Elänkö sellaista elämää kun haluan?

Tällä hetkellä vallitseva poikkeustila vaikuttaa varmasti ihan jokaisen arkeen. Matkustamista rakastavana ihmisenä mulla on lähes aina joku reissu bookattuna tai vähintäänkin suunnitteilla. Niin nytkin. Tai siis oli.

Kauan haaveilemani Pariisin kevät vaihtuukin nyt neljän seinän sisälle koti-Suomessa. Avoinna on lisäksi vielä heinäkuulle varattu Ibizan reissu, sekä ystävän häät syyskussa Italiassa. Reissujen perumisen lomassa ja kotona aikaa viettäessä sitä ehtii yhä enemmän ajatella omaa elämäänsä.

”Kriisi on mahdollisuus arvioida, mihin ainutkertainen elämä, jota nyt lujasti suojelemme, kannattaa käyttää.”
– Professori Arto O. Salonen

Vaikka neljän seinän sisällä pysyttely onkin välillä tylsää, pakottaa se pohtimaan tähän mennessä tehtyjä valintoja. Haluanko palata samaan kiireeseen ja tehokkuuden optimointiin, jonka vasta nyt tajuan hallinneen elämääni ennen koronaa? Haluanko jatkaa nykyisessä työpaikassani, tuoko se minulle lisää vai roikunko työuupumuksen partaalla? Mitä oikeasti haluan elämältäni? En vielä tiedä, mutta mitä pidempään tämä poikkeustilanne jatkuu sen enemmän ehdin asioita pohtia. Ja todella toivon, että kaiken tämän jälkeen uskallan ottaa askeleen siihen suuntaan, mitä oikeasti haluan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi asia kuitenkin on varmaa: se mitä haluan, liittyy jollakin tavalla matkailuun ja omien isojen unelmien toteuttamiseen – oman näköiseen elämään. Tähän asti olen mennyt tukka putkella asiasta toiseen, ajattelematta sen kummemmin haluanko oikeasti tätä vai en.

Nyt kun työmatkat, kavereiden näkeminen ja salilla käynti eivät verota suurinta osaa työpäivän jälkeisestä ajasta on ollut aikaa oikeasti pysähtyä ja miettiä sekä kokeilla uusia juttuja. Muutaman viikon aikana olen jo ehtinyt ilmoittautua kirjan kirjoittamiseen tähtäävälle kurssille, avoimen yliopiston turismia käsittelevälle kurssille (supermielenkiintoista!) ja tutkia kokonaisia maisteriohjelmia ympäri maailmaa kestävään matkailuun liittyen. Jos istun kotona vielä muutaman viikon, niin katsotaan missä sitä ollaankaan menossa! 😀 Myös maailmanympärimatkan suunnittelu käy toisinaan mielessä. Tämä nyt ei tietenkään ole oikea aika sellaista toteuttaa, mutta suunnitteluhan täytyy tietenkin aloittaa hyvissä ajoin ja nyt jos koskaan on ihanaa istua koneen ääreen googlailemaan mitä eksoottisempia matkakohteita ja kippistellä tuleville reissuille!

Remember the times when you could go out for a drink?

 

Herättääkö tämä korona-aika ja lisääntynyt kotona oleilu kellekkään muulle ajatuksia omasta elämästä ja haaveista? 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisää tämäntyyppistä pohdintaa voi lukea esim. tästä Kaskas Median artikkelista.

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 14.4.2020 at 01:09

    Eipä tämä itselle muuta herätä kuin, että valtava järjestely peruuntuneiden matkojen suhteen. Osa siirtyy ja osa peruuntuu. Tämä on kyllä omituinen tilanne kaiken kaikkiaan!

  • Leave a Reply