa, mutta se ei katukuvassa juuri näkynyt. Le Gosier on puolestaan edellä mainituista selvästi suurin. Yöpymispaikalla ei kuitenkaan ole suurta merkitystä, jos on oma auto käytössä, sillä kaikkiin huristelee vaikka yhden päivän aikana.

Kaikissa kylissä oli vieri vieressä kauniita, huoliteltuja taloja ja puoliksi romahtaneita, ränsistyneitä entisiä koteja. Se loi jännää kontrastia katukuvaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Basse-Terren puolella maasto oli puolestaan selvästi vuoristoisempaa ja näkymät erilaisia. Täällä sijaitsee myös La Grande Soufriére -tulivuori, jonka huipulle kävimme kiipeämässä. Myös sademetsää ja upeita vesiputouksia löytyy tältä puolen saaristoa. Renault Cliomme joutui hieman koetukselle vuoristoteillä ja välillä kyllä itseäkin kauhistutti jyrkät tiet, joille kavutessa ei nähnyt kumpaan suuntaan tie edes kääntyy..

Vietimme Basse-Terrellä loppulomamme viisi päivää. Asustelimme Deshaiesissa sekä Bouillantessa. Etäisyydet ovat tälläkin saarella suhteellisen lyhyitä (joskin hieman pidempiä kuin Grande-Terrellä), joten pääsimme hyvin ajamaan päiväretkille mm. vuoristoon tai vesiputouksille. Bouillantessa meillä oli huikea Airbnb-isäntä Jean-Pierre, joka piti omaa baariaan talonsa yhteydessä. Joka ilta hän soitti kelloa kello 7 kutsuakseen asukkaat paikallisten rommitarjoilujen ja Ti Punchin (paikallinen drinksu) äärelle.

All in all, Guadeloupe oli hyväksi havaittu uusi matkatuttavuus. Plussaa saivat kohtuullinen matka-aika (8 tuntia suora lento Pariisista), hyvä ruoka, kohteliaat ihmiset ja suomalaiselle inhimillinen ilmasto (26-28 astetta). Ainoana miinuksena oli hintataso, joka oli aikalailla Suomen tasoa ja ruokakaupassa ylikin. Suurin osa elintarvikkeista tuodaan Ranskasta, joten se varmasti nostaa hintoja. Rommi ja viini oli kuitenkin halpaa 🙂

 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mieli tekisi vierailla muillakin Karibian saarilla ja vertailla eri kohteita!

TOP 5 Guadeloupe:

 1. Monimuotoisuus: rantoja, vaelluskohteita, ruokaa, you name it
 2. Upea luonto: Paljon vihreyttä ja upeita maisemia silmänkantamattomiin
 3. Boulangeriet: joka kylästä löytyvät paikallisleipomot takasivat tuoreen leivän auringonnoususta asti
 4. Artesaaniputiikit: näitä löytyi myös molemmilta isoilta saarilta, etenkin akselilla Sainte-Anne-St. Francois. Ne myivät ihania käsintehtyjä tuotteita mm. puukäsitöitä, rommia, suklaata..
 5. Sää: viikon aikana satoi vain muutamia kuuroja ja muuten oli juuri sopiva 26-28 astetta.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Krista 19.5.2018 at 09:20

  Moi. Olen lähdössä Guadeloupelle tammikuussa. Voisitko laittaa mulle majoitusvinkkejä? Missä Airbnb olitte Bouillantessa? Minkä hintaista auton vuokraus oli? Olisi tarkoitus olla molemmilla isoilla saarilla.

  • Reply Aliisa | It's on my list 4.6.2018 at 18:19

   Moi! Tässä meidän Airbnb Bouillantessa: https://www.airbnb.fi/rooms/10418817. Oli aivan ihanan vanhan miehen pitämä paikka. Upeet maisemat terassilta, vaikka kuvat ilmoituksessa ei parhaasta päästä olekaan.

   Meillä oli auto yhdeksän päivää (Renault Clio) ja se maksoi n. 350e, diesel oli samanhintaista kuin Suomessa. Varattiin auto Jumbocar-nimisen sivuston kautta, oli edullisempi kuin kansainväliset toimijat: https://www.jumbocar-guadeloupe.com. Sen sai muuten kätevästi suoraan lentokentältä ja palautus oli myös sinne.

   Ihanaa reissua! 🙂

  Leave a Reply