Suomen suurin matkablogiyhteisö
Reissuvinkit Italiaan

Reissuvinkit Italiaan

Italia on ihana kohde, menit sitten suurkaupunkiin, rantakohteeseen tai Alpeille. Olen Italian matkoillani vieraillut mm. Roomassa, Firenzessä, Pisassa sekä Torre del Lagon, Calzin ja Luccan kylissä Pisan liepeillä. Tässä muutama vinkki, joilla vältät pahimmat vastustukset.

Reissuvinkit Italiaan:

 • Lähde kiertomatkalle.
  • Italiassa helpoin keino kiertää kaupungista toiseen on hypätä bussin kyytiin. Busseilla pääsee näppärästi myös pienimpiin kyliin. Toinen vaihtoehto on toki vuokra-auto, mutta autoilu etenkin vanhoissa kaupungeissa on Italiassa melko stressaavaa.
 • Varaa hyvät kengät mukaan.
  • Italiassa on runsaasti vanhoja kaupunkeja, joissa tiet on rakennettu pääosin mukulakivistä. Tämän lisäksi monissa kaupungeissa on suuria puistoalueita, joissa päädyt kävelemään nurmikolla tai hiekkateillä. Varaudu siis reissullesi hyvillä kengillä.
 • Varaudu vaihteleviin keleihin.
  • Kokemukseni mukaan Italiassa voi olla vastassa hyvin vaihteleva sää. Kannattaa siis tarkastaa säätiedote vielä ennen reissua ja varautua vaihteleviinkin sääolosuhteisiin. Kesällä on lämmintä, mutta sadekuurot voivat yllättää.
 • Majoitu hotellin sijaan maatilalle.
  • Italiassa on tarjolla runsaasti Agriturismo Agri Hotel-nimellä toimivia maatilahotelleja, joissa yksityishenkilöt vuokraavat huoneita matkalaisille. Monilla tiloilla pääset nauttimaan oman tilan vihanneksia ja hedelmiä ja saattaapa tila valmistaa myös viiniä tai oliiviöljyä vieraiden käyttöön. Osalla tiloista on oma uima-allas tai ne sijaitsevat aivan meren rannan tuntumassa.
 • Vieraile tai majoitu pienempiin kyliin.
  • Suurkaupungin ohella kannattaa vierailla pienemmistä kaupungeista. Pienistä kaupungeista ja kylistä majoitus löytyy hyvin edullisesti ja saatat päätyä itsellesikin yllätyksenä esimerkiksi sympaattisille kyläjuhlille tai paikallisten bändien keikoille.
 • Nauti ihanista ravintoloista.
  • Myös Italia on ruoan ja viinin mekka. Nauti siis taivaallisesta pastasta, lasagnesta, pizzasta ja meren elävistä lukemattomissa ravintoloissa ympäri Italiaa. Jälkiruoista suosittelen aitoa italialaista gelatoa. Italialaista viiniä kannattaa tilata paikallisittain joko pulloina tai karahveina.
 • Kieli ja valuutta?
  • Vaikka suurissa kaupungeissa palvellaan turisteja vaivattomasti englannin kielellä, ei pikkukylistä kielitaitoa juuri löydy. Varaudu siis sanakirjalla, jotta selviät ravintolatilauksista ja matkaohjeiden kyselyistä ilman pantomiimiä. Italian valuutta on euro.
 • Koska on hyvä aika matkustaa Italiaan?
  • Mielestäni Italian kaupungit ja maaseutu ovat parhaimmillaan kesällä. Kesäsesonkia riittää toukokuulta ainakin syyskuun loppuun saakka. Italiasta löytyy myös Alppeja ja hiihtokeskuksia, joissa sesonki ajoittuu keväälle.

Puuttuuko listalta mielestäsi jotain olennaista? Ehdota lisäystä.

Lisää kohteeseen liittyviä kuvia löydän Instagramista @Intohimonaseikkailu

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply