Reissuvinkit Pariisiin

Reissuvinkit Pariisiin

Pariisi tuli hyvinkin tutuksi, kun asuin siellä Erasmus-vaihto-opiskelujen puitteissa vuonna 2010. Sittemmin olen palannut kaupunkiin turistina muutaman kerran. Pariisi toden totta on rakkauden kaupunki, joka on kauneimmillaan keväällä.

Reissuvinkkejä Pariisiin:

  • Majoitu suurten juna-asemien läheisyydessä (Gare de l’Est, Gare du nord jne.)
    • Pariisissa majoitukset ovat todella kalliita. Siksi kannattaa hyödyntää hyvää liikenneverkostoa ja varata majoitus hieman ytimen ulkopuolelta. Suurten juna-asemien läheisyydessä ovat myös vilkkaimmat metroasemat ja öisin liikennöivät yöbussit kulkevat varmimmin näiden asemien kautta.
  • Pariisin metroliikenne taukoaa öisin.
    • Pariisissa metrot eivät kulje ympäri vuorokauden, mutta julkinen liikenne toimii bussien varassa läpi yön. Yöbusseille on omat aikataulunsa ja matkareittinsä bussipysäkeillä ja reitit mukailevat hyvin metroasemia.
  • Kesäisin tarjolla on myös lauttakyytejä.
    • Pariisin julkiseen liikenteeseen kuuluu kesäisin myös lauttoja, jotka risteilevät Seinellä. Ihan tavallinen metrolippu käy myös lautoilla maksuvälineenä. Kannattaa siis tutkailla Pariisin karttaa mahdollisten vesireittien varalta.
  • Pariisi on hyvän ruoan ja viinin mekka.
    • Pariisiin kannattaa mennä ihan jo pelkästään syömään. Klassikkoihin lukeutuu esimerkiksi etanat ja erilaiset sisäelimistä valmistetut ruoat. Sen lisäksi juustot, paikallinen viini ja patonki kuuluvat kuvaan.
  • Käy toreilla, ruokakaupoissa ja supermarketeissa.
    • Pariisissa hyvää viihdettä on myös ruokaostoksien teko. Ruokaan vakavasti suhtautuvat pariisilaiset panostavat myös ruokakauppoihin. En ole nähnyt missään niin laajaa juustovalikoimaa tai tuoretiskiä kuin Pariisissa.
  • Vietä päivä puistossa piknikillä.
    • Pariisissa on valtavasti kauniita puistoja. Suosittelen vierailemaan suurten tunnettujen puistojen lisäksi myös mm. mäkisessä Parc des Buttes-Chaumontissa.
  • Vieraile kuuluisimmissa kohteissa juuri ennen sulkemisaikaa.
    • Pariisissa näet väistämättä pitkiä turistijonoja kuuluisimpien nähtävyyksien edustalla. Ole fiksu ja ajoita vierailusi esimerkiksi Riemukaarelle noin tuntia ennen sulkemisaikaa. Tuolloin jonoja on vain harvoin ja näet kauniisti valaistun pimenevän Pariisin.
  • Hyödynnä Pariisin poikkeuksellisen laaja liikenneverkosto.
    • Pariisissa pääset kaukaisimpiinkin kohteisiin näppärästi esimerkiksi junalla. Junat ovat ylivoimaisesti kätevin tapa matkustaa, sillä säästyt ruuhkilta. Pariisin lähistöltä löytyy kuuluisien linnojen lisäksi mm. Le Havren satamakaupunki tai Troyesin hempeä pikkukaupunki, josta löytyy valtavasti edullisia outletteja sekä upeita luonnonpuistoja.
  • Valuutta ja kieli?
    • Pariisissa puhutaan ranskaa ja on väitetty, että palvelun taso heikkenee, mikäli palvelua pyytää muilla kielillä. Itse pyrin aina ensin aloittamaan keskustelun ranskaksi ja jatkamaan sitä sitten tarvittaessa englanniksi. Tämä on yleensä toiminut hyvin.
  • Koska on hyvä aika matkustaa Pariisiin?
    • Pariisiin voit matkustaa koska vain. Paras aika minun mielestäni on kevät tai syksy. Kesällä suurkaupungeissa lämpötila nousee todella korkeaksi ja se hankaloittaa elämää etenkin jos majoituksessa ei satu olemaan kunnon ilmastointia.

Puuttuuko listalta mielestäsi jotain olennaista? Ehdota lisäystä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisää kohteeseen liittyviä kuvia löydän Instagramista @Intohimonaseikkailu

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply