Reissuvinkit Kreikkaan

Reissuvinkit Kreikkaan

Kreikka on hyvin tunnettu matkakohde, johon olen päässyt tutustumaan syvemmin kreikkalaisten ystävieni kautta. Kreikkalaiset ovat erittäin mukavaa ja vieraanvaraista porukkaa. Olen Kreikan matkoillani käynyt mm. Ateenassa, Thessalonikin ympäristössä, Kalamariassa sekä Santorinin saarella.

Reissuvinkkejä Kreikkaan:

 • Lähde kiertomatkalle.
  • Kreikassa voit tehdä kiertomatkan mantereella joko vuokraamalla auton tai lentämällä pidemmät matkat. Esimerkiksi Thessalonikin lähistöllä on valtavasti upeita rantoja, joille kulku on haastavaa ilman autoa. Saaristossa pääset kiertämään risteilyaluksilla ja pienemmillä veneillä. Kreikassa riittää nähtävää useammallekin reissulle.
 • Nauti saarista.
  • Kreikassa, jos missä saaria riittää. Saaristoon kuuluu laskutavasta riippuen 2 000–6 000 saarta. Kannattaakin siis selvitellä lomakohteen naapurisaaria ja ottaa selvää, olisiko saarien välillä mahdollista liikkua loma aikana. Mantereelta saarille pääsee helpoiten Ateenan sataman kautta.
 • Kreikka on vesipedon paratiisi
  • Kreikkalaiset arvostavat rantaa, vettä ja uimista. Rantabaareja riittää silmän kantamattomiin ja niihin panostetaan hurjasti. Yleensä tuolit ja varjo ovat ilmaisia, mutta oletuksena on, että tilaat baarista juomat ja ruoat. Paikallisten mukaan paras aika uida on ilta, kun vesi muuttuu ”öljyksi” auringonlaskun vaikutuksesta. Kannattaa kokeilla.
 • Tutustu Kalamarian eteläpuolisiin osiin.
  • Thessalonikin kupeessa sijaitsevan sijaitsee mustekalan mallinen niemimuodostelma, jossa kreikkalaiset lomailevat. Niemistä kaksi ensimmäistä on täynnä paikallisten lomakyliä, mutta kolmas ja kaukaisin on Kreikan alaisuuteen kuuluva itsehallinnollinen alue nimeltään Athos. Athos on koko ortodoksisen kirkon merkittävimpiä hengellisiä ja luostarielämän keskuksia, johon päästetään ainoastaan rajallinen määrä pyhiinvaeltajia. Alueelle erikoista on se, että siellä saavat vierailla ainoastaan miehet
 • Nauti auringonlaskuista.
  • Kreikkalaiset ovat tehneet auringonlaskuista tiedettä. Esimerkiksi Santorinin saarelta löytyy kolme virallista paikkaa, joille ihmiset kerääntyvät katsomaan auringon laskuja. Auringon laskut ovatkin upeita ja niitä kannattaa seurata olit sitten Santorinilla tai vaikkapa mantereen puolella.
 • Herkuttele kreikkalaisilla ruoilla.
  • Kreikkalaisten ja kyproslaisten ruoat sekoittuvat meillä Suomen kreikkalaisissa ravintoloissa. Esimerkiksi kreikkalaiseksi mielletty Halloum-juusto on itseasiassa kyproslaista, eikä sitä juuri näe Kreikassa. Kreikkalaisista ruoista suosittelen mm. kreikkalaista salaattia, täytettyjä paprikoita, kalamareja sekä erilaisia pataruokia. Lisäksi kannattaa tutustua kreikkalaisiin viineihin, joita Alkossa on tarjolla harmittavan vähän. Ruokailun aloittaa tai päättää veteen sekoitettu Ouzo.
 • Tutustu historiallisiin kohteisiin.
  • Kreikasta historiallisia kohteita löytyy poikkeuksellisen paljon ja niiden kunnossapitoon satsataan. Etenkin kaupunkialueilla näet raunioita ympärilläsi tuon tuosta. Tämä onkin aiheuttanut haasteita esimerkiksi metrolinjojen rakentamiseen, sillä työt keskeytyvät aina välillä arkeologien käskystä. Osa historiallisista löydöksistä on museoitu ja museoissa on erinomaisen hyvä ilmastointi, mikäli kaipaat viilennystä kesken loma.
 • Lähde ilmaisille turistikierroksille.
  • Eri organisaatiot järjestävät eri puolilla maailmaa ”Free Walking Tour”-kierroksia, joiden ideana on, että opas saa tippeinä palkkionsa, mutta mitään virallista hintaa ei ole. Kierrokset löydät helpoiten Googlaamalla ”Free Walking Tour”. Kokemukseni mukaan kierrokset ovat yleensä hyvin tasokkaita, tarjolla on englannin kielen lisäksi usein myös kierroksia espanjaksi, saksaksi ja mahdollisesti ranskaksi ja usein vetäjä on natiivi. Kreikassa olen käynyt kävelykierroksilla Ateenassa ja Thessalonikissa.
 • Varaa hotelli, jossa on katolla uima-allas.
  • Mikäli saavut Kreikan suuriin kaupunkeihin kuumimpaan aikaan vuodesta, varaa hotelli, jossa on uima-allas katolla. Ateenassa rannalle on matkaa ja kattouima-altaalla käy mukava tuulenvire. Kaupunkikierrokset kannattaa ajoittaa joko aikaiseen aamuun tai illalle.
 • Kieli ja valuutta?
  • Kreikkalaiset puhuvat kreikkaa, mutta osaavat hyvin myös muita kieliä. Olen pärjännyt Kreikassa hyvin englannilla. Valuuttana on euro.
 • Milloin on hyvä aika matkustaa Kreikkaan?
  • Kreikan saarilla paras aika lomamatkalle on kesäkuusta syyskuulle riippuen, kuinka kuumaa lämpötilaa toivot. Loppukesä on tyypillisesti kuumin. Suurissa kaupungeissa, Ateenassa ja Thessalonikissa kannattaa vierailla joko syksyllä tai keväällä, jotta vältyt kuumimmalta sesongilta.

Puuttuuko listalta mielestäsi jotain olennaista? Ehdota lisäystä kommenteissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisää kohteeseen liittyviä kuvia löydän Instagramista @Intohimonaseikkailu

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply