No ne 10 reissuhaavetta

Tarkoitus oli avata hiihtoloman Amsterdamin reissua Kinderdijkin tuulimyllyjen muodossa, mutta inspiroiduin siinä määrin muiden matkaunelmia lukiessani, että suistuin ihan raiteiltani ja listasinkin omat reissuhaaveeni.

  1. Paikka – Machu Picchu

Tämän unelman syntytarina on koruttoman lyhykäinen: muutama vuosi sitten isä heitti lehden mainoksen myötä kysymyksen, että jos lähdettäisiinkin Machu Picchulle. Emme me sinne tietenkään menneet, mutta minä olisin oikeasti halunnut. Haluan oikeasti vieläkin.

  1. Tapahtuma – Roskilde

Festarit, jolle ei ole ajan saatossa käynyt samalla lailla köpelösti kuin Ruisrockille, joka voidaan pian varmaan järjestää ilman ainuttakaan esiintyjää, koska musiikki siellä on nykyään täysin toisarvoista ja sitä paitsi huonoa. Eikä Roskildelle tapahtumanakaan kuulemma mikään lyö vertoja.

  1. Kotimaan kohde – Merenkurkun saaristo

Tässä kun on maailmanperintökohteita ryhtynyt bongaamaan, niin pitäisi sentään laittaa ensitilassa se Suomen osuus kuntoon ja tehdä retki merenkurkun ainutlaatuiseen saaristoluontoon. Toisaalta haluaisin myös vaeltaa Haltille.

  1. Kaupunki – Lissabon

Oivoi, tämä oli vaikea. Kiinnostavia kaupunkeja minulla on meinaan ylhäällä kaksipalstaisen listan verran. Lissaboniin lähtö on kuitenkin ollut jo kaksi kertaa sen verran vakavassa harkinnassa, että kaupunki tuntuu oikein kutittelevan hampaan kolossa.

  1. Maa – Australia

En ole erityisemmin haaveillut pääsystä Euroopan rajojen ulkopuolelle, ainakaan vielä lähitulevaisuudessa. Minulla on kuitenkin joitain kohteita, joita pidän sellaisina at least once in a lifetime -juttuina. Tällä hetkellä eniten kiehtovat ehkä Kiina muureineen ja Australia ainutlaatuisen luontonsa puolesta. Jos minulle nyt tarjottaisiin matkalippua jompaankumpaan, valitsisin luultavasti Australian.

  1. Saari – Korfu

Jos rehellisiä ollaan, niin ihastuin Korfuun, kun katsoin Ylen esittämää, Gerald Durrellin omaelämänkerrallisiin kirjoihin perustuvaa televisiosarjaa Durrelin hilpeästä brittiperheestä lumoavalla Korfulla saarella. Toisaalta haluaisin myös nähdä kuvissa niin uskomattoman kauniin Santorinin.

  1. Extreme – Ultra Trail du Mont Blanc

Kestävyysurheilua pidempi parempi -mentaliteetilla harrastavana haaveilen tietenkin Euroopan ultrajuoksujen helmestä Mont Blancilla, mutta niille poluille tie urheilijana on vielä varsin pitkä.

  1. Majoitusmuoto – Couchsurfing

Vaikka lomalla onnistuisikin uppoutumaan päätä myöden kaupungin tunnelmaan ja olemukseen, se paikallisten elämäntavan perimmäinen luonne jää usein hyvin kauas ulottumattomiin. Toisinaan on jopa vaikeaa kuvitella, millaista elämä kaikkine yksityiskohtineen vieraissa maissa on. Olisikin siis kiintoisa kokemus päästä kurkistamaan paikalliseen arkeen majoittumalla jonkun kotona. Varsinkin, kun sen saisi tehdä ilmaiseksi.

  1. Luontokohde – Pacific Crest Trail

Tämä haave syntyi lukiessani Cheryl Strayedin kirjaa Wild. Olin täysin lumoutunut nuoren naisen soolovaelluksesta ja siitä, miten monipuolisissa maisemissa PCT kiemurtelee. Joku vuosi haluan tallailla oman pätkäni mokomasta.

  1. Ruoka & Juoma – Italia

Ruokaa ja juomaa koskien minulla ei oikeastaan ole erityisen suuria haaveita. En ole omaksunut kulinaristimatkailua, vaikka kiinnostunkin vieraista ruokakulttuureista ja selvitän aina etukäteen paikallisia erikoisuuksia, joita yritän reissussa maistaa, paitsi etten läheskään aina lopulta tule maistaneeksi. Italia tuli tässä kohtaa mieleeni lähinnä siksi, että italialaisten tyyli periä ruuanlaitto taito äideiltä ja isoäideiltä on jotenkin äärettömän vetoava ja saa italialaisen ruuan näyttäytymään aitona ja rakkaudella kokattuna. Ja eikö italia nyt muutenkin ole sellainen herkullisen ruuan luvattu maa? Jos siis joku nonna haluaisi opettaa minut tekemään täydellistä pastaa, lähtisin oikopäätä hänen oppiinsa.

Tämän haasteen tekeminen tässä kohtaa oli siinä mielessä hullunkurista, että vasta muutaman päivän on ollut varmaa, että suurimmat reissuhaaveeni ovat oikeastaan käymässä toteen. Matkakeskittymiseni onkin enemmän suunnittelu- kuin haaveilu-moodissa. Siitä – takuulla – lisää myöhemmin. Kuvassa pieni vinkki.

Tämä haavehaaste on alkujaan peräisin Kohteena maailma -blogista kymmenen reissu-unelmaa postauksesta. Minä haastoin itse itseni ja jos joku inspiroituu nyt haaveilemaan siinä määrin, että haluaa rustailla omat reissu-unelmansa niin feel free to do so.

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply