Suomen suurin matkablogiyhteisö
Reissuvinkit Thaimaaseen

Reissuvinkit Thaimaaseen

Thaimaa on suuri maa, josta jokainen matkailija löytää varmasti itselleen sopivimman kohteen. Suosituimpia alueita ovat Phuketin saari ja sitä ympäröivät rantakohteet sekä pääkaupunki Bangkok ja sen liepeillä sijaitseva Pattaya. Itse pidän eniten Thaimaan saarista, joille pääsee helposti esimerkiksi Phuketista käsin. Blogissani muutama vinkki Thaimaan matkaavalle.

 

Vinkkilista:

 • Valitse sinulle sopivin kohde
  • Thaimaasta löytyy erityyppisiä matkakohteita, minkä vuoksi monet lomailevat samassa maassa vuodesta toiseen. Voit viettää lomaasi suurkaupungissa, turistien täyttämässä rantakohteessa tai melkein autiolla saarella. Tutustu siis kohdevaihtoehtoihin ja valitse sinun tarpeisiisi sopivin paikka lomailla.
 • Lähde kiertomatkalle
  • Myös Thaimaassa kannattaa sisällyttää reissuun useampia kohteita. Voit joko kulkea välimatkat bussilla, jos matkat ovat lyhyitä tai lentää pidempiä välimatkoja. Kannattaa myös harkita saarihyppelyä vuokraamalla majoituksia eri saarilta ja matkustaa veneillä.
 • Varaa aikaa harrastuksille
  • Thaimaa tarjoaa upeita sukelluskohteita, joogatunteja ja -retriittejä on tarjolla monin paikoin ja sademetsissä voi käydä patikoimassa. Jos kaipaa patikoimaan, koskemattomimmat ja kauneimmat vaellusmaastot löytyvät kuulemani mukaan Umphangista Burman rajalta. Kannattaakin siis pakata mukaan monipuolisia varusteita, jotka mahdollistavat harrastamisen reissun aikana.
 • Hyödynnä paikallisia kosmetologi- ja hierontapalveluita.
  • Thaimaassa kosmetologi- ja hierontapalvelut ovat hyvä ja edullisia. Matkan aikana kannattaakin hoidattaa itseään. Manikyyrit, pedikyyrit ja kasvohoidot kannattaa teettää vasta perillä ja 12h lennon jälkeen hieronta on paikallaan. Hyvätasoisia liikkeitä voit etsiä esimerkiksi TripAdvisorista.
 • Nauti paikallisista hedelmistä ja vihanneksista.
  • Thaimaassa pääset nauttimaan taivaallisista tuoreista hedelmistä ja vihanneksista. Kannattaakin siis korvata välipalat niillä. Myös paikallisissa ruoissa hyödynnetään runsaasti vihanneksia, mikä tekee ruoasta erityisen hyvää. Myös kasvisruokailijalle Thaimaa on paratiisi: aina löytyy myös kasvisversio tarjottavasta ruoasta.
 • Tutustu ennalta paikallisiin tapoihin.
  • Thaimaassa, kuten muuallakin Aasiassa on paljon meille länsimaisille vieraita tapoja, joihin tutustumalla vältät häpäisemästä itseäsi tai loukkaamasta ympärilläsi olevia. Esimerkki tällaisista tavoista on se, ettei lapsia saa taputtaa päähän tai jalkapohjilla osoittaa ketään ihmistä. Lisäksi temppelialueella tulee pukeutua konservatiivisesti peittämällä olkapäät ja polvet.
 • Thaimaa on turvallinen matkakohde.
  • Thaimaa on hyvin turvallinen matkakohde ja siksi sitä suositellaankin esimerkiksi yksin matkustaville naisille. Paikalliset ovat erittäin ystävällisiä ja auttavaisia kaikissa tilanteissa, sillä turismi on maalle tärkeää.
 • Kieli ja valuutta
  • Thaimaassa pärjäät hyvin englanninkielillä. Valuuttana on baht ja valuuttaa kannattaa vaihtaa mukaan Suomesta lähtiessään.
 • Viisumi
  • Suomalaiset voivat matkustaa Thaimaahan turisteina ilman viisumia. Viisumivapaus koskee alle 30 päivää kestäviä matkoja, joille saavutaan lentoliikenteen kautta. Huomaa kuitenkin, että maa- tai meriteitse saavuttaessa oleskeluaikaa saa vain 15 päivää. Tarkista tämän hetken tilanne vielä virallisista lähteistä.
 • Koska on hyvä aika matkustaa Thaimaahan?
  • Suosituin matkustusaika Thaimaahan on viileän kauden aikaan, eli marras–helmikuussa. Thaimaan kuivat helteet osuvat maalis–toukokuulle, jonka jälkeen koittaa kesän yli kestävä sadekausi.

 

Puuttuuko listalta mielestäsi jotain olennaista? Ehdota lisäystä.

Lisää kohteeseen liittyviä kuvia löydän Instagramista @Intohimonaseikkailu

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply